Register
A password will be e-mailed to you.

A 2016-ban elhunyt Gabriele Amorth atya halála előtt többször is nyilatkozott Pio atyáról és a harmadik vatikáni titokkal kapcsolatos ismereteiről. Többek között a „Fatima titka” című cikkben egy vele készült interjú részletei jelentek meg, a beszélgetés témáját José María Zavala újonnan megjelent könyve, a Legjobban őrzött fatimai titok (El Sécreto Mejor Guardado de Fátima) adta.

Zavala még 2011-ben készített riportot Amorth atyával, amelyet az atya haláláig nem hozhatott nyilvánosságra. Amorth atya személyesen is ismerte Pio atyát. A sokéves ismeretségüknek köszönhető, hogy sikerült megértenie a harmadik fatimai titok lényegét, amelyről a 20. század kiemelkedő szentje beszélt neki.


 
José María Zavala és Don Amorth atya

Amorth atya elmondta, hogy mit hallott Pio atyától a harmadik titokról, az ördög Vatikánba jutásáról, és a „Hamis Egyház” felemelkedéséről. A Vatikán 2000-ben megjelent harmadik fatimai titokról szóló hivatalos kiadványában ezekről nincs szó. Itt olvasható néhány részlet az Amorth atyával készült riportból.

Amorth atya nem hitt abban, hogy a Szűz Máriától kapott iránymutatásnak eleget tettünk azzal, hogy II. János Pál pápa 1984-ben megszentelte a világot. Nem volt még ehhez fogható egyházi szertartás. „Én is szemtanúja voltam. Aznap vasárnap délután a Szent Péter téren voltam, alig egy karnyújtásnyira a pápától.”

Zavala megkérdezte az atyától, hogy miért olyan biztos benne, hogy nem történt meg a kiengesztelődés.

Amorth atya elmondta: „Nagyon egyszerű: II. János Pál pápa kifejezetten Oroszországot akarta említeni, de végül nem tette meg. Semmi kétségem afelől, hogy a megszentelés nem történt meg. De ne tévesszük szem elől azt, amit a Szent Szűz Lúcián keresztül üzent nekünk: Szeplőtelen Szívem végül győzedelmeskedni fog.”

Zavala a harmadik titokról is kérdezte az atyát: „Nézze el nekem, hogy ennyit faggatózom róla, de amikor Pió atya kapcsolatba került a harmadik fatimai titokkal, megrendült az Egyházba vetett hite?”

Amorth atya halkan, megilletődve válaszolta. „Minden bizonnyal.” Egy nap Pio atya nagyon szomorúan azt mondta nekem: „Tudod Gabriele, a Sátán megvetette lábát az Egyház felső köreiben és rövid időn belül eljön, hogy irányítsa a hamis Egyházat.”

„Jaj Istenem! Egyfajta Antikrisztus! Mikor jövendölte ezt?” – kérdezte Zavala.

„1960 körül, mivel akkor már pap voltam. XXIII. János pápának voltak is aggodalmai, amikor a harmadik fatimai titok megjelent nyomtatásban, de senki nem gondolta azt, hogy ő az ellenpápa, vagy maga az ördög.” Amorth artya elmosolyodott.

„Pio atya mondott még mást is a jövőbeni katasztrófákról: földrengések, árvizek, háborúk, járványok, éhínség…? Említett olyan csapásokat, amelyek a Szentírásban is megtalálhatóak?” – kérdezte Zavala.

„A látomások bármennyire félelmetesek voltak, nem voltak megterhelőek a számára, kivéve egyet, amely azonban igen: a nagy hitehagyás az Egyházon belül. Ez volt az a jövendölés, amely ténylegesen gyötörte, sokat imádkozott ezért, és az ennek köszönhető belső szenvedéseit is ezért ajánlotta fel.”

„A harmadik fatimai titokban elhangzottakért?”

„Pontosan.”

„Atyám, van rá mód, hogy elkerüljük ezt a szörnyűséget?”

„Van remény, de csak ha cselekszünk. Egyrészt ajánljuk fel Oroszországot Szűz Mária Szeplőtelen Szívének, másrészt mindnyájan imádkozzuk a rózsafüzért és tartsunk bűnbánatot.”


Fordította: Somogyi Tamás

Források: https://veritas-vincit-international.org/2017/07/05/chief-exorcist-father-amorth-padre-pio-said-that-the-third-secret-of-fatima-was-about-a-false-church-in-the-end-times/

https://www.lifesitenews.com/news/exclusive-interview-with-rome-chief-exorcist-fr.-gabriele-amorth

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

2 hozzászólás

  1. Cseko

    Én nem fogadom el azt a választ a fatimai 3. titok magyarázataként.
    Amit az egyház bejelentet.
    Azon az egyszerü oknál fogva hogy én láttam a házak égését a füstot. Azt is látam hogy az emberek hogyan öldöklik válogatás nélkül halomra egymást. Azt a személyt is láttam aki fehér egyenruha szerü ruhában azért jött hogy gyilkoljon.Akár hiszik akár nem aki a vatikánba bejutva hatalmat szerez egy fekete haju nő. Az utolsó óráló pedig .Az általam alacsony Taljánként elnevezet személy. Nem szeretem ha félrevezetik a népeket.

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.