RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Részlet Szent Fausztina nővér Naplójából

1495.
"Ma már kora reggel óta sötétségben van a lelkem. Nem tudok Jézushoz emelkedni, úgy érzem, mintha elhagyott volna. A teremtményekhez nem kívánok világosságért fordulni, mert tudom, hogy tőlük nem kapom meg ezt, ha Jézus sötétben akar hagyni. Alávetem magam szent akaratának, és szenvedek, bár a harc mind nagyobb méreteket ölt. A vesperás alatt egyesülni akartam a nővérek imáival. Midőn beléptem a kápolnába, lelkem még nagyobb sötétségbe merült.

Mindennel szemben kedvetlenséget éreztem. Ekkor meghallottam a sátán hangját: "Látod, milyen ellentmondásos mindaz, amit Jézus ad neked – egy kolostor alapítását bízza rád, és betegséggel sújt. Megparancsolja, gondoskodj az Irgalmasság ünnepének bevezetéséről, pedig a világ egyáltalán nem akar ilyen ünnepet. Miért imádkozol ezért az ünnepért? Nem helyénvaló ez az ünnep."

Lelkem hallgat, erős akarattal imádkozik, nem kezdve beszélgetést a sötétség szellemével. Azonban olyan különös életuntság tört rám, hogy csak akaratom nagy erőfeszítése árán tudtam igent mondani az életre… Újra hallottam a kísértő hangját: "Kérd holnap reggel a Szentáldozás után a halált az Úrtól, biztosan meghallgat, hiszen olyan sokszor megadta, amit kértél Tőle."

Hallgattam, és megfeszített akarattal tovább imádkoztam, még jobban alávetve magam Isten akaratának. Bensőségesen kértem, ne hagyjon el ebben a pillanatban. Már este 11 óra van. Minden nővér alszik a cellájában. csak az én lelkem harcol nagy erőfeszítéssel.

A kísértő tovább csábít: "Mit törődsz más lelkekkel! Csak magadért imádkozz! A bűnösök megtérnek a te imád nélkül is. Látom, most nagyon szenvedsz. Adok neked egy tanácsot. Ettől függ majd boldogságod. Soha ne beszélj Isten irgalmáról, főleg ne bátorítsd a bűnösöket, hogy bízzanak Isten irgalmában, mert megérdemlik az igazságos büntetést. A másik fontos dolog, hogy ne említsd a gyóntatóidnak, mi megy végbe a lelkedben, főleg ne a rendkívüli gyóntatódnak és a vilniusi papnak. Ismerem őket, tudom, kik ők, ezért óvlak tőlük. Ahhoz, hogy jó apáca légy, elég, ha úgy élsz, ahogy a többiek. Minek teszed ki magad annyi nehézségnek?"

Továbbra is hallgattam. Akaratom végig kitartott Isten mellett, bár szívemből panaszkiáltás hallatszott. Végre elhagyott a Sátán, és elgyötörve elaludtam. Reggel, Szentáldozás után, ahogy beléptem cellámba, térdre vetettem magam, s ismételten felajánlottam magam Isten legszentebb akaratának. Kérlek, Jézus, adj erőt a harchoz. Legyen meg a te szent akaratod. Lelkem szent akaratodban találja örömét.

Ebben a pillanatban megpillantottam Jézust, aki azt mondta: "Elégedett vagyok cselekedeteiddel. Légy továbbra is nyugodt, az irgalmasság ügyében úgy járj el, ahogy módodban áll. Őszinteséged a gyóntatód iránt a lehető legnagyobb legyen!

A sátán azért nem ért célt nálad kísértéseivel, mert nem álltál vele szóba. Továbbra is így viselkedj! Hűséges küzdelmeddel ma nagy dicsőséget szereztél nekem. Vésd jól a szívedbe, és erősítsd tudatodban, hogy mindig veled vagyok, még ha a harc idején nem is érzed a jelenlétemet."

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

2 222 hozzászólás

  1. Portik Kocsi ZSuzsánna

    Dicsértessék a Jézus Krisztus’
    Szent Fausztina növértöl akarok olvasniés elmenteni a számítógépemre.Köszönöm.Zsuzsa

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.