Register
A password will be e-mailed to you.

Harmadszor rendeznek országos bibliaversenyt a börtönökben a fogvatartottaknak advent második vasárnapján, december 5-én – tette közzé a Magyar Testvéri Börtöntársaság.

Mint írták, a Börtönlelkészek Magyarországi Szervezete és a  Magyar Testvéri Börtöntársaság közös programjára idén a versenyzőknek Máté evangéliumából és a Zsoltárok könyvének első 25 zsoltárából kell felkészülniük.
 
A legjobb öt eredményt elérő versenyző jutalomban részesül minden intézetben, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának engedélye alapján. Ez lehet dicséret, beszélő, csomag vagy eltávozás.
 
A raboknak először 2008-ban, a Biblia évében rendeztek bibliaversenyt. Akkor 25 büntetőintézet mintegy hatszáz fogvatartottja mérette meg magát, tavaly pedig 28 börtön mintegy 900 fogvatartottja vett részt a programon.
 
A szervezők szándéka, hogy az idén még többen vegyenek részt a vetélkedőn, hogy "az evangélium tanulmányozása során – az adventi várakozásban – valóban megismerjék Jézus Krisztus életét, tanítását, új embert formáló erejét".
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.