RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Felfüggesztette a Máltai Lovagrend Henry Sire-t napokkal azután, hogy kiderült, ő a Diktátor pápa című, Ferenc pápa pontifikátusáról szóló kötet szerzője. A lovagrend szerint Sire valószínűleg megsértette a testület alkotmányát. A Dictator Pope eredetileg álnév alatt jelent meg.

A Máltai Lovagrend felfüggesztette Henry Sire tagságát, mivel pár napja kiderült, hogy ő a szerzője A Ferenc pápa pontifikátusáról szóló Dictator Pope című kötetnek. A lovagrendi vezetés szerint Sire megsértette a rend alkotmányát. 

A Dictator Pope 2017 novemberében jelent meg, szerzőként Marcantonio Colonna volt feltüntetve, aki a lepantói csata egyik vezetője volt. Az először olaszul, majd angolul is megjelentetett kötet rendkívül kritikus Ferenc pápával szemben. A szerző tirannikusnak írja le Jorge Bergoglio uralkodását, akinek vezetési stílusát Juan Perón argentin katonai diktátoréhoz hasonlítja, azon az alapon, hogy a személyes találkozókon mindkét személyiség azt mondta a fogadottaknak, amit ők hallani akartak – mindenkinek igazat adtak. A kötet szerint ez a peronista attitűd opportunista.

A kötet szerint Ferenc pápa a St. Gallen-i csoportnak köszönheti pápaságát, akik a liberális-modernista irányzatot képviselik az egyházon belül. Elsődleges jelöltjük a 2012-ben elhunyt Carlo Maria Martini jezsuita bíboros volt, aki azonban nem tudta megállítani Joseph Ratzingert a 2005-ös konklávén. Halála miatt aztán a 2013-as pápaválasztáson Bergoglio Buenos Aires-i érsek volt a jelöltjük, és tudták, hogy ez az utolsó lehetőségük.

A szerző kritizálja a pápa korrupcióellenes intézkedéseit is, amelyek szerinte igazából nem voltak korrupcióellenesek, mivel több bíboros, például Pietro Parolin államtitkár, Ferenc pápa jobbkeze megakadályozta a George Pell ausztrál bíboros által bevezetett, profi pénzügyi auditálási rendszer elindítását.

A kötet szerint Ferenc pápáért a szekuláris világ rajong, a katolikus hívek maguk nem annyira, ami látszik abból is, hogy egyre kevesebben vesznek részt a Szent Péter téren a szereplésein.

A kötet az Amazon Kindle vallási tematikájú bestseller-listáján a negyedik lett.

H. J. A. (Henry) Sire, francia származású, barcelonai születésű brit történész szerzőségét március 18-án tette közzé a Regnery Publishing kiadó. Sire a rend előző nagymestere, Matthew Festing felkérésére írta meg előző kötetét, a The Knights of Malta: A Modern Resurrection-t. Festinget azonban Ferenc pápa később vitatott körülmények között eltávolította a rend éléről. Sire-t Giacomo dalla Torre del Tempio di Sanguinetto, a lovagrend ideiglenes vezetője függesztette fel.

Forrás: mandiner.hu,  2018. március 24.

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.