Register
A password will be e-mailed to you.

Ez a crucifix Jeruzsálemben, a Szent Sír Templomban található:

2017 áprilisában sok száz laikus és egyházi személy volt a tanúja annak, hogy az ikon szeme kinyílt:
Látjátok? A második fotón az egyik szem ki van nyitva / a másik nem látható/, pedig eredetileg a már halott Krisztus csukott szemmel látható az ikonon.
 
Theodore Daoud atya, katolikus pap így nyilatkozott az esetről:

“Mivel rengeteg megkeresés érkezett hozzánk a csoával kapcsolatban, szeretném tisztázni a következőket:

“1- A csodás esemény múlt hét szerdán, nagyszámú pap és látogató szeme előtt történt. Személyesen részese volt többek között barátom Archimandrite Malateus Basa – az ő ismerőse készítette ezt az elhíresült fényképet is – aki biztosított engem az eset valódiságáról, és részletesen elmondott mindent arról, hogy a keresztrefeszített Krisztus ikonjának szeme – ami mindig csukott volt – egy teljes napra kinyílt.

“2- Isten Szeretete engedi meg a csodákat, hogy megerősítse gyenge hitünket, bár nem ezek miatt hiszünk. A hitünk ennél sokkal mélyebb rétegekben van. Láttuk Istent testben, hallottuk Őt, ettük Őt, és tanúi vagyunk Keresztrefeszítésének, Halálának, Feltámadásának és Mennybemenetelének. A legnagyobb csoda – melyet messze nem értékelünk eléggé – minden egyes Liturgiában megtörténik, ahol a kenyér és a bor átváltozik Krisztus Testévé és Vérévé. Soha ne felejtsünk el ezen elmélkedni.

“3- Ezt a csodát, és minden csodát, Istentől jövő jelnek tekintünk, hogy erősítse hitünket és emlékeztessen Annak Isteni Szeretetére, aki bűneink miatt meghalt a keresztfán. Tartsunk bűnbánatot, készüljünk az igazi Nagyhétre és Feltámadásra.

Dicsőség az Úrnak!”

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

3 hozzászólás

  1. kunavar

    Vajh, mikor keletkezett a cikk? Bár a hozzászólásokat látva, mostaninak is gondolhatnám, azonban ez nem jelent bizonyságot. S emlékszem hasonló írásra, évekkel korábbról.

    Válasz
  2. Kovács Erna

    Most képzeljetek el, ha a katolikus templomokban kicserélnek a halotti Jézus képet a gyógyító Jézus képre. Hiszen Feltámadott. Él! Tehát gyógyít. Változna – e a hívőkben valami…. Úgy hirtelen a szívükben a Kép láttán? Majd az összeset.
    Nem. Ez nem eretnekség. Hiszem Tudom.

    Válasz
  3. Ava

    Amikor megnyitottam ezt a cikket, erősen csuklottam. A képet nézve a csuklás hirtelen elmúlt. Gondoltam, szólok. Üdv.

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.