Register
A password will be e-mailed to you.

WARSAW, Lengyelország, 2017. október 27. (LifeSiteNews) – Robert Sarah bíboros kijelentette, hogy minden nemzetnek joga van megkülönböztetni a menekülteket és a gazdasági migránsokat.

A lengyel hírmagazin a wPolityce.pl és más lengyel kiadványok szerint az afrikai bíboros támogatta Lengyelország ellenállását a migráció bizonyos „logikájával” szemben, amelyet a külsõ erõk a nemzetre próbálnak kényszeríteni.

„Hogyan lehet elvenni egy nemzet jogát ahhoz, hogy megkülönböztesse a szülőföldjétől menekülő politikai vagy vallási menekülteket a gazdasági migránsoktól, akik úgy változtatnak hazát, hogy egyáltalán nem akarnak alkalmazkodni, azonosulni és elfogadni új hazájuk kultúráját, amelyben élni fognak? – teszi fel a kérdést Sarah bíboros.

„Mi több (hogy is lehetséges), ha ez a migráns egy másik vallásból és kultúrából érkezik, ezt ürügyként használja az abszolút értékek relativizálására, mely annak a nemzetnek közösségi java?”

Sarah kijelentette, hogy a liberális individualizmus ideológiája olyan „keveredéshez” vezet, amely megszünteti a haza és a kultúrák természetes határait. Figyelmeztetett arra, hogy ez „posztkommunális, egydimenziós világhoz” vezethet, amelyben „az egyetlen kritérium a fogyasztás és a termelés”.

Az emberi méltóság megőrzése mellett Sarah hangsúlyozta a népek jogait saját hazájukra:

„Azt mondom még egyszer, hogy együtt kell működnünk a háború, a korrupció és az igazságtalanság áldozatául esett nemzetek újjáépítésében, de ez nem jelenti azt, hogy ösztönözni kell a népek kiirtását és a nemzetek elpusztítását. Vannak, akik kihasználják Isten Igéjét, hogy igazolják a multikulturalizmus előmozdítását, és érvül használják az irgalmas felebaráti szeretetet a bevándorlók befogadásának igazolására. ”

Sarah megemlítette, hogy a múlt vasárnap a varsói Stefan Wyszyński Egyetemen mondott beszédet. A bíboros foglalkozott az „Európa Christi” mozgalom nemzetközi kongresszusával, egy olyan csoporttal, amely az európai keresztény filozófia újjáépítésével foglalkozik.

Az október 19 és 23 között tartott konferencián 40 lengyel és külföldi vendég vett részt, köztük Stanislaw Dziwisz bíboros, II. János Pál nagy barátja. A konferencia témája a „Nyisd ki az ajtót Krisztusnak”.

WPolityce szerint a konferencia célja, hogy elősegítse annak felismerését, hogy Európa keresztény örökség, és hogy a kontinens identitása „a görög filozófiára, a római jogra és az evangéliumra épül”.

Forrás: https://www.lifesitenews.com/news/cardinal-sarah-some-people-exploit-the-word-of-god-to-promote-multicultural

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.