Register
A password will be e-mailed to you.

Gondolkoztál már valaha azon, vajon mi lehet a csigaház belsejében? hogy hová fér oda be a csiga…? Vagy hogy hová húzza be a nyakát a teknős, és mi lehet a páncélja alatt?
Ha szereted az efféle "természeti rejtvényeket", akkor most készülj fel, mert leleplezzük az egyik leggyötrőbb titkot, a kérdést, ami valószínűleg évek óta nem hagy aludni –

Vajon hová göbölyödik a sündisznó, és hogyan is nézhet ki valójában, tüskék nélkül?


Ő Spud – a tüskék nélküli sündisznó. (Az abszolútmegzabálom kategória győztese!)

Ismerd meg Spud-ot, aki teljesen zavarba hozta a Buckinghamshire-i állatkórház dolgozóit. Amikor ugyanis taval augusztusban behozta őt valaki, aki a kertjében talált rá, azonnal elvégeztek mindenféle bőrtesztet és biopsziát, de semmilyen magyarázatot nem találtak arra vonatkozóan, miért néz ki úgy, ahogy.


Naponta megfürdetik langyos vízben, és kap babaolajos masszázst is

A kórház vezetője szerint: "Nagyon boldognak látszik, és minden olyat csinál, amit a sündisznók szoktak. Nagyon szeretnénk, ha végre valaki előállna valami ötlettel, hogy mi is okozhatja ezt a szokatlan problémát, és egy megoldással, hogy hogyan lehetne kezelni, legyen szó homeopátiáról vagy más, természetes gyógymódról."
Mr. Stocker hozzátette: "Becsléseink szerint Spud legalább 3 éves, de azt nem tudjuk, hogy így született-e vagy később alakult ki nála ez a bőrprobléma. Attól tartunk, hogy télen egyszerűen megfagyna, ezért nem kockáztathatunk, nem merjük elengedni őt.
A vicces az egészben, hogy éppen van egy kopasz mókusunk is…"

A dolgozók azt gyanítják, hogy Spud képes lenne újból tüskéket növeszteni, mivel a bőre alatt találtak egyet, de azt el kellett távolítaniuk.

A sündisznók nagyban támaszkodnak a tüskéikre. A tüskék üreges szőrszálak, amelyek megszilárdulnak a keratintól – a sünik ezzel védekeznek a támadóik ellen, és összegömbölyödve tudnak elszigetelődni a világtól.
Extrém stressz vagy betegség hatására előfordul, hogy elveszítik néhány tüskéjüket, és a képességük, hogy egy kis kompakt labdaccsá gömbölyödjenek össze, csökken.

Forrás: Daily Mail

A fotókat Jeff Moore készítette. Honlap: www.jeffmoorephoto.com

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.