RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Kedves Olvasó!

Miközben itt ülsz a monitorod előtt, talán egy finom kávét kortyolgatva, kipihenten és fűtött szobában, eközben a földön jelenleg 963 milió ember éhezik.

Több, mint egy milliard ember, ma az egész napi munkájával egy dollárnál kevesebbet, vagyis még 250 Forintot sem fog keresni.

30.000 gyermek hal meg a mai napon a szegénység miatt. Legtöbbjük még ötéves sincs.

A világon ma élő 2,2 milliárd gyermekből 640 milliónak nincs megfelelő lakhelye, 400 milliónak nincs ivóvize és szomjazik, és 270 millióan nem részesülnek soha a legszükségesebb orvosi ellátásban.

Téged is annyira megdöbbentenek ezek az adatok, mint engem? Remélem, igen. Mindez a mai napon, a mi bolygónkon történik.

Egy pici száj, és hat gyulladt fog

Egy kambodzsai orvosi misszió során egy önkéntesen csatlakozott fogorvos egy kislány 21 fogát húzta ki: ezek közül 6 be volt gyulladva. Amikor ezt meghallottam, eszembe jutott , amikor egyszer, egy utazás során a férjemnek borzasztóan megfájdult a foga. Épp egy repülőn ültünk, és nem részesülhetett kezelésben, úgyhogy nagyon szenvedett, és csak leszállás után, egy sürgősségi ambuláns fogorvos segítségével szabadult meg a kíntól.

Mi van azonban azzal a kislánnyal, akinek nem egy, hanem hat begyulladt foga volt, és semmiféle orvosi segítség nem állt rendelkezésére? Milyen érzés lehet huszonegy lyukas, fájdalomtól lüktető foggal élni?
Most mire gondolsz? Talán ezt mondod magadban: “Szégyen. Valakinek igazán tennie kéne már valamit!”? És tovább iszod a reggeli tejeskávéd, miközben kitekintesz az ablakon, az elédtáruló tájban gyönyörködve…

Ahol a szemét kincsnek számít

Egy 10 éves kislány, Gchi, egyedül lakik egy kambodzsai szemétdombon. 4 eves volt, amikor odakerült, a szülei nem tudták tovább eltartani. Gchi már hat éve él a szemétdombon, és a hét minden napját azzal tölti, hogy egy fémdarabbal turkál a szemétben valami ehetőért, vagy bármiért, ami eladható, és aminek az árából élelmiszert vásárolhat.

Fontos, hogy megértsd, ez a város szemétdombja, ahová kukásautók szállítják minden éjjel mindazt ömlesztve, amire az embereknek már nincsen szüksége. A gyerekek fejükre erősített zseblámpákkal, éjjel, a sötétben dolgoznak, mivel a szemét akkor a “legjobb”, amikor érkezik.
 
A nyomornak ehhez a mélységéhez egyszerűen nem tud az ember mit hozzáfűzni.

Számítok rád
.
Most elmész otthonról vagy a munkahelyedről, hogy megebédelj valahol. Talán egy óráig leszel távol, és ezalatt az idő alatt a földön 120 gyermek esik szexuális bűntett áldozatául. Ez azt jelenti, hogy percenként két gyermek élete megy tönkre valaki önzése miatt.
.
Mit tehetsz? Imádkozhatsz, igen. De cselekedned is kell. Támogathatsz olyan szervezeteket, akik bizonyítottan tesznek valamit azért, hogy a legelesettebbeket kimentsék szívszorító helyzetükből. Dolgozhatsz is ilyen területen: besegíthetsz a hatter-szervezői munkájukba, vagy rövid ideig egy-egy misszióban is résztvehetsz.
.
Kisgyermekek szex-rabszolgasága

Egy sötét, és bűzös sikátorban vagyunk, fém darabok és drótok tartják egyben az omladozó falakat. A levegő bűzlik a rothadó ételektől, és az állatok és emberek piszkaitól. Egy kisgyermek nyöszörgésére dühös ordítás a felelet, és egy kikötözött kutya vonyítását visszhangozza a sivár utca.

