Register
A password will be e-mailed to you.

Egy csúnya hideg, borongós este a legjobb dolog elnyújtózni egy forró, illatos habfürdőben. A fürdőkádban teljesen ellazulunk és minden bosszúságról megfeledkezünk és emellett még a testünket is ápoljuk. Egyenletesebbé és mélyebbé válik a légzésünk, kitágulnak még a legkisebb erek is, a vérnyomás csökken, a szív hevesebben ver, a bőr vérellátottsága nő és a szervezet több éltető oxigénhez jut.

A meleg víz pozitív hatásai

A meleg víz amellett, hogy relaxál még azért is jó, mert hatására kinyílnak a bőr pórusai, aminek következtében a fürdővízben található különböző ápolóanyagok kifejthetik előnyös hatásukat. A liposzómákba csomagolt hatóanyagok is bejuthatnak ilyenkor a bőr mélyebb rétegeibe. Különösen jó hatással vannak a szervezetre fürdés közben a tejek, a különféle sók, az iszap és a gyógynövények.

Hányszor fürödjünk?
.
Elegendő a heti egyszeri fürdés (a többi nap csak tusoljunk), de semmiféleképpen ne legyen több kettőnél, mert különben bőrünk és kötőszöveteink látják ennek kárát.
Az esti fürdőzés ne tartson tovább 15 percnél. Reggel elég három perc is és utána feltétlenül zuhanyozzunk le hideg vízzel. Ha ezt nem tesszük meg, akkor egész nap fáradtak és álmosak leszünk.Legvégül krémezzük be magunkat alaposan. Egy kellemes illatú púderrel felfrissíthetjük magunkat, és selymessé varázsolhatjuk bőrünket, legfőképpen azokon a részeken, ahol könnyen megizzadunk, így például hónaljban és combhajlatban.

Mi micsoda a fürdővízben?



Sók:

A fürdősók csodás hatást érnek el a testünkön. Egyrészt megakadályozzák az izomlázat, másrészt kiválóan alkalmasak kimerültségre és fertőzésekre való erős hajlam esetén is. Megviselt bőrre a patikákban kapható a Holt Tengerből kivont só.

Iszap és tej:
Iszappal segíthetünk fájó izületeinken, de jól jöhet alhasi problémák, menstruáció késése esetén is. A tej puhává és simává varázsolja a bőrt. (Két liter tej egy kád vizébe) Nagyon divatos mostanában a kancatej.
.
Gyógynövények:

Az illóolajok nagyon jó hatással vannak testre és lélekre egyaránt, mivel többek között a légzésen keresztül képesek hatni. Ezért a kádban ülve lélegezzünk jó mélyeket. Az angyalgyökér, a boróka, az árnika, a rozmaring, a babér és a kámfor serkentőleg, a citromfű és az édeskömény pedig nyugtatólag hat. A kakukkfű és a zsálya jó szolgálatot tehet megfázáskor. A mályva ápolja a bőrt. A levendula pedig jó hatással van a kedélyállapotra. 
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.