RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

AZZAL, HOGY A CSODÁSÉRMET VISELED, ÉLETEDET ÉS HALÁLODAT A SZEPLŐTELEN SZŰZ OLTALMÁBA HELYEZED.

+
M

1830. november 27-én a Szűzanya megjelent egy irgalmasrendi szeminárnővérnek Párizsban, amikor ő éppen elmélkedését végezte. Egy mindenkinek szóló és népszerű megbizatást adott neki: “Készíttessetek érmet az általam megadott módon. Akik viselni fogják, nagy kegyelmeket kapnak… bőséges kegyelmekben részesülnek, akik bizalommal hordozzák.”
.
Az érem 2 év múlva jelent meg De Quélen párizsi érsek jóváhagyásával. Elterjedését számos gyógyulás és feltűnő megtérések kísérték, így a köznyelv csakhamar “csodáséremnek” nevezte el.
.
1836-ban Párizs érseke vizsgálatot rendelt el a Mária-jelenések és az érem hatásainak ügyében. Tizenkilenc ülés eredményeképpen számtalan eskü alatt vallott tanúságtétel és bizonyíték figyelembevétele után megállapítást nyert a jelenések valódisága és az érem által végbement csodák hitelessége. “A rendkívüli gyorsaság, amellyel az érem elterjedt – mondja a hivatalos jelentés – az előállított és terjesztett érmek rendkívüli mennyisége, a kéretlen és meglepő jótétemények és páratlan kegyelmek, melyeket az éremben bízó hívek nyertek el megerősíti a jelenések valódiságát és az érem terjesztésének jóváhagyását. Ezért az érsek pásztori körlevélben ajánlotta a híveknek az érem viselését, és a rajta szereplő fohász napközbeni ismételgetését: “Ó bűn nélkül fogantatott Szűz Mária, könyörögj érettünk, kik hozzád menekszünk!”

Az érem egyik oldalán Jézus Legszentebb Szíve és Mária Szeplőtelen Szíve látható egymás mellett Mária kalligrafikus szimbólumával és a 12 csillaggal, mely a koronája. A másik oldalon Mária alakja, körbevéve az általa kért fohásszal. A Szűzanya a földgolyón áll, lábával a Sátán fejét tapossa, miközben imádón néz fel az Égbe, kezéből pedig ragyogó és sötét sugarak áradnak. “A sugarak a számotokra elnyert kegyelmeket jelentik. A sötét színűek azok a kegyelmek, melyeket elfelejtetek kérni tőlem, én mégis elkérem a számotokra.” – mondta a Szent Szűz.
.
Lassan 200 éve terjed az egész világon és minden társadalmi rétegben a Csodásérmű Mária tisztelete és annak nyomán a kegyelmek csodája. Ahol a hívek szívesen fogadják és hittel hordják az érmet, ott azonnal észrevehető a hatása!
.
A kis szeminárnővért tiszta, hősies életéért az Egyház szenttéavatta: Labouré Szent Katalin mint szeretet-leánya, irgalmasnővér, egész életét az öregek szerény szolgálatában töltötte egy párizsi szegényházban. Egész életében senkinek nem árulta el /gyóntatóján kívül/, hogy ő a Szűzanya megbízottja. 1876. december 31-én halt meg szentség hírében. 1933-ban boldoggá, 1947-ben pedig szentté avatták. A szenttéavatási eljárás során exhumálták a testét, ekkor derült ki, hogy az teljesen ép maradt. Ekkor üvegkoporsóba helyezték, és Párizsban, a Jelenések kápolnájában – ami látogatott zarándokhely – ma is látható (rue du Bac 140).

A képen: Labouré Szent Katalin 1876 óta teljesen épen maradt teste az üvegkoporsóban – mintha csak aludna

Szerezd meg és viseld a lehetőleg megáldott érmet. Csókold meg reggel és este, és mondd el a Szűzanya által kért fohászt:
“Ó bűn nélkül fogantatott Szűz Mária, könyörögj érettünk, kik hozzád menekülünk!”
Ezután mondj el 3 Üdvözlégy Máriát. 

Minden reggel, ébredés után kezdd ezzel az imával a napot, belefűzve, hogy milyen kegyelmeket kérsz aznapra a Szent Szűztől.

Terjeszd a csodásérmet! Kínáld gyerekeknek, betegeknek, nehézségek idején, ünnepekkor, keresztelőn, betegség alkalmával – amikor különös kegyelemre van szükség.