Semmi kétség… ez a gonoszság birodalma. Szinte lehetetlen elképzelni az igazságot: hogy ezt a helyet gonosz, lelketlen emberek lakják, akik abból élnek, hogy gyerekek testét árulják.
.
Ez a pokoli hely akkor vált egy kislány (Samrawork) otthonává, amikor még csak 7 éves volt. Amikor 12 évesen egy buszmegállóban megtalálták és megmentették, addigra már csak egy tizenkétéves kislány testébe bújt élőhalott volt – csont és bőr, tekintete üveges. Öt even át volt buja perverzek játékszere, akik nagyobb összegeket fizettek azért a jogért, hogy a testét használhassák. Három dollárt fizettek a szokásos egy helyett, csak azért, mert egy még fejletlen kislány testét kaphatták meg.
.
A kis Samrawork nemiszerve annyira sebes és sérült volt, hogy azonnal nagyon komoly műtéti beavatkozásokra volt szüksége. Testi sérülései azonban eltörpültek a lelki és érzelmi sérülései mellett. HIV fertőzést is diagnosztizáltak nála. Egy árvánál, akinek egyetlen emléke sem volt a szüleiről.
.
Statisztikai adatok:
* Évente 1,2 millió gyermeket adnak el, de ez csak hozzávetőleges azokhoz a milliókhoz képest, akiket pénzszerzés céljából rabszolgaságban tartanak az emberkereskedők.
* Minden második percben a világon valahol egy gyermek szexuális erőszakot szenved el
* Az elmúlt 30 évben megközelítőleg 40 millió gyermek életét tette tönkre szexuális erőszak.

Ki foglalkozik velük?
Pl a John Meyer amerikai Közösség missziói – www.crisisaid.org/traffickstats.html
 (természetesen más missziót is megkereshetsz – sőt, ha ismersz ilyet, publikáljuk az elérhetőségét)

A misszióban orvosok, nővérek, és más laikus emberek könnyek között számolnak be arról, hogy a misszió örökre megváltoztatták az életüket. Hálásak azért, hogy végre felnyílt a szemük, és hogy most már látják, mi az, ami igazán számít az életben. “Úgy érzem, eddig burokban éltem” – mondta egy könyvelő, akik 1 hónapra elutazott egy kambodzsai misszióval. Tudom, hogy nem mindenki képes arra, hogy elutazzon a harmadik világba, és a saját szemével lássa, milyen nyomorban élnek ebben a pillanatban is emberek, de arra mindenki képes, hogy olvasson róluk, felfogja, hogy segítségre van szükségük, és többé ne maradjon közömbös velük szemben.

Ez tényleg megtörténik valakivel most – sokakkal.

Alultápláltság

Mehret egy etióp kislány, aki egészségesnek született, de a nem megfelelő táplálkozás felemésztette a testét, és a gerince annyira elgörbült, hogy nehezére esik a járás, és nem tud együtt futkározni egészségesebb iskolatársaival. Ennek a görbületnek köszönhetően hatalmas kinövés keletkezett  háta jobb felén – túl nagy ahhoz, hogy elrejthesse, és túl fájdalmas ahhoz, hogy megfeledkezhessen róla. A csontjai nagyon vékonyak, ahogy az egész kislány is az.
.
Mehret apjának napról napra szembe kell néznie kicsije testének sorvadásával és szenvedésével, és egyszerűen nincsenek meg az anyagi lehetőségei lánya gyógyíttatásához, sőt, még a táplálásához sem! Azzal is tisztában van, hogy ha nem történik valami, akkor Mehret állapota fokozatosan romlani fog, hamarosan már járni sem fog tudni, és nyilvánvalóan nem fogja már megérni a kamaszkort. Kilátástalan és tragikus apa és lánya helyzete.

Mehret tudja, milyen az éhségtől szenvedni… milyen fizikailag folyamatos fájdalomban élni… Azt is tudja, hogy élete minden napja egy kicsit nehezebb lesz, mint az előző… Azonban még nagyon sok ilyen kisgyermek él a világon, sok olyan, mint Mehret… akiknek a mi segítségünkre lenne szükségük ahhoz, hogy legyőzhessék az alultáláltságot.

Statisztikusok állítják:

– Jelenleg kb 963 millió ember éhezik a földön

– Majdnem 16 ezer gyermek hal éhen naponta, minden ötödik percben egy gyermek.

– 2006-ban megközelítőleg 9.7 millió gyermek halt meg az ötödik születésnapja előtt. Szinte az összes eset a fejlődő országok valamelyikében történt – négyötödük Afrkában, a Szaharában és Dél-Ázsiában – ezen a két tájon a legmagasabb az éhezők száma.

