RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

WARSAW, Lengyelország, 2017. október 27. (LifeSiteNews) – Robert Sarah bíboros kijelentette, hogy minden nemzetnek joga van megkülönböztetni a menekülteket és a gazdasági migránsokat.

A lengyel hírmagazin a wPolityce.pl és más lengyel kiadványok szerint az afrikai bíboros támogatta Lengyelország ellenállását a migráció bizonyos “logikájával” szemben, amelyet a külsõ erõk a nemzetre próbálnak kényszeríteni.

“Hogyan lehet elvenni egy nemzet jogát ahhoz, hogy megkülönböztesse a szülőföldjétől menekülő politikai vagy vallási menekülteket a gazdasági migránsoktól, akik úgy változtatnak hazát, hogy egyáltalán nem akarnak alkalmazkodni, azonosulni és elfogadni új hazájuk kultúráját, amelyben élni fognak? – teszi fel a kérdést Sarah bíboros.

“Mi több (hogy is lehetséges), ha ez a migráns egy másik vallásból és kultúrából érkezik, ezt ürügyként használja az abszolút értékek relativizálására, mely annak a nemzetnek közösségi java?”

Sarah kijelentette, hogy a liberális individualizmus ideológiája olyan “keveredéshez” vezet, amely megszünteti a haza és a kultúrák természetes határait. Figyelmeztetett arra, hogy ez “posztkommunális, egydimenziós világhoz” vezethet, amelyben “az egyetlen kritérium a fogyasztás és a termelés”.

Az emberi méltóság megőrzése mellett Sarah hangsúlyozta a népek jogait saját hazájukra:

“Azt mondom még egyszer, hogy együtt kell működnünk a háború, a korrupció és az igazságtalanság áldozatául esett nemzetek újjáépítésében, de ez nem jelenti azt, hogy ösztönözni kell a népek kiirtását és a nemzetek elpusztítását. Vannak, akik kihasználják Isten Igéjét, hogy igazolják a multikulturalizmus előmozdítását, és érvül használják az irgalmas felebaráti szeretetet a bevándorlók befogadásának igazolására. ”

Sarah megemlítette, hogy a múlt vasárnap a varsói Stefan Wyszyński Egyetemen mondott beszédet. A bíboros foglalkozott az “Európa Christi” mozgalom nemzetközi kongresszusával, egy olyan csoporttal, amely az európai keresztény filozófia újjáépítésével foglalkozik.

Az október 19 és 23 között tartott konferencián 40 lengyel és külföldi vendég vett részt, köztük Stanislaw Dziwisz bíboros, II. János Pál nagy barátja. A konferencia témája a “Nyisd ki az ajtót Krisztusnak”.

WPolityce szerint a konferencia célja, hogy elősegítse annak felismerését, hogy Európa keresztény örökség, és hogy a kontinens identitása “a görög filozófiára, a római jogra és az evangéliumra épül”.

Forrás: https://www.lifesitenews.com/news/cardinal-sarah-some-people-exploit-the-word-of-god-to-promote-multicultural

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.