Register
A password will be e-mailed to you.

Valtorta Mária élete és írásainak létrejötte
<< Valtorta Mária: Jézus és a Nőtanítványok – Tartalomjegyzék 
<< előző rész: Sosem panaszkodnak

  A galileai Betlehemben Jézus megment egy fiatalembert az igazságtalan kivégzéstől. A katonák elszakították már anyjától, aki elkeseredetten védelmezte, és a küzdelemben az anya is megsebesült. Jézus ekkor érkezik oda, Anyjával és Alfeus özvegyével. Míg a megsebesült anyát a két Mária ápolgatja, addig Jézus istenítéletnek teszi ki a három hamis tanút és a megvádolt fiatalembert. Ennek következtében a hamis tanúkat azonnal ellepi a lepra.
  Jézus odamegy az anyához, aki Alfeus özvegyének ölében ül, és egyre jobban magához tér, és Mária szerető arcát nézi, aki rámosolyog. De nem igazodik el a látottakon. Végre tekintete rátéved fia fejére, amelyet ő remegő kezére hajt, és azt kérdi:
  — Én is meghaltam? Ez a limbus?
  — Nem asszony. Ez a föld, ez a fiad, aki megmenekült a haláltól. Ez pedig Jézus, a Fiam, a Megmentő.
  Az asszony először egy egészen emberi mozdulatot tesz. Összeszedi minden erejét, és előre hajol, hogy megfogja fia lehajtott fejét. Látva, hogy él és egészséges, szenvedélyesen megcsókolja, sírva, nevetve, s elhalmozza a sok-sok, bölcsőjénél használt névvel, hogy így fejezze ki örömét.
  — Igen, mama, igen. De most ne énrám nézz, hanem Őrá. Őrá, aki megmentett engem. Áldd az Urat!
  Az asszony, aki még túl gyenge ahhoz, hogy felálljon vagy térdére ereszkedjék, kinyújtja még mindig remegő és vérző kezeit, megfogja Jézus kezét, és elborítja csókokkal és könnyekkel.

  Jézus balkezét a fejére teszi, ezt mondva:
  — Légy boldog! Töltsön el a béke! És légy mindig jó. Te is, Ábel.
  — Nem, Uram. Az én életem és fiam élete a tied, mert ezeket te mentetted meg. Engedd, hogy a tanítványokkal menjen, ahogyan kívánta, amióta itt jártak. Neked adom őt, nagy örömmel, és kérlek, engedd, hogy én is kövessem, hogy szolgáljam őt, és szolgáljam Isten szolgáit.
  — És a házad?
  — Ó, Uram! Egy halálból föltámadtnak lehetnek-e ugyanolyan kedvtelései, mint halála előtt voltak? Mirta általad jött ki a halálból és az alvilágból. Ebben a faluban végül oda jutnék, hogy gyűlölném azokat, akik megkínoztak engem gyermekemben. Te pedig a szeretetet hirdeted. Tudom. Engedd meg tehát, hogy a szegény Mirta azt az Egyetlent szeresse, aki szeretetet érdemel, s az Ő küldetését és szolgáit! Most még erőtlen vagyok, és nem tudnálak követni. De mihelyt megtehetem, engedd meg ezt nekem, Uram. A kíséretedben leszek és Ábelem mellett…
  — Követni fogod fiadat és vele engem. Légy boldog! Nyugodj meg most már! Az én békémmel. Isten veled!

Később Jézus Mirtára, és a hozzá költözött Noémira bízza Arankát, a megmentett rabszolgalányt…

>> következik: Kimosták a ruhákat

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.