Register
A password will be e-mailed to you.

Gyermekközpontú általános iskola és gimnázium. A gyerekekkel való foglalkozásokban a keresztény értékrend az alap.
.
A Kolping iskola beállítottsága egyszerre konzervatív – azaz a múlt értékeihez ragaszkodó, fontolva haladó – és innovatív, vagyis igyekszik magáévá tenni a jelen követelményeit és modern vívmányait. Szintén cél egy olyan szellemi környezet megteremtése a gyerekek számára, ami nem merül ki a színvonalas oktatásban, de figyelembe veszi és – amennyire a közösség lehetővé teszi – alkalmazkodik az egyéniséghez, a személyiség sajátosságaihoz is. A Kolping alapelv az, hogy egy iskola sikerességét elsősorban az méri, hogy sikerrel bontakoztatja ki minden diák tehetségét a maga színes sokféleségében.
.
< a képen Debreczeni Zsolt József igazgató úr
.
Nevelés nélkül az oktatás elképzelhetetlen, így elsősorban nevelői munkát végeznek, és a nevelésen belül oktatnak és fejlesztenek – a sorrend tehát merőben eltér a hagyományos, nem keresztény iskolákétól. A nevelés alapja pedig természetesen a Római Katolikus Egyház hite, erkölcse, szokásrendjei és törvénye. Kiemelkedően nagy hangsúlyt kap a szeretetteljes, vidám légkör, mivel az iskola meggyőződése, hogy csak oldott, bizalmas légkörben lehet a stabil alapkészségek mellett tovább fejleszteni a nebulók személyiségét.
.
Az iskola nyitott minden olyan család számára, akik keresztény közösségben, nyugalomban, hitben és szeretetben szeretnék neveltetni gyermekeiket, mert úgy gondolják, ez a legtöbb, ami egy gyermeknek adható. Ha a szülők meg akarják védeni a világiasság nemkívánatos hatásaitól a gyerekeket, akkor itt nemcsak a középiskolára, de a felnőtt életre is vállalják a felkészítésüket.
.
> A kép 2008 Adventben készült, koszórúkészítés közben
.
A gimnáziumi osztályokban emelt szintű angol és francia oktatás folyik, a szintén emelt szintű informatikai képzés mellett. A 11. évfolyamtól minden tanulónak lehetőség nyílik azta két tantárgyat eelt szintű óraszámban tanulnia, amelyekből emelt szintű érettségi vizsgát kíván tenni, amelyeknek érettségi eredménye egyúttal felvételi pontszámot is fog jelenteni.
.
Amit kínálnak: alacsony osztálylétszámok, kiemelkedő nyelvoktatás (francia, angol), és délutáni szakkörök: floor ball, gyógytestnevelés, énekkar, könyvtár, angol.
.
Budapesten a XIII. kerületben, a Huba utca 6. szám alatt található a Kolping Általános Iskola és Gimnázium. Az iskola weboldalához klikk ide!

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

11 hozzászólás

  1. Pikó Bogi

    nagyon jó ez az iskola.SZERETEK IDE JÁRNI TANULNI,ÉS A BARÁTOKHOZ

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.