RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Fotón fent: Orosz Lóránt ferences szerzetes, kánonjogász, a biciklis rektor

Az egyetemek és a főiskolák kategóriájában immár negyedszer a Sapientia Szerzetesi és Hittudományi Főiskola végzett az első helyen a Magyar Kerékpáros Klub által meghirdetett Bringázz a munkába! elnevezésű, május elejéig tartó versenyen, jelentették be a szervezők.

A nemes „küzdelemben” közel hatszáz intézmény indított saját csapatot. A dolgozók és a diákok az öthetes kampányidőszakban több mint 1600 alkalommal öltönyben és csaknem háromezerszer szoknyában, illetve szerzetesi habitusban tekertek munkahelyükre, míg gyerekkel több mint 3200 esetben kerékpároztak. A főiskolák és egyetemek versenyét a budapesti Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola hallgatói nyerték, míg a múzeumok versenyében a Néprajzi Múzeum dolgozói pattantak nyeregbe a legtöbbet.

A Sapientia főiskola rektora, Orosz Lóránt ferences szerzetes, kánonjogász maga is mindennap biciklivel teszi meg az utat a Margit körúti rendház és az Erzsébet híd pesti hídfőjénél lévő főiskola között, igaz, hogy általában nem a ferencesek megszokott barna csuhájában, hanem kényelmes biciklis öltözetben, bukósisakkal és láthatósági mellénnyel.

 

 
Gondold el, hogy minden újságért fizetni kell, mi is várjuk a te önkéntes adományodat, ha meg tudod engedni magadnak :-)
> a metropolita.hu NEM ENGEDÉLYEZ reklámokat
> vannak terveink új oldalak létrehozására: kifejezetten a papi hivatásról, illetve imakampány oldal, ahova beírhatjátok sürgős szándékokat és válaszhattok imaszándékot (hasonlóan az adományoldalakhoz..)
> EGYETLEN anyagi forrásunk a ti adományotok
Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük adományozási szándékát

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Összes adomány: 1500Ft

Hasonló bejegyzések

7 hozzászólás

  1. Nádudvari Krisztián

    nem nagy szám….. Miért lenne különleges, más is jár bringával dolgozni.

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.