RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Szerzői jogok

Metropolita – Szerzői jogok

Azzal, hogy belép a www.metropolita.hu oldalra, elfogadja az alábbi feltételeket, még abban az esetben is, ha nem regisztrált felhasználója, előfizetője a rendszer egyik szolgáltatásának sem:

A metropolita.hu website-on (“lap”) található tartalom a Metropolita Egyesület (“kiadó”) szellemi tulajdona. A Metropolita Egyesület fenntart minden, a lap bármely részének bármilyen módszerrel, technikával történő másolásával és terjesztésével kapcsolatos jogot. A laphoz tartozó oldalak tartalmát és kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik.

A kiadó előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a lap egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése. A lap tartalmának egyes részeit – kizárólag saját felhasználás céljából – merevlemezére mentheti vagy kinyomtathatja, de ebben az esetben sem jogosult a lap így többszörözött részének további felhasználására, terjesztésére, adatbázisban történő tárolására, letölthetővé tételére, kereskedelmi forgalomba hozatalára.

A Metropolita Egyesület oldalai teljes egészében, a reklámokkal, hirdetésekkel együtt szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos továbbá a kiadó előzetes írásbeli engedélye nélkül a lap tartalmát tükrözni, azaz technikai művelet segítségével nyilvánossághoz újraközvetíteni, még változatlan formában is.

Az oldal interaktív részein a felhasználóknak és regisztráltaknak tilos keresztény és zsidóellenes, vagy bármilyen vallási és faji megkülönböztetésre alapozott kritizáló, gyűlöletkeltő anyagokat belinkelni vagy beírni.

Tilos reklámokat, reklámlinkeket feltenni.

Tilos a közösséget bomlasztani, kirekeszteni. Egyedül a metropolita.hu szerkesztőségének van joga a cenzúrára.

Amennyiben valaki többszöri figyelmeztetésre sem veszi figyelembe a fenti tilalmakat, úgy a tulajdonos fenntartja magának a jogot a regisztráció megszüntetésére.

A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. Az Metropolita Egyesület követelheti a jogsértés abbahagyását és kárának megtérítését.

A laptól értesüléseket átvenni csak a lapra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő a) nem módosítja az eredeti információt, b) a lapra utaló egyértelmű hivatkozást minden közlésnél feltünteti.

A metropolita.hu domainnév, valamint a “Metropolita” név szerzői jogi védelmet élvez, védjegyoltalomban részesül, felhasználása – a hivatkozás kivételével – kizárólag a Metropolita Egyesület előzetes és kifejezett írásos hozzájárulásával lehetséges. A hírügynökségek honlapunkon felhasznált hírei és fotói szerzői jogvédelem alatt állnak, a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni. A Metropolita Egyesület pontos és hiteles információk közlésére törekszik, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal.