RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Gondolkoztál már valaha azon, vajon mi lehet a csigaház belsejében? hogy hová fér oda be a csiga…? Vagy hogy hová húzza be a nyakát a teknős, és mi lehet a páncélja alatt?
Ha szereted az efféle "természeti rejtvényeket", akkor most készülj fel, mert leleplezzük az egyik leggyötrőbb titkot, a kérdést, ami valószínűleg évek óta nem hagy aludni –

Vajon hová göbölyödik a sündisznó, és hogyan is nézhet ki valójában, tüskék nélkül?


Ő Spud – a tüskék nélküli sündisznó. (Az abszolútmegzabálom kategória győztese!)

Ismerd meg Spud-ot, aki teljesen zavarba hozta a Buckinghamshire-i állatkórház dolgozóit. Amikor ugyanis taval augusztusban behozta őt valaki, aki a kertjében talált rá, azonnal elvégeztek mindenféle bőrtesztet és biopsziát, de semmilyen magyarázatot nem találtak arra vonatkozóan, miért néz ki úgy, ahogy.


Naponta megfürdetik langyos vízben, és kap babaolajos masszázst is

A kórház vezetője szerint: "Nagyon boldognak látszik, és minden olyat csinál, amit a sündisznók szoktak. Nagyon szeretnénk, ha végre valaki előállna valami ötlettel, hogy mi is okozhatja ezt a szokatlan problémát, és egy megoldással, hogy hogyan lehetne kezelni, legyen szó homeopátiáról vagy más, természetes gyógymódról."
Mr. Stocker hozzátette: "Becsléseink szerint Spud legalább 3 éves, de azt nem tudjuk, hogy így született-e vagy később alakult ki nála ez a bőrprobléma. Attól tartunk, hogy télen egyszerűen megfagyna, ezért nem kockáztathatunk, nem merjük elengedni őt.
A vicces az egészben, hogy éppen van egy kopasz mókusunk is…"

A dolgozók azt gyanítják, hogy Spud képes lenne újból tüskéket növeszteni, mivel a bőre alatt találtak egyet, de azt el kellett távolítaniuk.

A sündisznók nagyban támaszkodnak a tüskéikre. A tüskék üreges szőrszálak, amelyek megszilárdulnak a keratintól – a sünik ezzel védekeznek a támadóik ellen, és összegömbölyödve tudnak elszigetelődni a világtól.
Extrém stressz vagy betegség hatására előfordul, hogy elveszítik néhány tüskéjüket, és a képességük, hogy egy kis kompakt labdaccsá gömbölyödjenek össze, csökken.

Forrás: Daily Mail

A fotókat Jeff Moore készítette. Honlap: www.jeffmoorephoto.com

 


Kérjük, támogasd munkánkat, mert

> a metropolita.hu önfenntartó
> NEM engedélyez reklámokat
> semmilyen külső támogatásban NEM részesül
> és bevétel nélkül nem fenntartható semmilyen újság, amikért pedig fizetünk az újságos standon

Köszönjük, hogy gondolsz erre! :-)

Közvetlen utalás:
Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Paypal-on keresztül:

Ft
Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.