Register
A password will be e-mailed to you.

„Boldogok a tisztaszívűek, mert meglátják az Istent” (Mt 5,8)

Pontosan 10 évvel ezelőtt, 2008 márciusában Roska Péter atya kezdeményezésére és Bíró László családreferens püspök úr támogatásával “Boldogok a tisztaszívűek” mottóval imakonferenciát hívtak össze azzal a céllal, hogy együtt gondolkodjanak a fiatalok tiszta életre neveléséről. Ennek folytatásaként szeptember 26-án a budapesti Egyetemi templomban mintegy 200 fiatal gyűlt össze, hogy együtt imádkozzanak. Ez volt az első imaest a tiszta szerelemért. Azóta minden év őszén egyre több város csatlakozik az egész történelmi Magyarország területéről a budapesti kezdeményezéshez.

Dr. Fodor János veszprémi egyházmegyés családreferens atya bátorításával 2018. március 17-én a keszthelyi Kis Szent Teréz Bazilika is otthont adott egy hasonló imatalálkozónak, ahol közel 50 fiatal gyűlt össze, hogy együtt imádkozzanak a tiszta, Isten akarata szerint megélt szerelemért, házasságért. A résztvevők Budapest, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg, Pápa, Veszprém, Sárvár, Ajka, Türje, Alsónemesapáti, Felsőpáhok, Cserszegtomaj, Kecskemét helységekből érkeztek, de voltak érdeklődők Nagykanizsáról, Szegedről és Pécsről is.

A programban szereplő filmvetítés, egy fiatal házaspár, Karczub Sándor és Nóra tanúságtétele, gitáros szentségimádás, a szentmise ill. János atya gondolatai mind ebben erősítették meg a résztvevőket:  „az Úr Jézus tudatosítja bennünk, hogy a szexuális együttélés csak a házasságon belül lehet a megszentelés, a kölcsönös és az isteni szeretet megtapasztalásának forrása. Az ilyen jellegű házastársi szeretet, valamint a valódi isteni és embertársi szeretet csak akkor lehetséges, ha tiszta a szívünk. Ezért a legfontosabb feladat minden ember életében, hogy éretté váljon a szeretetre, vagyis megszerezze a tiszta szív ajándékát azáltal, hogy teljesen rábízza magát Jézusra – azért, hogy Ő fel tudjon emelni a bűnből, be tudjon gyógyítani minden lelki sebet, meg tudjon szabadítani valamennyi a bűnből eredő kényszertől”. Erőt adjon ezen az elesésektől nem mentes úton egy olyan korban, ahol a fiatalok egy merőben más életvitellel találkoznak és tartanak természetesnek.

Az imatalálkozó szervezését a plébánián immár öt éve működő keszthelyi AjándékSzervezők imacsoport vállalta magára. Minden hó utolsó vasárnapjának délutánján szeretettel várnak imaközösségükbe olyan egyedülállókat, akik a szentségi házasságra kaptak elhívást és Isten akarata szerint keresik párjukat. Ez a kezdeményezés szintén budapesti mintára jött létre, melynek célja: hogy egyrészt az imádságon, imaközösségeken keresztül, másrészt értéket közvetítő szabadidős programok segítségével összefogja a keresztény fiatalokat, alkalmat teremtsen az ismerkedésre, ill. formálja, erősítse, gazdagítsa a hitüket, személyiségüket, mint ahogy minden krisztusi közösség. Következő imaestjüket ez év októberében, Kis Szent Teréz oltalmába ajánlva tervezik.

(A beszámolót összeállította: Ágh Adrienn, Paulics Piroska) Fotó: Bognár Katalin
Forrás: http://veszpremiersekseg.hu/imatalalkozo-a-tiszta-szerelemert-keszthelyen/
2
018.03.22.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.