Register
A password will be e-mailed to you.

Ahhoz, hogy megértsük a férfiakat, meg kell ismernünk azokat a vágyakat és kihívásokat, amikkel ők szembesülnek a mai életben.
Vegyük hát szemügyre a férfiélet erővonalait.
.
Függetlenségre törekvés.
Az első önállósági törekvésük az anyjukkal szemben zajlik le, ám egy felnőtt férfi még ennél is tovább fog menni. A függetlenség saját értelmet kap, és mint életcél válik fontossá!
A férfiak legfontosabb törekvése, hogy férfiasnak látsszanak, ezért kerülnek minden olyan helyzetet, amiben gyengének vagy gyámoltalannak látszódhatnak. Férfiasságuk egyik mércéje a környezetükre gyakorolt hatás. Minél jobban meg tudják csillogtatni vitalitásukat, erejüket és kezdeményezőképességüket, annál férfiasabbnak érzik magukat. Ez életük hajtóereje.

Ami fontos, hogy önálló egyénként legyenek sikerei, ne segítséggel. Ismerjük ugye, azt a helyzetet, amikor egy ismeretlen terepen párunknak fogalma sincs, merre kell menni, de a világért sem kérne útbaigazítást egy járókelőtől, bárhogy rimánkodunk, mert neki egyedül kell megtalálnia az utat. Na, erről beszélek. És korántsem arról, hogy egyedül kell élnie. Egy ilyen helyzetben rá kell hagynunk az útkeresést, még akkor is, ha ez időigényes, és – ha odaértünk a végcélhoz – az okos nő megdicséri párját a sikerért. Egy ilyen apró élethelyzet sokat dob a férfi szemében párkapcsolatának megítélésében, mert azt fogja érezni, hogy férfias volt, egyedül oldotta meg a helyzetet, és ezt szíve hölgye is észrevette, és ezért felnéz rá. Férfiasnak és fontosnak fogja érezni magát a nő mellett, és nem akar majd máshol megerősítést szerezni!

Sajnos ma sok apa hagyja cserben a családját, a gyermekeit, mert jobbnak látja új asszonnyal alapítani új családot. Így viszonylag gyakran találkozhatunk olyan felnőtt férfivel, akinek sérült az apaképe, aki elhanyagoltságot, elhagyottságot élt át az apjával kapcsolatban, de legalábbis nem látott jó mintát maga előtt. Ha egy férfinak bizonytalan a férfiképe – amit az apától kap -, ha nem tud mit kezdeni félelmeivel, az első férfi-női tapasztalataival, ez mély nyomot hagy az önmaga férfiasságáról kialakított képében is.
.
Régen, jól tudjuk, ott volt a vadászat és a harc. Ma egyik sem része – szerencsére – a hétköznapi ember életének. Így ma a férfiak a sportra koncentrálnak: a focira például, amikor egy kiválasztott csapat „gladiátor-küzdelmét” drukkolhatják végig, ez kiváltja az erkölcsi, fizikai megmérettetés utáni vágyukat, azonosulnak a kiválasztott sztársportolóval, akinek szívósnak kell lennie, hogy a drukker meg lojális lehessen hozzá. De ide tartozik az autóval való száguldozás vágya is.
Összegezve: a férfiak mindent megtesznek, hogy növeljék önbizalmukat, és a sport az, ami keménnyé teszi őket.

>> folytatás: „A győzelem fontossága”

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.