Register
A password will be e-mailed to you.

Carlo 1991-ben született szülei egyetlen gyermekeként, és 2006-ban hunyt el szentség hírében. Ferenc pápa 2018-ban boldoggá avatta. Sírját a boldoggáavatási szertartás előtt nyitották fel, és testét épen találták, Mintha csak aludna.

A fenti fotón Antonia Salzano, Carlo Acutis édesanyja látható egyetlen fia sírja előtt, amikor azt boldoggá avatása előtt, 2018 október 1-én felnyitották az olaszországi Assisi Santa Maria Maggiore templomában. Carlo Acutis 15 éves olasz tinédzser volt, aki számítógépes programozási képességeit használta az Eucharisztia iránti elkötelezettség terjesztésére.

Az egyházmegyei nyilatkozat Antonia Salzanót, Boldog Carlo Acutis édesanyját idézte, aki azt mondta: "Nagyon örülök, hogy Carlo sírja végre megnyílt, Isten így erősíti meg azokat, akik szerették és tisztelték őt.

„Reméljük, hogy Carlo testének bemutatása révén a hívek nagyobb hévvel és hittel fognak Istenhez imádkozni! Ő Carlo révén mindannyiunkat meghív, hogy több hitben, reményben és szeretetben éljünk Iránta és egymás iránt.

A boldoggá avatott tinédzser földi maradványairól készült felvételekből kiderül, hogy farmernadrágban és egy egyszerű tréningfelsőben temették el - mindennapi öltözékében, amikben az életében róla készült fényképeken is látható.

A leukémiában 2006-ban bekövetkezett halála előtt átlagos tinédzser volt, aki átlagon felüli számítógéptudással rendelkezett. Ezt az ismeretet úgy használta fel, hogy létrehozott egy online adatbázist az eucharisztikus csodákról szerte a világon.

Christus Vivit (’Krisztus él’) fiatalokkal kapcsolatos buzdításában Ferenc pápa azt mondta, hogy boldog Carlo Acutis példakép a mai fiatalok számára, akiket gyakran csábítanak a „szórakozás, a függőségek, az elszigeteltség és üres örömök csapdái”.

"Mégis tudta, hogyan kell használni az új kommunikációs technológiát az evangélium továbbítására, az értékek és a szépség közlésére" - mondta a pápa.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.