Register
A password will be e-mailed to you.

A rendszeresen sportoló gyerekek kiegyensúlyozottabbak, energikusabbak, jobb a pszichés teljesítőképességük és jobban bírják a stresszt nem mozgó társaiknál. Ez akkor is így van, ha látszólag a tanulástól veszi el az időt a délutáni foci vagy a kosarazás.

A kormány látványos fejlődést ígért a sportolási körülmények és lehetőségek terén, Simicskó István, a sportpolitikáért felelős államtitkár úgy fogalmazott, hogy a cél "elérni, hogy a magyarság sportoló nemzetté váljon".

Ennek a látványos fejlődésnek egyik zászlóvivője a budai Szent Benedek Katolikus Iskolaközpont, ahol november 10-én az államtitkár és a kerületi polgármester Dr Hoffmann Tamás részvételével három új sportpályát is átadnak a gyerekeknek: egy rekortan kosárpályát, egy műfüves focipályát és egy általános atlétikapályát.

A hivatalos beszédeket a sportpályák megáldása, majd egy tanár-diák nyitómeccs követi, melynek kezdőrúgását dr. Mezey György, a magyar labdarúgó válogatott korábbi szövetségi kapitánya végzi.

Simicskó István az MTI-nek adott interjújában elmondta, hogy a sporttal a jövőbe fektetünk, mert a sportnak fontos szerepe van a testi-lelki fejlődésben, az egészség megőrzésében. Elsőrendűen fontos, hogy a gyerekek mindennapjainak része legyen a sport. Ezt a törekvést nagymértékben segíti a mindennapos testnevelés beindítása is, emelte ki.

Azokat, akiket bővebben érdekelnek a két tanítási nyelvű Szent Benedek Iskolaközpont oktatási és nevelési módszerei, az igazgatóság NYÍLT NAP-ra várja a sportpálya átadását követően, november 10-én 10 órakor az iskolaépület színháztermében tartandó bemutatással egybekötött beszélgetésre.

A Szent Benedek Iskolaközpont NYÍLT NAPJAI: november 10, december 12, február 5 és február 22.

Részletek: www.szentbenedekiskola.hu

 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.