RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Mivel mind a sátánisták, mind a luciferánusok (akik amúgy mindketten teisták, és LaVeyan-isták/ateisták) használják azokat a kifejezéseket, amelyeket a keresztények az ördöggel társítanak, többnyire mindenki azt hiszi, hogy a sátánisták és a luciferiánusok ugyanazok, vagy hogy az egyik a másiknak egy csoportja. Bár sok a hasonlóság bennük, ettől függetlenül a luciferiánusok a sátánistáktól teljesen független egyházként  tekintenek önmagukra.

KÜLÖNBSÉGEK

A luciferiánusok nézőpontjából, a sátánisták az ember fizikai természetére összpontosítanak, feltárják, kísérleteznek vele, és élvezik ezt a természetet, miközben elutasítanak minden törekvést, hogy felülemeljenek rajta.

A Sátán a testiség és a materialzmus emblémája. A luciferiánusok Lucifert szellemi és felvilágosult lénynek tekintik. És bár a luciferiánusok is céljuknak tekintik az élet élvezetét, ezzel együtt azt is elfogadják, hogy léteznek ennél nagyobb és szellemibb célok is.

Sokan úgy tekintenek a Sátánra és Luciferre, mint ugyanazon lény különböző aspektusaira, a testi, a lázadó és anyagi a Sátán, szemben a megvilágosodott és spirituális Luciferrel.

A luciferiánusok gyakran látják a sátánistákat túlságosan függőnek a keresztény értékrendtõl, mintha csak azért hajszolnák az élvezeteket, az evilági sikereket és a szexet, mert az egyház hagyományosan elítéli ezeket. A luciferiánusok nem tekintik a tetteiket lázadásnak,  őket saját érdemeik motiválják.

A luciferiánusok nagyobb hangsúlyt fektetnek a fény és a sötétség egyensúlyára.

HASONLÓSÁGOK

A sátánizmus és a luciferianizmus is egyaránt erősen individualizált vallások. Egyiküknél sincsen egyetlen hittétel, szabály, vagy dogma sem.

Néhány alaptétel azonban leírható. Általában mind a sátánisták, mind a luciferiánusok:

  • isteneknek tekintik az embereket, a bolygó mestereinek. Ha hisznek is a szóban forgó Luciferben, akkor is inkább tiszteletet adnak neki, semmint dicsőítik, elismerik, hogy sok dolgot kell megtanítania még nekünk, de az alárendeltjeinek nem kell lennünk.
  • vannak olyan etikai előírásaik, amelyek alapján tisztelik azokat, akik megérdemlik és kiközösítik azokat, akik nem okoznak fájdalmat.
  • nagyra tartják a kreativitást, a kiválóságot, a sikert, a szabadságot, az egyéniséget és az élvezeteket.
  • elutasítják a dogmatikus vallást
  • szembenállnak a kereszténységgel, de a keresztényekkel nem. A keresztényeket saját vallásuk áldozatának tekintik, olyanoknak, akik mániákusan meg akarnak menekülni.

Egyikük sem úgy látja a Sátánt és Lucifert, mint a keresztények. Elfogadják, hogy csak egy pszichopata imádhat egy velejéig gonosz lényt.

SZERVEZETEK ÉS FORRÁSOK

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.