Register
A password will be e-mailed to you.

Egész nap sietsz, utazol, dolgozol és még az ajándékok után is rohangálnod kell. Estére kifáradva megérkezel otthonra. Ha még van erőd is kis mozgásra, szánj rá 20 percet, vegyél elő egy padot, vagy ülj le az ággyal szemben. Csináld végig ezt a 6 gyakorlatot!

1. Egyenes háttal! 4 perc

Ez a gyakorlat felpezsdíti a vérkeringést a lábadban, a combodban és még a farizmodat is erősíti. Ha kipróbálod, rögtön megérzed a jótékony hatását. Fontos, hogy semmiképpen se lendítsd a lábad. Állj mereven háttal a bordásfalnak (ha nincs, akkor a falnál), és emeld 90º-ba a lábad, vagy még magasabbra. Ha bírod, akkor emelheted még feljebb is. Ebből csinálj 20-20 darabot, ha több időd van és jól bírod 40-40 darabot is.

2. Guggolj! 3 perc

Ez a feladat arról szól, hogy kapaszkodj meg a fűtéscsőben (vagy bordásfalban) és a segítségével végezz guggolásokat. Ha nincs kéznél egyik sem, ezt a feladatot egy asztal szélénél is elvégezheted. Enyhén dőlj hátra, nyújtott karral, és végezz térdhajlításokat 90º-ig és vissza. Csak annyit segíts a karoddal amennyi szükséges. Fontos, hogy ne karból húzd fel magad, vidd hátra a testsúlyt és így jobban fogod érezni a farizmodat. Ha nem vagy túl fáradt mehet ebből 50 db, de ha kicsit nyúzottnak érzed magad 20-30 db is elég.

3. Guggolj lábhajlítással! 3 perc

Ez a feladat hasonló mint az előző, csak ugyanazt a guggolást egy lábbal kell elvégezned, a másikat pedig be kel hajlítanod. A kiindulóhelyzet ugyanaz, szintén hátra kell dőlnöd, ki kell nyújtanod a karodat, de be kell hajlítanod a térdedet. Eleinte 8-10 db ismétléssel kezdd, és ha már nagyon jól megy akkor 12-15 db is lehet.

4. Has prés előre! 4 perc

Ha találsz egy padot akkor tedd fel a lábad és feküdj hanyatt. (Ha nincs pad, akkor ágyra is lehet) Az alsótest legyen a földön, a mellkast pedig emeld a plafon irányába. Éppen hogy csak emelkedjen el a lapockád a földtől és már néhány felülés után érezni fogod a hatást. Ebből csinálj 20-30-40-et, ez attól függ mennyire vagy edzett.

5. Has prés oldalra! 4 perc

Még maradj a paddal, vagy az ággyal szemben is variáld meg úgy a feladatot, hogy oldalra törzshajlítással felüléseket végzel mindkét oldalra. Támaszd meg a karjaidat a tarkódon. Kiindulópont ugyanaz, mint az előzőnél, alsótest a földön, mellkast pedig oldalra emeled. Az oldalirányú mozgásból csinálj balra és jobbra is 20-20 emelést.

6. Állj fel a padra! 3 perc

 

Ha ezekkel végeztél, a padot, vagy az ágyat használd ehhez a gyakorlathoz is. Jobb lábad legyen a földön, a bal pedig behajlítva az ágyon. A feladat az, hogy emeld a testedet a jobb lábbal a bal mellé. Ezzel a gyakorlattal a farizmodat és a lábaidat erősíted.
Végezz belőle 30-30 darabot mindkét lábadra.
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.