Register
A password will be e-mailed to you.

Megkérdeztük a katolikus egyház amerikai bíborosát, Raymond Leo Burke-t, Ferenc pápa homoszexuálisok kezelésével kapcsolatosan képviselt álláspontjáról. Néhányan nem fognak egyetérteni vele – talán lesz, akiből dühöt is kivált.

A bíboros nemcsak hogy nem ért egyet Ferenc pápával, sőt nyilvános nyilatkozatban mond ellent neki – ami a katolikus egyházban nagy jelentőségű tett. Az O Clarim decemberi interjújában Burke vitatta a pápa véleményét, miszerint a katolikusoknak bocsánatot kellene kérniük a homoszexuálisoktól.

„Egy repülés közben adott interjúban a homoszexuálisokkal kapcsolatban feltett egyik kérdésnél a Szentatya azt mondta, hogy nyilvánvalóan nem szabad megkülönböztetést tenni, és bocsánatot kell kérnünk ezektől az emberektől azért, ahogy bántunk velük…” – emlékeztetett a riporter.

– „Nem olvastam a pápa szövegét – válaszolta Burke -, azt viszont elmondhatom, hogy az idén lettem 69 éves, egész életemet a katolikus egyházban töltöttem, de soha nem tapasztaltam diszkriminációt az olyan emberekkel szemben, akik a homoszexuális állapotban szenvednek. ”

Hűha.

Ezután az egyik áll-leesés követte a másikat.

„Tudjuk, hogy ez abnormális állapot: Isten nem arra teremtett bennünket, hogy az azonos nemű emberekkel alakítsunk ki szexuális kapcsolatot” – mondta Burke.

„Ez nem diszkrimináció. Ez Krisztus igazságának, hitünk igazságának a megerősítése. ”

Szavai annyit jelentenek, hogy a katolikusoknak a saját doktrinájukat kell követniük. Még ha el is tekintenénk a homoszexualitással szembenálló illetve ellene szóló bibliai érvektől, a Katolikus Egyház katekizmusa akkor is kristálytiszta álláspontot képvisel:

„A Szentírásra támaszkodva, mely a homoszexualitást súlyos romlásnak tekinti, a hagyomány mindig állította, hogy a homoszexuális cselekmények alapvetően rendezetlenek.”

„Ezek ellentétesek a természetes törvényekkel. A szexuális cselekedet szorosan az élet ajándékához kapcsolódik. Nem  az érzelmi és szexuális kiegészülés a legfontosabb sajátosságuk. Semmilyen körülmények között nem lehet azt jóváhagyni. „(2357)

A katolikus álláspont valójában nem vitás.

„Őszintén szólva, attól függetlenül, hogy nem olvastam a pápa mondatait, nem értem, miért kellene az Egyháznak bocsánatot kérnie azért, mert az igazságot tanítja a szexualitásról” – mondta Burke. – „A több mint 42 éves papságom során sokkal inkább mindig nagyon is könyörületesnek találtam a papokat azokkal az emberekkel szemben, akiknek ilyen nehézségei voltak és szenvedtek ettől a körülménytől”

Kétlem, hogy a bíboros ezen szavai nagy figyelmet fognak kapni a médiától – hisz enyhén szólva is szembemegy egy olyan pápa retorikájával, aki kezdettől a baloldali liberalizmust erősíti.

Csodálatos látni, hogy egy bíboros állást mert foglalni a saját hite mellett, vállalva, hogy nem fogják politikailag korrektnek tartani.

Forrás: H / T CNSnews.com

Mit gondolsz erről a történetről? Kérlek, oszd meg ezt a történetet a Facebookon, és tudasd velünk a véleményedet!

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.