Register
A password will be e-mailed to you.

<< Az Úr napját szenteld meg – 20/36

Részlet: Dr. Glória Polo Ortiz tanúságtételéből

És hogy az eddigiekre feltegyem a koronát, naphosszat mást se csináltam, mint a papokat kritizáltam és rosszakat mondtam róluk.
.
Át kellett volna élnetek, milyen volt ez a pont a Túlvilág-vizsgán! Ezt a bűnt az Úr nagyon súlyosnak találta. Családunkban mindig szokás volt, hogy kígyót-békát mondunk a papokra. Amióta emlékezni tudok, egész kiskorom óta, a papokról otthon csak rosszat hallottam. A papától kezdve egyszerűen mindenki azt mondta rájuk, hogy nőcsábászok, a szoknyák után futnak, és gazdagabbak, több pénzük van, mint az egyszerű embereknek. Kiskorunktól fogva ismételtük ezeket a rágalmakat.
.
A Gonosz legnagyobb ellenségei ők
..
Erre az Úr szomorú, de szigorú hangon azt mondta nekem: „Mit hittél, ki vagy te, hogy az Úristen helyébe képzelted magad, és ítéletet mondtál a felszenteltjeimről? És még rágalmaztad, szidtad is őket?” Folytatta: „Hús-vér emberek. És hogy mennyire szentéletű egy pap, mindenekelőtt a hívők közösségétől, az egyházközösség embereitől függ. A közösségnek segítenie kell őt imáival; megbecsüléssel, tisztelettel kell viszonyulniuk hozzá és támogatásukról kell biztosítaniuk.

Ha egy pap bűnt követ el, akkor ne csak nála keressétek az okokat és ne csak őt okoljátok, hanem keressétek a hibát a közösségben, amely megtagadta tőle a tiszteletet, a megbecsülést, a támogatást, és alig, vagy nem eleget imádkozott érte.”

Aztán az Úr megmutatta nekem, hogy amikor egy papot kritizáltam, démonok rohantak rám, és hozzám simultak. Láttam ezenkívül, milyen bajt csináltam, amikor Isten egy felkentjét homoszexuálisnak neveztem, és ez az újdonság futótűzként terjedt el a hívők közösségében. Elképzelhetitek, mennyit ártottam ezzel.
.
♦ "Amíg vannak papok, addig lesz Átváltoztatás"
.
Tudják, testvéreim az Úrban, ha a pap vét, Isten előtt az egész közösség felelős. Isten előtt a pap szent életéért a közösség felelős.
.
Az ördög gyűlöli a katolikusokat, de a papokat még jobban!
.
Győlöli az egyházunkat, mert amíg vannak papok, addig lesz Átváltoztatás.
.
Tudnunk kell, hogy a pap keze Istent érinti, teljes hatalmat kapott arra, hogy lehívja Istent az égből, szavára megtörténik az átváltozás egy darab normál kenyérben. A kenyér és a bor az Úr testévé és vérévé lesz. A pap az Úr felkentje, akit a Mennyei Atya elfogad.
.
Tudják, ha a pap felemeli az ostyát, érezhető az Úr jelenléte, és mindenki térdre esik, még a démonok is! 

Én meg, amikor szentmisére mentem, még a jelét sem mutattam az alázatnak, egyáltalán nem figyeltem, rágógumit rágtam, néha elaludtam, körülnéztem, mindenfélére gondoltam, banális hétköznapi dolgaimra, csak éppen nem a Szent Oltáriszentség nagyszerű csodájára, amely égen és földön mindenkit és mindent megérint.

Fent: Úr jelenlétében mindenki térdre esik, még a démonok is

Aztán még panaszkodni sem restelltem, gőgösen, ha Isten nem hallgatta meg, ha valamit kértem Tőle.

Nagy benyomást tett rám, amikor láttam, hogy minden teremtmény imádkozva leborul, ha arra megy az Úr. Láttam a Szent Szüzet alázattal imádkozva az Úr előtt, homlokát az Úr lábára téve, értem vitt oda minden imát, amit az égbe küldtek.
 
És én, bűnös érzéketlenségemmel, hideg és kemény szívemmel, aki minden jó ellen immunis voltam, úgy kezeltem az Urat: "te ott és én itt". Majd megállapítottam, hogy jó és szent vagyok. Pedig egy romhalmaz voltam, az voltam én, semmi más, egy vallásos légvár, homokra és ingoványra építve! Elutasítottam és gyaláztam az Urat, aki életem során mindig szeretettel és aggodalommal volt irántam! Képzeljenek el egy ilyen bűnöst! Még a démonoknak is alázattal kell a földre borulni, ha jön az Úr.

>> A halál órája, az utolsó óránk – 22/36

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.