RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

►► KILENCED A CSOMÓOLDÓ BOLDOGASSZONYHOZ
.
Az ember gyakran megzavarodik és teljes sötétségbe kerül. Ilyenkor tanácstalanok vagyunk, és egyedül érezzük magunkat a megoldhatatlannak tűnő problémáinkkal. De van egy kilenced a Csomóoldó Boldogasszonyhoz – ami csodát tesz, elsősorban a házasságokkal, de életünk minden területén! Ha már nincs más kiút, fordulj Hozzá!
.
Végtelen anyai szeretettel és rendkívüli közbenjáró hatalmával közeledik ma hozzánk Mária, aki eloldozza életünk "csomóit". Ő szép, győzedelmes, tündöklő és irgalmas. Mennyei udvartartása körében felénk fordul, ha hívjuk, hogy kibogozza életünk kibogozhatatlannak tűnő csomóit.
.
Mária és Fia szeretete irántunk végtelenül nagy. Mária azt kívánja, hogy felfedezzük ezt a szeretetet, mely felszárítja könnyeinket, ő pedig irgalmas kezével kioldozza életünk összegubancolódott csomóit, aggodalmunk forrásait. Kinek nincsenek ilyenek az életében?

Mik ezek a csomók?

 • Problémák, melyeket éveken keresztül hordozunk, és amikre nem látunk megoldást.
 • Családi viták, szülők és gyermekek közötti meg nem értés, tiszteletlenség, erőszak.
 • A házastársak közötti neheztelés, a béke, bizalom és öröm hiánya.
 • A szorongás, az elváló házastársak reménytelensége
 • A családok szétesése, drogos, beteg, otthonát elhagyó vagy Istentől eltávolodott családtagok
 • Az alkoholizmus, a mi bűneink, és szeretteink bűnei
 • A mások által okozott fizikai és erkölcsi sebek
 • A fájdalmasan kínzó harag, a bűntudat, az abortusz
 • A nem gyógyuló betegségek
 • A depresszió, a munkanélküliség, a félelmek, a hitetlenség, a magány, a gőg

Életünk e csomói mind a bűn következményei.

Fojtogatnak, szorongást és lelki betegségeket okoznak, elveszik a szív örömét, sőt még az élet folytatásának szándékát is. Csomók, melyek eltávolítanak Istentől, megkötözik az életünket, a lényünket, a hitünket, és megakadályoznak abban, hogy gyermekként és örömmel vessük magunkat mennyei Atyánk karjaiba.

Mária azt akarja, hogy ennek a rossznak vége legyen az életünkben. Elénk siet a mai napon, hogy átadjuk neki életünk csomóit. Ő majd kioldozza őket, egyiket a másik után.

Vegyük birtokunkba azt, ami a miénk, ami nekünk lett készítve, amire teremtettünk! NEM VAGYUNK EGYEDÜL! Hiszen melyik édesanya nem segít bajban lévő gyermekén, mikor az hívja őt?


A CSOMÓOLDÓ BOLDOGASSZONY KÉPE
.
A festményt 1700 óta tisztelik az augsburgi St. Peter am Perlack templomban, Szent Iréneusz (+208) meditációja ihlette, aki ezt írta:
.
"Éva engedetlensége által megkötötte a boldogtalanság csomóját az emberiség számára, ám ezzel szemben Mária – az engedelmessége által – kioldozta azt."

"Ekkor nagy jel tűnt fel az égen: egy Asszony, akinek öltözete a Nap volt, lába alatt a Hold, fején tizenkét csillagból álló korona." (jel 12,1)
.
Az irgalmasság anyjaként közeledik, egész életünket ismeri, gyorsan segítségünkre siet, közbenjár értünk Jézusnál. Vajon Jézus képes lenne figyelmen kívül hagyni édesanyja kéréseit? Lehetséges-e, hogy ne hallgassa meg azokat? Boldogok, akiknek ekkora pártfogója, ilyen szerető  és nagyhatalmú édesanya közelében élnek! Ezért hát ne féljünk, kérésünk meghallgatásra fog találni! Ne vessük el, hanem akarjuk a szeretetet és a boldogságot!

Tekintsünk e királynőre: lábával eltapossa a kígyó fejét, szétzúzza a poklot és a démonokat: "rettenthetetlen, mint a csatarendbe állított sereg" (Én 6,3) – Ó, mennyire rettegnek a démonok pusztán Mária nevének hallatára is – mondja Szent Bernát.
.
"Ha a kísértések idején a keresztényekben lenne bölcsesség, hogy bizalommal segítségül hívják Máriát, nem buknának el, mivel a démonok elmenekülnek és a pokol megremeg e tökéletes név hallatán" (Boldog Alano)

Csomóoldó Boldogasszony ezt mondja:
"Gyermekeim, amikor a démon támad titeket, forduljatok hozzám, és ne csüggedjetek. Megvédelek titeket, és megízleltetem veletek a győzelmet."

A Szentlélek ragyogja be Máriát, a Magasságbeli ereje őrködik a csoda felett, míg ő kioldja életünk csomóit. A szellő is a Lelket jelképezi, mely belekap a palástjába. Angyalok veszik őt körül, akik szolgálnak és engedelmeskednek neki. Egy angyal egy szalagot tart: ez életünk szalagja, mely tele van mindenféle méretű, könnyen kioldható, vagy nagyon szoros csomókkal – ezek bűneink következményei életünk valamennyi területén: érzelmiek, családiak, egzisztenciálisak, közösségiek, szakmaiak…

Az angyal átnyújtja a szalagot Máriának, aki drága gyermeke segélykiáltását hallva dolgozik: kioldozza azokat egyiket, a másik után. Ekkor megtapasztaljuk a csomóoldó Boldogasszony hatalmát. Ekkor egy másik angyal megfogja életünk szalagját, mely már nehézségek és félelmek nélküli, tiszta és egyenes ismét.