.
Ki foglalkozik velük?
A John Meyer amerikai Közösség missziói – www.bread.org/learn/hunger-basics/hunger-facts-international.html
 (természetesen más missziót is megkereshetsz – ha ismersz ilyet, publikáljuk az elérhetőségét)

A Föld alapjaiban megrendült, de mi továbbra is csak tétlenül ülünk és nézzük, ahogy pusztul, ahelyett, hogy végre mi magunk nekiindulnánk, és elkezdenénk segíteni! Azzal, hogy másoknak segítesz, saját életed problémái is megoldódnak! Amit ma megtehetsz, elkezdhetsz, azt ne halaszd holnapra!

Talán most azt gondolod: “amit én megtehetek, az egy fikarcnyit sem fog változtatni a Föld helyzetén.” Pontosan ezért kell összefognunk. Számtalan jótékonysági szervezet azzal küszködik, hogy nincs elég önkéntesük, aki segítene a szervezésben, vagy a kétkezi munkában, vagy egy-egy megmentett kisgyermekkel való konkrét foglalkozásban. Jézus azt mondta: minden, amit eggyel teszünk a legkisebbek közül, azt Vele tesszük. Ne legyenek kétségeid: Ő minden apró jótettet busásan fizet meg már itt a földön is…

A világ elveszítette az ízét

. Ma már a legtöbb dolog, amit a világ kínál – ízetlen, és nem az ételekről beszélek. Például a legtöbb mozi- és tévéfilm meglehetősen ízléstelen. A párbeszédek színvonala alacsony, mintha a minőség, a mélység kiveszett volna. Ha a világ elveszítette az ízét, akkor az azért van, mert a benne élő emberek váltak ízléstelenné a tetteikben és a hozzáállásukban.

Mindennap, amikor felébredsz és elindul a napod ebben a sötét és ízét vesztett világban, akkor te lehetsz a fény és az íz, amire a világ annyira vágyakozik. Olyan egyszerű dolgokkal, hogy például inkább hálás vagy a dolgokért, ahelyett hogy folyton panaszkodnál, mint a legtöbben, vagy hogy türelmet tanusítasz olyan helyzetekben, amikor bárki más felidegesítené magát. Ha belegondolsz, akad erre alkalom nem is egy. Legyél kedves és bátorító, és bocsáss meg mindenkinek villámgyorsan. Már azzal is ízt viszel az ízetlen, beteg társadalomba, ha csak mosolyogsz és barátságos vagy.

A változás veled kezdődik! Segíts azokon, akiknek nálad kevesebb jutott! Keress egy missziót! A jó dolgok sohasem véletlenül történnek.

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

989 hozzászólás

 1. szulamit

  Sziiasztok.csak egy gyerek vagyook.
  Sajnoos a nevelo apam engem is meg akart eroszakolni mikozben volt egy felesege es 2 gyereke.es nemreg tudtam meg h 1 gyereket mmar megeroszakolllt..!

  Válasz
 2. Egriné

  Dicsőség az Atyának a Fiúnak és a Szentléleknek miképpen kezdetben most és mindörökké. Ez által az ima egyszeri elmondásával 1000 bűnöst megment az Úr
  lásd: Az imádság megszaporításának csodája című Jézusi kinyilatkoztatásból

  Válasz
 3. Egriné

  Az éhezők igen szegények, a tisztítótűzben szenvedő lelkek is szintén éhező szegények, Istenre éhesek, a szeretetre.
  Isten Anyja társmegváltója a világnak imádkozz érettünk. 1000 szegény lelket felvisz az Úr a Mennyek országába ez által az ima egyszeri elmondásával. imádkozzuk gyakran . Jézus Krisztus áldjon meg mindenkit

  Válasz
 4. iolanda

  nekem mindig a gyengeségem az hogy tiszta szivemből tudjak segiteni az embereken és pláné a gyermekekre,ha lenne egy mod rá repülve menyek ojan helyeken a hol bisztosan tudom hogy nem okoznék senkinek csalodást,mert a JO ISTEN A SZIVEMBE LAKOZIK ÉS Ő A MINDENÜNK,a mi Urunk a ki meg véd mindentül de viszont nekünk is a megváltásért CSelekedni kenne és a mi leg fö a SZERETET,Isten álgyon meg mindenkit

  Válasz
 5. szilvi

  Nagyon sok gyermek éhezik. Segítsünk nekik, ha tudunk. Megérdemlik, és segíteni mindig jó

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.