RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

<< II. rész: A szeretet elleni bűnök

Részlet a 8 Boldogság Katolikus Közösségben élő Emmanuelle nővér és Maria Simma (aki arról lett híres, hogy látogatják és segítségét kérik a tisztítótűzben szenvedő lelkek) beszélgetéséből:

III. rész – 

Meg tudja mondani, kik azok, akik egyenesen az Égbe jutnak?

– Azok, akik jó szívvel vannak mindenki iránt, mert: “a szeretet sok bűnt eltakar” (Szent Pál)

Mi módon kerülhetjük el a Purgatóriumot, és kerülhetünk egyenesen a Mennyországba?

– Tegyünk sokat a tisztítótűzben szenvedő lelkekért, mert cserébe ők is segítenek nekünk. Nagy alázatra van szükség – ez a leghatásosabb fegyver a Gonosz ellen. Az alázat elűzi a Gonoszt.

Álljon itt egy történet egy francia pap, Berlioux atya tollából, aki könyvet írt a purgatóriumról:

“Egy lélek, aki különösen is barátja volt a tisztítótűzben szenvedő lelkeknek, az egész életét az ő megsegítésükre szentelte.
Amikor eljött a halála órája, a démon hatalmas dühvel támadt rá, és éppen bele akart karmolni. Úgy tűnt, szét fogja marcangolni a szegény lelket pokoli indulatában.

A haldokló már egy ideje a legnagyobb kínok között küzdött, amikor egyszercsak azt látja, hogy egy ismeretlen emberekből álló tömeg jön be a lakásába. Olyan gyönyörűen ragyogtak, hogy menekülésre késztették a Sátánt, majd az ágyához közelítve bíztatták és vígasztalták a haldoklót, akiből az öröm mély sóhaja tört fel és megkérdezte: – Kik vagytok, akik oly nagy jót tettetek velem?

– Mi a Mennyország lakói vagyunk – válaszolták a látogatók -, és valamennyien a te segítségeddel jutottunk el a Boldogság helyére. Most rajtunk volt a sor, hogy segítsünk neked átlépni az Örökkévalóság küszöbét, hogy kihozzunk a szorongás e helyéről, és bevezessünk a Mennyei Város örömébe. –

Ezután mosoly ragyogta be a haldokló arcát, szemei lecsukódtak, és elaludt az Úr békéjében. Tiszta lelke, mint egy galamb, megjelent az urak Urának színe előtt oly sok támogatóval és hálás lélek kíséretével, hogy méltónak találtatott a dicsőségre, melybe tapsorkán közepette lépett be. Bárcsak mi is részesülhetnénk ebben az örömben!”

A kiszabadított lelkek nagyon hálásak, javasoljuk, hogy törekedj a megtapasztalására: sok kegyelmet nyernek el számunkra, mivel segítőnkké szegődnek, amíg a földön járunk.

Íme egy másik történet Maria Simmától.

“Ismertem egy 20 éves korú fiatalembert a szomszéd faluból. A falu 1954-ben támadássorozat érte, melyben sok lakóját kegyetlenül meggyilkolták.

Egy éjszaka a fiatalember épp a szüleinél volt, amikor fegyverropogás hallatszott, majd szívettépő kiáltozások: “Mentsenek meg! Mentsenek meg! Agyonlőnek minket!”

A fiatalember felugrott az ágyból, és az ajtó felé szaladt, hogy segítsen a könyörgőknek. Az anyja is hallotta a kiáltozást, de elállta a fia útját, mondván: “Majd valaki más segít nekik, nem kell, hogy mi legyünk azok. Túl veszélyes, nem akarom, hogy egy halottal több legyen.”

De a folytatódó kiáltozások a fiú szívébe találtak, és meg akarta menteni őket. Eltolta magától az anyját, miközben ezt mondta: “De igen! Nem hagyhatom őket így meghalni!” Majd kinyitotta az ajtót, és egy golyó azonnal eltalálta és megölte.

2 nappal később meglátogatott engem az éjszakában, és ezt mondta: “Mondass értem 3 misét, és kiszabadulok a Purgatóriumból!” Értesítettem a barátait és a családját. Nagyon meg voltak döbbenve, hogy 3 mise elég neki ahhoz, hogy az Égbe menjen, mert igen sok bűnt követett el az életében.

A fiatalembertől ezt a magyarázatot kaptam: “Tiszta szeretetből cselekedtem, amikor az életemet kockáztattam azért, hogy megmentsem azoknak az embereknek az életét, ezért fogad be az Úr ilyen hamar az Ő Országába.” – A szeretet sok bűnt eltakar. Nagy irgalmasságában, az Úr azt a pillanatot választotta az ő halála pillanatának, amikor valami nagy jót tett, amikor tiszta szeretetből cselekedett.

És egy harmadik tanúságtétel arról, hogyan jutalmaz és értékel az Úr egyetlen jószívű cselekedetet:

“Egy nap egy asszony leke jelent meg nekem – mesélte Maria Simma – vödörrel a kezében.

Minek az a vödör a kezedbe? – kérdeztem tőle. – Ez az én Mennyországom kulcsa – felelte ő boldogan. Nem sokat imádkoztam életemben, ritkán mentem szentmisére, de egyszer, karácsonykor ingyen kitakarítottam egy öreg néni házát. Ezzel szereztem meg az üdvösségemet.”

És mit tett a jobb lator, hogy Jézus megígérte még neki aznapra, hogy vele lesz a Paradicsomban?

– Alázatosan elfogadta a szenvedését, mondván, hogy az jogos, és erre bíztatta a bal latort is. Istenfélelem volt benne, vagyis alázatos volt.

Ami nagyon lényeges, hogy a halállal farkasszemet nézve teljesen ráhagyatkozzunk Isten akaratára. Maria elmesélte  egy négygyermekes anya esetét, aki haldoklott. Ahelyett, hogy lázadozott volna, így imádkozott: “Elfogadom a halált, mert az a te akaratod, rádbízom a gyermekeimet, tudom, hogy te gondot viselsz majd rájuk.” Ennek a hatalmas bizalomnak köszönhetően ez az édesanya egyenesen az Égbe jutott.

Szeretet, alázat, Istenre hagyatkozás – ezek az aranykulcsok, melyek megnyitják a Mennyország kapuját.

Forrás: Sr.Emmanuel*Maria Simma:L’Étonnant secret des Ámes du Purgatoire

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

2 hozzászólás

 1. Mariann

  Az, Aki elerte a valodi HATALMAT, az alazatos.
  Ez nem azt a hamis alazatot jelenti, amellyel sokan a foldig gornyednek azert, hogy masokhoz tartozhassanak.

  Válasz
  • Johanna

   Csodaszép történet…..Isten irgalmassága a legnagyobb kincs, ami velünk történhet….

   Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.