RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

A magas, széles vállú, borotvált fejű férfi igazán nem tűnik misszionáriusnak, de van miről beszélnie. John Pridmore üzenete egyszerű: Isten képes változtatni az emberek életén, és ezt meg is teszi.

Szülei  elváltak, amikor ő tíz éves volt. Ekkor indult el a lejtőn, és rövidesen a javítóintézetben kötött ki. 15 évesen költözött el otthonából, a lopás volt az egyetlen mesterség, amit megtanult. 20 éves korára már közismert volt a londoni East End-i alvilágban erőszakosságáról.

A képeken: John Pridmore

Egy idő után a londoni West End fényűző mulatóiban lett biztonsági őr. Híres volt kemény, erőszakos fellépéseiről. Bűnöző életstílusa pénzt, hatalmat, nőket, sportautókat hozott számára, de életét furcsán üresnek érezte.

Egyszer kis híján holtra vert egy ember, ekkor vett fordulatot az élete.

Tavaly Sydney-ben, az Ifjúsági Világtalálkozón tűnt fel, amikor több mint fél millió ember előtt beszélt őszintén, nyíltan múltjáról és megtéréséről. A filmekben, a televízión gyakran dicsőített gengszter típust, az úgynevezett „erős embert” kívánja leleplezni.      
.
Megtérése után egy ideig a New-York-i Bronxban dolgozott Teréz anya leányai között. Most Írországban igyekszik negyedmagával segíteni a plébániák és az iskolák helyreállításában. Május végén egy héten át az Észak-londoni Stamford Hill Szent Ignác templomában beszél életéről. Szeretné elmondani: „Ha Isten képes volt olyan embert szeretni, mint én, akkor mindenkit tud szeretni.”
.
Két könyvet írt, az egyik élettörténete, a másik egy kézikönyv,  címe: „Egy bűnöző kalauza az Istenhez vezető úton”
(„A Gangster’s Guide to God” – Independemt Catholic News, Jezsuita hírek)
   

 
Gondold el, hogy minden újságért fizetni kell, mi is várjuk a te önkéntes adományodat, ha meg tudod engedni magadnak :-)
> a metropolita.hu NEM ENGEDÉLYEZ reklámokat
> vannak terveink új oldalak létrehozására: kifejezetten a papi hivatásról, illetve imakampány oldal, ahova beírhatjátok sürgős szándékokat és válaszhattok imaszándékot (hasonlóan az adományoldalakhoz..)
> EGYETLEN anyagi forrásunk a ti adományotok
Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük adományozási szándékát

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Összes adomány: 1500Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.