Register
A password will be e-mailed to you.

Joseph Malahieude 1900. október 4-én született, építészként sokat tett szülővárosa, a La Manche-csatorna partján fekvő Wimereux felvirágoztatásáért, sokáig a fürdőváros idegenforgalmi egyesületének elnöke is volt. Az idős férfi 90 éves koráig golfozott, hozzátartozói szerint az volt a célja, hogy betöltse a 110 évet. Bár Malahieude is szép kort élt meg, az ország legidősebb embere egy nő, a Francia Antillákon élő 113 éves Eugenie Blanchard.
.
Joseph Malahieude nővére 104 éves korában hunyt el, vagyis a hosszú életkor feltehetően a családi géneknek is köszönhető.
.
Monsieur Malahieude-nek építkezési vállalkozása volt, ennek szolgálatában – vagyis tulajdonképpen műhelyként szolgált az a ház, melyet azóta villává alakítottak át. Munkáját sosem érezte tehernek, mindig örömforrásként emlegette, munkásait pedig második családjának tartotta: "Ha van munkánk, akkor elszáll a gond, a többi már szinte pihenés!"
75 éves korában ment nyugdíjba.
.
Monsieur Malahieude az önkormányzatban az elnökségi titkári tisztet töltötte be, sőt szülővárosának /amelyben egész életében élt/ Városházáján a "Harmónia Elnökének " tisztségét is ő töltötte be, mindkét feladatában 1920-tól 1995-ig, vagyis több,mint 70 évig!
Ezen kitartó munkájából kifolyólag a "Turizmusért" aranymedáljával tüntették ki (fotó lent)
.
Megválasztották az Atlanti Szerdák konferenciáinak Elnökévé is, ez egy irodalmi és kultúrális szalon…. a helyi majorett klub elnöke szintén ő volt. Ő hozta létre az Opal Part /Cóte d’Opale/ strandegyüttesét.

Mindehhez azt is tudnunk kell, hogy az ő idejében az ilyen jellegű tisztségekért semmilyen honorárium nem járt, ellentétben a mai divattal!

Joseph bácsi nagyon szeretett golfozni, és egészen 90 éves koráig mívelte ezt a sportágat, de miután golfpartnere elhunyt, többé ő sem ment ki a pályára.

Egészen haláláig szüntelenül olvasott, hála egy készüléknek, mely elégséges méretűre nagyítja a betűket. Szívesen rádiózott, és követte a politikai, közéleti eseményeket.
Élete gazdag gyümölcsöket termett, a franciák méltán büszkék rá.

Forrás: MTI

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.