Register
A password will be e-mailed to you.

Hatalmas divat, sőt gasztronómia trend, hogy mindenki, aki csak teheti teljes kiőrlésű ételeket fogyaszt. De miért? Mert állítólag nagyon egészséges és nem is üli meg annyira a beleinket, mint a fehérlisztből készült étel. Nem különben, még nem is hizlal annyira.

Nagy a felhajtás a kenyerek, kekszek, pékáruk, sütemények és reggeliző pelyhek körül. Mindenki a teljes kiőrlésűt keresi, bevállalva azt, hogy ha drágább is az étel, de sokkal egészségesebb.

De ne felejtsünk el néhány dolgot megemlíteni. Attól, hogy egy ennivaló teljes kiőrlésű lisztből készül, még nem biztos, hogy egészséges, mert előfordulhat, hogy sok benne a cukor. Természetesen sokkal jobb, ha teljes kiőrlésű lisztből készült ételt eszünk cukorral, mintha a sima lisztből készültet fogyasztanánk. De még jobb, ha olyat eszünk, amelyben kevés a finomított szénhidrát. (Adagonként legfeljebb 5-6 gramm)

Mit jelent a teljes kiőrlésű?
.
A teljes kiőrlésű gabona azt jelenti, hogy a magbél mellett a csírát és a maghéjat is megőrlik, így rostban és vitaminokban gazdag lisztet kapunk. A nem teljes kiőrlésű kenyér igazából csak divatból került a képbe, és mire rájöttek, hogy teljes kiőrlésű liszt sokkal egészségesebb, addigra teljesen kikerült az étkezési szokások közül.
.
Miért jobbak a teljes kiőrlésű ételek?
.
 A teljes kiőrlésű gabonákból készült termékek amellett hogy sok hasznos élelmi rostot, vitamint és ásványi anyagot (E-vitamin, B-vitamin, kálium, kalcium, magnézium, foszfor) tartalmaznak, segítenek megelőzni a rák, a cukorbetegség és a szívbetegségek kialakulását is, csökkentik a koleszterin szintet és a vérnyomást. Ezen kívül elhízni is nehezebb tőle, mert már kevesebb mennyiségtől is jól lakunk
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.