RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

„Boldogok a tisztaszívűek, mert meglátják az Istent” (Mt 5,8)

Pontosan 10 évvel ezelőtt, 2008 márciusában Roska Péter atya kezdeményezésére és Bíró László családreferens püspök úr támogatásával “Boldogok a tisztaszívűek” mottóval imakonferenciát hívtak össze azzal a céllal, hogy együtt gondolkodjanak a fiatalok tiszta életre neveléséről. Ennek folytatásaként szeptember 26-án a budapesti Egyetemi templomban mintegy 200 fiatal gyűlt össze, hogy együtt imádkozzanak. Ez volt az első imaest a tiszta szerelemért. Azóta minden év őszén egyre több város csatlakozik az egész történelmi Magyarország területéről a budapesti kezdeményezéshez.

Dr. Fodor János veszprémi egyházmegyés családreferens atya bátorításával 2018. március 17-én a keszthelyi Kis Szent Teréz Bazilika is otthont adott egy hasonló imatalálkozónak, ahol közel 50 fiatal gyűlt össze, hogy együtt imádkozzanak a tiszta, Isten akarata szerint megélt szerelemért, házasságért. A résztvevők Budapest, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg, Pápa, Veszprém, Sárvár, Ajka, Türje, Alsónemesapáti, Felsőpáhok, Cserszegtomaj, Kecskemét helységekből érkeztek, de voltak érdeklődők Nagykanizsáról, Szegedről és Pécsről is.

A programban szereplő filmvetítés, egy fiatal házaspár, Karczub Sándor és Nóra tanúságtétele, gitáros szentségimádás, a szentmise ill. János atya gondolatai mind ebben erősítették meg a résztvevőket:  „az Úr Jézus tudatosítja bennünk, hogy a szexuális együttélés csak a házasságon belül lehet a megszentelés, a kölcsönös és az isteni szeretet megtapasztalásának forrása. Az ilyen jellegű házastársi szeretet, valamint a valódi isteni és embertársi szeretet csak akkor lehetséges, ha tiszta a szívünk. Ezért a legfontosabb feladat minden ember életében, hogy éretté váljon a szeretetre, vagyis megszerezze a tiszta szív ajándékát azáltal, hogy teljesen rábízza magát Jézusra – azért, hogy Ő fel tudjon emelni a bűnből, be tudjon gyógyítani minden lelki sebet, meg tudjon szabadítani valamennyi a bűnből eredő kényszertől”. Erőt adjon ezen az elesésektől nem mentes úton egy olyan korban, ahol a fiatalok egy merőben más életvitellel találkoznak és tartanak természetesnek.

Az imatalálkozó szervezését a plébánián immár öt éve működő keszthelyi AjándékSzervezők imacsoport vállalta magára. Minden hó utolsó vasárnapjának délutánján szeretettel várnak imaközösségükbe olyan egyedülállókat, akik a szentségi házasságra kaptak elhívást és Isten akarata szerint keresik párjukat. Ez a kezdeményezés szintén budapesti mintára jött létre, melynek célja: hogy egyrészt az imádságon, imaközösségeken keresztül, másrészt értéket közvetítő szabadidős programok segítségével összefogja a keresztény fiatalokat, alkalmat teremtsen az ismerkedésre, ill. formálja, erősítse, gazdagítsa a hitüket, személyiségüket, mint ahogy minden krisztusi közösség. Következő imaestjüket ez év októberében, Kis Szent Teréz oltalmába ajánlva tervezik.

(A beszámolót összeállította: Ágh Adrienn, Paulics Piroska) Fotó: Bognár Katalin
Forrás: http://veszpremiersekseg.hu/imatalalkozo-a-tiszta-szerelemert-keszthelyen/
2
018.03.22.

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.