Register
A password will be e-mailed to you.

Fr. Gabriele Amorth ördögűző egykori asszisztense az Aleteia-nak mesélt tapasztalatairól.

Angela Musolesi nővér laikus ferences nővér a szabadító szolgálatra szakosodott. Közel 30 éven át volt a római egyházmegye ördögűzőjének, Fr. Gabriele Amorth-nak a munkatársa. Angela nővér alapította a Fény Gyermekeinek közösségét, amely családok és barátok csoportjait jelenti, akik gyakran gyűlnek össze közös közbejáró imára.
Az Aleteia által készítet interjúban Angela nővér arról mesélt, hogy milyen tapasztalatai vannak az ördögűzésben, és hogyan segít megszabadítani az embereket a démoni befolyástól. Íme néhány részlet ebből a beszélgetésből. Figyeld meg az ördög tehetetlenségét Mária alázata és szentsége előtt!

– Angela nővér, köszönjük, hogy hajlandó nyilatkozni az Aleteiának. Egy közvetlen kérdéssel kezdem: kell-e félnünk az ördögtől?

– Elmondok egy epizódot, ami két nappal ezelőtt történt meg velem. Az ördög fél tőlünk, tőlünk, akiknek szilárd hitünk van. Fél, mert tudja, hogy mi Istentől vagyunk. Két nappal ezelőtt imádkoztam egy személyért és miközben a szabadító imákat mondtam, megjelent a Sátán. Nagyon dühös volt, és szörnyű hangján azt mondta: „Megöllek, megöllek.” Ezt válaszoltam: „Nem tehetsz velem semmit, mert engem nagyon véd a Szeplőtelen”. A Szűzanya szobrára mutattam, és háromszor megismételtem a mondatot. A harmadik alkalommal, amikor emlékeztettem őt a Szeplőtelen oltalmára, sírni kezdett.

Nagyon megdöbbentem ezen: valóban sírt! Ez azt jelenti, hogy a Sátán jól ismeri az igazságot, jól tudja, hogy a Szűzanya legyőzte őt. A Sátán jól tudja, hogy Mária legyőzte őt, és hogy semmit sem tehet azokkal, akiket Mária védelmez – a hit embereivel, akik rábízzák magukat. A Sátán azért sírt, mert tudja, hogy legyőzték, ezért nem kell félnünk tőle.

– Az fogott meg a legjobban a könyvében, hogy milyen hatalmas a Szűzanya ereje. Szemtanúk beszámolóit olvasva a gonosz elnyomása alóli szabadulásoknál, szenzációs látni azt a haragot, amely az ördögben éppen Mária legerősebb fegyvere, az alázatossága miatt lángol fel.

– Mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy az általam megismételt tanítások Fr. Amorth tanításai, amelyekkel egyes esetekben nem mindenki ért egyet. Nemrég történt, hogy egy olyan papnál imádkoztam egy, a gonosz által elnyomott személyért, aki Fr. Amorth elveit vallja, és aki csatlakozott az általam alapított Fény Gyermekeihez. Először megparancsolta minden tisztátalan légiónak, hogy hagyja el az illetőt, majd ezt én is megismételtem. A Sátán megmutatta magát és azt mondta: „Nem fogadok el parancsokat egy nőtől”. „Valóban, nem?” – válaszoltam, majd elővettem Mária képét és emlékeztettem őt arra, hogy egy nő győzte le, mire feldühödött.
Ne felejtsétek el, hogy a Sátán szilárdan meg van győződve arról, hogy ő a legnagyobb, meg hogy a nők semmit sem érnek. E logika alapján őrültség lenne beismernie, hogy egy nő legyőzte őt. Ez okozza a kétségbeesését, amikor erre emlékeztetik. Azt is hallottam, amikor azt mondta Máriáról: „A te anyád, nem az én anyám.”
Kimondhatatlan megaláztatás a legbüszkébb lény számára, hogy meghajoljon a legalázatosabb előtt… És hogy miért támadja az ördög olyan buzgón a családot?
A család a Szentháromság ikonja! A család az, ami a társadalmat építi és fenntartja. Az ördög, hogy Isten bennünk lévő képmását támadja, a családot támadja, mert ez az életnek és így Isten országának is az alappillére.
Forrás: Aleteia

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.