A kép alsó részén Rafael arkangyal egy embert vezet. Ő kísérte Tóbiást, hogy találkozzon Sárával, akiket Isten választott ki egymásnak. Tóbiás ószövetségi története megmutatja, hogyan cselekszik Isten azoknak az életében, akik engedik, hogy az Úr vezesse őket, és a bölcsességet keresik. A nőtlen Tóbiást Sára házába vezette Rafael arkangyal, aki egy Azarja nevű szolgálónak mondta magát. Sára hatalmas "csomót" hordozott az életében, mely boldogtalanná tette: valamennyi jegyese meghalt az esküvőjük napján. Sára már az öngyilkosságon gondolkozott. Mégis elhatározta, hogy Istenre hagyatkozik. Ekkor megváltozott az élete.

Rafael arkangyal közvetítésével Isten Sárához vezette Tóbiást. Mert a hit, az alázat és a bizalommal teli ráhagyatkozás – az isteni irgalmasságnak megfelelően – cselekvésre készteti az Urat.

Csomóoldó Boldogasszony a házaséletünk számára is számtalan kegyelmet közvetít, s hatalommal jár közben családjaink kiengesztelődéséért.

"A Szentlélek annyira betöltött gyöngédséggel, és oly kedvessé tett Isten előtt, hogy általam mindazok, akik kegyelmeket kérnek Istentől, minden kétség nélkül megkaphatják azokat." – mondta Szűz Mária Szent Matildnak.

Mi a teendőnk?
Élesszük újra a hitünket, gyújtsuk meg szívünkben a remény lángját! Bizalommal közeledjünk gyöngéd édesanyánkhoz, a meghallgatás bizonyosságával lépjünk a kegyelem trónusához. Mária olyan édesanyánk, aki egészen biztosan közbenjár értünk, ahogy az is egészen biztos, hogy amit ő kér, azt szívesen fogadja fia, Jézus.

"Nálam van a gazdagság, (…) hogy gazdaggá tegyem azokat, akik szeretnek engem." (Péld 8, 18-21)

►► KILENCED A CSOMÓOLDÓ BOLDOGASSZONYHOZ

 

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

12 hozzászólás

 1. Laszlo Miklos

  Csomokioldo Boldogasszony!Kerlek szepen old fel az eletem soran szerzett csomokat szent fiad Jezus altal kerlek szepenGyogyits meg add vissza az elveszett egeszsegemet.Hiszek es bizom benned orokre.Amen

  Válasz
 2. Zsuzsanna

  Szűzanyám sok csomó van életem fonalán.Idős vagyok már és nem bízom benne, hogy segítséged nélkül ki tudnám oldani őket. Könyörületedben bízva irgalmadban reménykedve kérlek segíts meg gyermekeimben és az ő gyermekeikben, férjemben és mindannyiunk egészségében.
  Hiszem és bízom benned, mint édesanyámban. Amen.

  Válasz
 3. Nóri

  Csomóoldó Boldogasszony!kérlek szépen gyógyíts meg add vissza az egészségemet,járj kozbe értem Szent Fiadnál.Koszonom,hogy számíthatok Rád!

  Válasz
 4. Rózsa

  Csomóoldó Édesanyánk! Kérlek adj nekem tisztességes munkahelyet!

  Válasz
 5. Rózsa

  Csomóoldó Édesanyánk!Kérlek oldd meg az én életem csomóit is,amit a bűneimmel csomóztam meg.Te tudod mire van szükségem.Kérlek imádkozzál értem Szent Fiadhoz,hogy adjon erőt,vagy kímélje gyengeségemet.Kérd Őthogy segítse meg a családunkat.Nekem pedig adj erőt,hogy szívből tudjak imádkozni.Kérlek segíts,hogy a sötétség ne vegyen rajtam erőt.Add hogy tudjak bennetek bízni,hiszen a legtöbb bűnömet a túlzott félelmemben követtem el.Amen

  Válasz
 6. Ibolya

  ÉN nem tudom honnan származik ki hagyta jóvá csak anyit tudok, hogy nagyon szép és haznos.

  Válasz
 7. Sárkány Györgyi

  Kedves szerkesztők!
  Lenne néhány kérdésem, tekintettel a kilencedben érintett problémák orvoslásának jelenőségére:
  1. honnan származik a honlapon szereplő változat és egyházilag ki hagyta jóvá;
  2. megszerezhető-e nyomtatásban;
  3. van-e szerzői jog, vagy terjeszthető szabadon;
  4. a leíró résznek ki a szerzője?
  Előre köszönöm válaszukat, kérem továbbra is Isten áldását munkájukra.

  Válasz
 8. Molnár Orsolya

  elnézést kérek, de ezek az imádságok letőrlődnek, és ezért el akartam küldeni magamnak, hogy meglegyen a leveleim között, ugyanis még nincs nyomtatóm, és nehezen jöttem rá hogyan kell csinálni, de végül sikerült, tisztelettel,
  Orsolya

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.