Register
A password will be e-mailed to you.

„Mennyire megváltozna a világ, ha egymillió gyerek imádkozná a rózsafüzért!” – mondta Szent Pió atya.

EGYMILLIÓ GYERMEK IMÁDKOZIK

A világméretű katolikus segélyszervezet, a „Kirche in Not” (Szükséget Szenvedő Egyház) az Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért nevet viselő akcióban való részvételre szólít fel. Október 18-án helyi idő szerint 9 órakor a világ minden táján különböző korú gyermekek összegyűlnek, hogy együtt imádkozzanak az egységért és a békéért. A világ több részén fél órára felfüggesztik a tanítást is.

A gyermek rózsafüzér akciót 2005-ben, Venezuelában indították el. Az alapötletet Szent Pio atya egyik mondása adta, ami így hangzik: „Mennyire megváltozna a világ, ha egymillió gyerek imádkozná a rózsafüzért!”. Innen a kezdeményezés elnevezése is. A katolikus egyházban az október a rózsafüzér hónapja.

A „Kirche in Not” németországi szervezete nyomtatott segédanyagokkal támogatja a kezdeményezést, amik tartalmaznak egy útmutatót a rózsafüzér imádsághoz, rövid elmélkedéseket  az öt rózsafüzér titokhoz és az imaszándékhoz, mint a hajlandóság a vita utáni megbékélésre, valamint a rászorulók megsegítésére.

A hajtogatók és a plakátok „Egy millió gyermek imádkozza a rózsafüzért” címszóval, 20 centes darabáron megrendelhetők a segélyszervezet müncheni irodájában. A papi hivataloknak ingyenesen rendelkezésre bocsájtják.

Hívjuk a vállalkozó szellemű iskolákat, intézményeket, közösségeket, családokat, hogy október 18-án, szerdán 9 órakor imádkozzunk közösen! 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.