RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Böjte Csaba dévai ferences szerzetes lesz az idei csíksomlyói pünkösdi búcsú szónoka – adta hírül pénteken az erdely.ma hírportál.

A szervezők közölték, hogy a székelyföldi településen az idén május 21. és 24. között szervezik meg a pünkösdi búcsút, amelynek csúcspontját a Somlyó-hegyen május 22-én, szombaton megtartandó déli szentmise képezi. Ez utóbbin fog a hívekhez szólni Böjte Csaba ferences szerzetes, aki a dévai központtal létesített árvaházhálózattal vált ismertté Erdélyben és Magyarországon.
 
A szerzetes a felkérésről úgy nyilatkozott, hogy megtisztelve érzi magát, és közölte, hogy a reményről, az optimizmusról, a bizalomról fog beszélni.
 
A szervezők szerint az ünnepi szentmisén részt vesz Francisco-Javier Lozano bukaresti apostoli nuncius és a világ ferenceseinek legfőbb elöljárója, José Rodríguez Carballo is.
 
Péter Arthur, a csíksomlyói szerzetesek házfőnöke felhívásában megállapítja, hogy az előző évek tapasztalata szerint a zarándokok egy része arra használja fel az évszázados hagyományokkal rendelkező vallási eseményt, hogy politikai hovatartozásukat, "a keresztény értékrendtől merőben eltérő csoportidentitásukat mutogassák". "A kegyhely őreiként úgy gondoljuk, hogy ezek a megnyilvánulások nem találkoznak a búcsús zarándoklat alapvető értelmével, szerepével, hiszen a csíksomlyói pünkösdi zarándoklat igazi értéke a bűnbánatban, az Istennel való találkozásban, a Mária-tiszteletben rejlik" – olvasható a felhívásban.


 

 
Gondold el, hogy minden újságért fizetni kell, mi is várjuk a te önkéntes adományodat, ha meg tudod engedni magadnak :-)
> a metropolita.hu NEM ENGEDÉLYEZ reklámokat
> vannak terveink új oldalak létrehozására: kifejezetten a papi hivatásról, illetve imakampány oldal, ahova beírhatjátok sürgős szándékokat és válaszhattok imaszándékot (hasonlóan az adományoldalakhoz..)
> EGYETLEN anyagi forrásunk a ti adományotok
Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük adományozási szándékát

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Összes adomány: 1500Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.