Register
A password will be e-mailed to you.

 

A hangoskönyv meghallgatásához kérlek kattints az alábbi linkekre:
HANGOSKÖNYV Avilai Nagy Szent Teréz: A belső várkastély Előszó
1.lakás 1. fejezet
1.lakás 2.fejezet

2.lakás
3.lakás 1.fejezet
3.lakás 2. fejezet
4.lakás 1. fejezet
4.lakás 2. fejezet
4.lakás 3. fejezet
5.lakás 1. fejezet
5.lakás 2. fejezet
5.lakás 3. fejezet
5.lakás 4. fejezet
6.lakás 1. fejezet
6.lakás 2. fejezet
6.lakás 3. fejezet
6.lakás 4. fejezet
6.lakás 5. fejezet
6.lakás 6. fejezet
6.lakás 7. fejezet
6.lakás 8. fejezet
6.lakás 9. fejezet
6.lakás 10. fejezet
6.lakás 11. fejezet
7.lakás 1. fejezet
7.lakás 2. fejezet
7.lakás 3. fejezet
7.lakás 4. fejezet
8.lakás Epilógus

Teréz egyháztanítónk, sok mindent tanítani akar nekünk arról, hogyan építi Jézus a belső várkastélyunkat, ami a lelkünk, szobáról-szobára, tégláról-téglára, türelmesen, humorral, gyengédséggel, nagy kreativitással. Építi a lakóhelyünket az Atya Országában.

Avilai Szent Teréznek adatott meg az a különleges kegyelem, hogy ebben a művében összefoglalást adjon a keresztény misztika teljességéről. “Élek én, de már nem én, hanem Krisztus él bennem” – írja Szent Pál. S erre nemcsak a misztikusokat hívja meg Isten, hanem mindenkit. A kegyelmet mindenkinek megadja, ezt a belső átalakulást mindenkiben véghezviszi – aki átadja Neki az életét. A misztikusok csak abban különböznek a többiektől, hogy ők ezt a folyamatot belsőleg is meg tudják tapasztalni, és ha még arra is kegyelmet kapnak, be is tudnak róla számolni. Avilai Szent Teréz mindent megkapott.

Az itt meghallgatható hanganyag segítségével mindenki számára feltárul a lehetőség, hogy jobban megismerje Jézus isteni művét a lelkünkben.

Köszönet
Nem kevés akadály belsovarkastelyés nehézség legyőzése után elkészült Avilai Szent Teréz A belső várkastély című művének hangoskönyv változata. Nagy feladat volt. Most, ahogy elkészült, Edith Stein gondolata jutott eszembe: „Az alázatnak igen jó iskolája, amikor az embernek olyan dolgokat kell tennie, amelyeket nagy fáradtság ellenére is csak tökéletlenül tud elvégezni.”Számtalanszor gondoltam arra az elmúlt fél évben, hogy miért pont engem szemelt ki írásának felolvasására Szent Teréz. Sokan mások sokkal jobban fel tudták volna olvasni a könyvet. A választ nem tudom, de nagy megtiszteltetés volt nekem ezen dolgozni.
Végigkísért az a gondolat, hogy most két szakadékot kell valahogyan áthidalnia az Úrnak: az egyik, ami Szent Teréz tapasztalata és az írása között volt, ahogy számtalanszor azt sem tudta, hogyan magyarázza, hogyan írja le azt, amiket megtapasztalt. A másik szakadék, hogy én pedig felolvastam azokról a dolgokról, amiktől annyira, de annyira távol vagyok. Azt hiszem, nekem épp olyan nehéz volt A belső várkastélyt felolvasni, mint amilyen nehéz volt Szent Teréznek mindezt leírni.
A felvételek alatt megtapasztaltam Szent Terézia ihlető közbenjárását. Különösen néhány résznél a negyedik és a hetedik lakásban. Ezek nagyon szép tapasztalatok voltak, amiket nagy szeretettel idézek fel.
Köszönetet szeretnék mondani a magyarszéki Kármelita Nővéreknek, akik szeretettel fogadták kezdeményezésünket, és engedélyezték a hangfelvétel elkészítését. Hálás köszönetet mondunk Vörös András OCD atyának és Cseh Péter Mihály atyának a biztatásért és támogatásért, amivel segítettek minket ebben a szolgálatban! Köszönjük szépen Tamás Roland atyának, hogy biztosította számunkra a helyet a felvételek elkészítéséhez! A hangfelvételeket Visontai László készítette. Köszönjük készséges szolgálatát!
Kérem, hallgassátok hibáimat elnéző, türelmes szeretettel, és mindenekelőtt Isten dicsőségére, és lelketek javára!
A hangfelvétel a Pécsi Székesegyházban készült 2015-ben, Avilai Szent Teréz születésének 500. évfordulóján.
Ignáczné Janó Judit

 

 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.