Hol lehet kapni?
– Általában minden kegyhelyboltban kapható, ha Budapesten laksz, akkor pl a Ferenciek terén van több ilyen bolt is (Ecclesia Kiadó, Szent Gellért Kiadó,…), vidéken is hasonló üzletekben, vagy a templomban érdeklődj. Jó, ha az érmet megáldja egy felszentelt katolikus pap. Nyugodtan kérdezz a „csodásérem” után, mert így ismeri mindenki.

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

12 hozzászólás

 1. Viktor

  Dicsertessek a Jezus Krisztus!

  Szeretnem felhivni a figyelmeteket, hogy sajnos nagyon sok helyen elterjedt a satani valtozata a Csodasermenek. Meg kegyhelyeknel is… Foleg kulfoldi oldalakon lehet bovebb informaciot kapni errol a tenyrol. Csak egy pelda, a csillagoknak a Csodaserem hatoldalan korbe a szelen kettessevel kell lenniuk. Tehat nincs egyedul allo csillag alul es felul. Ez FONTOS! (A cikkben fentebb az az eredeti valtozat, ha nem cserelik ki a kepet. Vagy a wikipedian is az eredeti Csodasermet abrazoljak.) Vagy pl. az M betu szarai szoktak dolve lenni a hamisitvanyon, es/vagy minden szara vastag, az is hamis. Volt meg irva, hogy hany agu legyen a 12 csillag… Sajnos a satan dorzsolt, de nem szereti a rozsafuzert! :-) Imadkozzatok! Isten aldja meg Maria Engesztelo Orszagat! Amen

  Válasz
 2. Tóth Mária

  Dicsértessék a Jézus Krisztus!
  Áppen olvastam a Csodáséremről a kőnyvet amikor azokban a napokban tőrtént egy eset a keresztfiammal. Egy szórakozó helyen két fiatal korú menekült nagyon durván megverték. (biztonsági kamera felvette) 3 helyen eltőrt az állkapcsa. Megmütőtték de nem sikerült. Pár nap mulva újabb mütétre került sor. Azonnal küldtem egy Csodásérmet. A mütét sikerült. Az orvosok azt mondták hosszú gyógyulás lesz de az se biztos hogy sikeres. Nővérem rátette a nyakláncára a Csodásérmet. Keresztfiam másnap elhagyta a kórházat, 1 hét mulva jelentkezett ellenőrzésen, kiszedték a cérnájait és azt mondták csodálatos, nincs szükség már jelentkezni sem. Nagy őrőmmel mondta el soha nem veszem le a nyakamból. Mi pedig továbbra is imádkozunk. Ó bün nélkül fogantatott szüz Mária kőnyőrőgj éretünk kik hozzád menekülünk! Amen

  Válasz
 3. csipak peter

  Dicsértessék a Jézus Krisztus nagyon szeretnék egy Csodás érmét vásárolni.Ha valaki tudja,hogy hol vásárolhatnám meg,kérem irja meg kőszőnőm szépen

  Válasz
 4. csipak peter

  Én is szeretnék Boldogságos Szűzanya csodás érmét vásárolni kőszőnettel

  Válasz
 5. adam

  Dicsértessék a Jézus Krisztus!
  Kedves Melinda!
  Véleményem szerint az lenne a legbölcsebb, ha úgy hordanád az érméket, ahogy neked a legkellemesebb, legjobb. Szerintem nem sok. A kereszt mellett biztosan jól mutat, nekem különösképp tetszik ez az ötlet.

  Válasz
 6. melinda

  Dicsertessek a Jezus Krisztus!
  A Vatikanban vettem egy karkotot amin Csodaserem volt.elkezdtem olvasni rola es nagyon nagy bizalommal hordom.Most kaptam egyet a szulovarosombol,hozta valaki.szeretnem a nyakamban viselni a kereszttel egyutt.
  A kerdesem az hogy nem sok ez?tudom furcsanak tunik a kerdes de mindket erem kozel all a szivemhez.
  koszonom szepen elore is a velemenyeket!

  Válasz
 7. Kàsa Zoltánnè

  Én is szeretněk Boldogsàgos Szűzanya csodàs èrmet vàsàrolni. Köszönettel:K

  Válasz
 8. Metropolita adatlap-képe
  Metropolita

  Kedves Attila,
  a cikkben pótoltuk a kért információt, mert mást is érdekelhet, mail-ben szintén elküldtük.
  Reméljük, hamarosan a “csodásérem-tagság” is összeköt majd bennünket, mert mi is viseljük… :)
  Szerkesztőség

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.