RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Az Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciája videókat tartalmazó weboldallal segíti a hivatáskeresőket. A felvételeken papok, szerzetesek, szerzetesnők beszélnek hivatásukról.

John Gerth atya (St. Petersburgi Egyházmegye)
„Határozottan emlékszem, egyszer mondtam anyukámnak, ha megnövök, pap akarok lenni. A következő héten meg talán azt, hogy tűzoltó.”

Jim McNulty atya (Detroiti Főegyházmegye)
„A szeminárium gondolatára az jutott eszembe: azt akarod, hogy soha többé ne járjak senkivel, ne legyenek gyerekeim – ugye ez csak vicc?”

Christopher Martin atya (St. Louisi Főegyházmegye)
„Máig megdöbbent és alázattal tölt el, mennyire szeretik az emberek a papjaikat.”

Joseph Pellegrino atya (St. Petersburgi Egyházmegye)
„Azt hiszem, az egész egyházban az én hivatásom az egyetlen, ahol az embernek az a munkája, hogy Istennel beszélget – ilyen munkát érdemes végezni.”

Az egyházban a papság mellett számos más lehetőség is nyílik. Sok nő hall hívást a szerzetesnői életre. A szerzetesközösségek mindig nyitottan fogadnak férfiakat és nőket egyaránt. Akik a szerzetesi hivatáson gondolkoznak, sok jó tanácsot hallhatnak olyanoktól, akik megtették a nagy lépést:

Michele Schafer klarissza jelölt
„Egyszer megkérdezte valaki, hogy még mindig borotválom-e a lábamat. Mire mondtam, hogy hát persze, normális életet élünk.”

Mary Fidelis klarissza nővér
„Ez nem úgy van, mint amikor valaki hivatást választ. A szerzetesi hivatást nem választja, hanem kapja az ember.”

Augustine Marie klarissza nővér
„Minden katolikus lánynak el kellene gondolkoznia a szerzetesi életről, lehetőséget kellene adnia az Úrnak, hogy kiderüljön, erre az életformára teremtette-e.”

A foryourvocation.org weboldal látogatói szülők, nevelők, ifjúsági vezetők gondolatait is meghallgathatják. Az angol és spanyol nyelvű honlap fórumot ad azoknak, akik megszólítják a hivatáskeresőket, és azoknak, akik hallani szeretnék, mit jelent a papi, szerzetesi hivatás azok számára, akik benne élnek.

 

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.