• Anthony22 állapotfrissítést küldött be a következő csoportba: Lelkivezetés téma logójaLelkivezetés 1 év, 2 hónap óta

  Szép estét! A témaindítót olvasva az első gondolatom az volt, hogy a legtöbbünknek a lelkivezetés a szentgyónáshoz kapcsolódik, mivel a gyóntatást végző pap a Szentlélek sugallatát közvetíti, persze van úgy, hogy a sugallat közvetítéséből keveset kapunk és van úgy hogy nagyon sokat. Pió atyának adatott meg az képesség hogy feltárultak elő…[Olvass tovább]

 • Ariel állapotfrissítést küldött be a következő csoportba: Lelkivezetés téma logójaLelkivezetés 1 év, 2 hónap óta

  Engem az is érdekelne, hogy mikortól számít valaki lelkivezetőnek és lelkivezetettnek? És milyen gyakoriak a találkozások? Nekem volt olyan lelkivezetőm, akivel emaileztünk egy ideig, csak úgy lehetett megoldani.

  • Áldott délutánt!

   Egy lelkivezető választása sorsdöntő, a kölcsönös bizalmon alapul. Lehet civil ill. lehet felszentelt pap is. Nekem például felszentelt pap a lelkivezetőm, havi rendszerességgel találkozunk, beszélgetünk.

   • Szia Márton! És mióta vagytok lelkivezetett-lelkivezetői viszonyban? Sokat ad valóban? Bevallom, én úgy érzem, a belső világomat nem vagyok képes feltárni havi egyszeri találkozással. De lehet, hogy csak nincs elég alázatom ahhoz, hogy hagyjam magam? Kicsit olyan érzés, hogy azzal gúzsba leszek kötve és egy félig ismeretlen embertől függenék, ak…[Olvass tovább]

    • Szia!
     Kb. 20-22 éve van lelkivezetőm. Olyan, mint egy jó barát. Hiszen a lelkivezetőnek nem az a dolga, hogy mint valami főnök, megmondja, mit tegyünk, hanem az, hogy segítsen felismernünk és elfogadnunk Isten működését és akaratát az életünkben.
     A lelkivezetés folyamatos beszélgetés a hívő, a lelkivezető és a Szentlélek között arról, hogyan tudja…[Olvass tovább]

   • Szia Marton.De jo neked,hogy 20,22 eve van lelki vezetod.En is keresem de nehez megtalalni…mindenki siet…igazan nagy szuksegem van most,egy lelkivezetore.Addig,Jezusnak meselek.