Register
A password will be e-mailed to you.

„Európa mai kulturális és vallási helyzete hitben felnőtt katolikusokat és olyan missziós keresztény közösségeket vár, akik Isten szeretetéről tanúskodnak minden embernek.”

II. János Pál pápa: Ecclesia in Europa, 50.

Az Új Jeruzsálem Isten városa: a hajlék,
ahol Isten örökkön örökké az emberekkel van.
A végcél, ahová igyekszünk:
örömünk és üdvösségünk helye,
ahol Atyánk letöröl majd minden könnyet.
Az Új Jeruzsálem ma is létező valóság:
Isten dicsőítésének középpontja,
ahol szentek és angyalok szüntelenül
a Szentháromságot magasztalják:
ebbe a mennyei liturgiába kapcsolódunk be naponta.
Az Új Jeruzsálem a megdicsőült Egyház:
ahol a Fő, Jézus Krisztus lakik,
oda tartunk és tartozunk mi is.

Milyen közösség az Új Jeruzsálem?

Missziós, Evangélium-központú, ökumenikusan nyitott, dicsőítő katolikus közösség

 

 

Az Új Jeruzsálem magyar alapítású közösség: huszonéves katolikus fiatalok hozták létre, nevét 1997. január elsején vette fel. Egyetlen célunk Jézus Krisztus evangéliumának hirdetése. Meggyőződésünk, és mélységes tapasztalatunk, hogy a Jézussal való bensőséges, hitbéli találkozás megváltoztatja az emberek életét! Hisszük, hogy ami egyes emberekkel megtörtént és megtörténik – a lelki-szellemi újjászületés – megtörténhet egész Magyarországgal, az egész magyar nemzettel is!

A misszió számos formáját gyakoroljuk: 1997 tavasza óta tartjuk TŰZ- evangelizációinkat Budapesten, vidéken és szerte a Kárpát-medencében. Ezek alkalmanként több száz főt vonzó zenés tanúságtevő esték, amelyeket a nem hívő érdeklődőkre való tekintettel általában sportcsarnokokban rendezünk meg. Hetente tartunk utcai evangelizációt Budapest forgalmas pontjain. Közösségünk tagjai gyakran szerveznek plébániákkal és iskolákkal együttműködve hétvégi hitébresztő kurzusokat (pl Fülöp-kuzus), lelki napokat, valamint hosszabb, hitbéli bevezetést nyújtó tanfolyamokat is, mint példul az Alpha-kurzus. Különös kegyelemként éljük meg, hogy fő szervezői lehetünk az „Ez az a nap!” ökumenikus találkozóknak, amelyek minden esetben több tízezer érdeklődőt vonzanak. 2011. januárjában nyitottuk meg a „Csak Egyet” Szociális Segítő Központot, ahol naponta 200 hajléktalan embernek nyújtunk segítséget. Nagy örömmel szolgálunk a határon túli magyar közösségekben is, főként Szlovákiában, Erdélyben és a Vajdaságban.

A 2012-es tavaszi elköteleződéskor 80 teljes jogú és 40 társult tag lépett be a közösségbe (mintegy 50 gyermeket nem számítva). Közösségi testvéreink kiscsoportjainkat látogatják hetente, havonta pedig közösségi napon találkoznak egymással. Dr. Erdő Péter bíboros-érsek atyánk 2011. augusztus 20.án kelt levelében jogi személyiséggel ruházta fel és végleg jóváhagyta az Új Jeruzsálem Katolikus Közösséget.

MINDENT ISTEN DICSŐSÉGÉRE!

Nagyközösségi alkalmainkat általában minden hónap első vasárnapján tartjuk, 2013 szeptemberétől új helyen, a XI. kerületi Fővárosi Művelődési Házban (Budapest, Fehérvári út 47.)

Itt találkoznak közösségünk elkötelezett szövetséges, jelölt és társult tagjai.
 A 9 órától kezdődő gyülekező után a 9.30-kor rövid köszöntés, buzdítás után Csiszér László vezetésével közel egy órán át dícsőítjük az Urat.
A dicsőítés után a felnőttek megáldják a gyermekeket, utána ők korcsoportonként külön helyiségekben vesznek részt a gyerekszolik foglalkozásain. Ezzel párhuzamosan a felnőttek részére közösségünk vezetői adnak igei tanítást. Emellett személyes tanúságtételek, közösségünk, kisközösségeink evangelizációs tevékenységéről szóló beszámolók, hirdetések is elhangzanak.
A 11.30-kor kezdődik a szentmise, amelyen már a gyermekek is részt vesznek. Az eucharisztia közös ünneplése mindig kiemelkedő eseménye együttlétünknek.   
A szentmise után lehetőség van személyes imakérésre, kávézás melletti spontán beszélgetésre, ismerkedésre.

Alkalmaink nyitottak, szeretettel várunk minden érdeklődőt! Hívjátok barátaitokat, ismerőseiteket is!

Nagyközösségi alkalmainkon a tanítás ideje alatt, a dicsőítés és a szentmise között külön gyerekszolgálat zajlik. Kézimunka, játék, éneklés, bibliai történetek feldolgozása, megjelenítése teszi érdekessé a gyerekek számára ezeket az alkalmakat.

 

Az interneten itt találtok meg minket

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

23 hozzászólás

  1. Turi Erzsébet

    Kedves Laci!
    Isten Áldásával köszöntelek benneteket, azért kerestelek meg titeket, mert csodálatos a szolgálatotok, Isten Dicsőségére szólgáltok, és szeretnénk felajánlani a segítségünket, természetesen adományként. A keresztény barátainkkal összefogtunk, és weboldalakban utazunk, fejleszés, frisstés, készítés ami csak kell, és úgy gondoltuk, hogy nektek is segítenénk szívesen, persze ha igényt tartotok rá. T:06-30/588-9516, e-mail: bobea@citromail.hu
    Itt tudtok bármikor ránk találni, csak szóljatok.
    Legyetek továbbra is ilyen áldott szép szolgálatban, hatalmas kenet árad ki a dícsőítésetekből, Dicsőség Istennek ezért.
    Várom válaszotokat, Isten áldjon meg mindannyiótokat.
    Turi Erzsébet

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.