Register
A password will be e-mailed to you.

Bíró László püspök szerint a házasságnak titkos lelki erőforrásai, valamint a papságnak és a házasságnak jel-szerepe van. A püspök szerint ma a család ellen hátrányos megkülönböztetés érvényesül, aminek hatékony eszközei a nyelvi csúsztatások. Fel kell ismernünk a tolerancia, a diszkrimináció, a házasság, a szabadság kifejezések valódi jelentését és azok átértelmezését; ragaszkodnunk kell a bibliai emberképhez és a keresztény családideálhoz, amely számunkra nem eszmény, hanem valóság.

A házasság szentségéről szólva a főpásztor így fogalmaz: „Az esküvőn az igent valójában nem egymásnak, hanem egymásra mondtátok ki. Igenetek azt jelentette: Úgy szeretlek, hogy egy életen át képes vagyok számodra megjeleníteni azt, ahogyan Isten Jézusban szereti az embert – az új és örök szövetséget.”

A püspök párhuzamot von a papság és a házasság között. „A pap hűsége – éppúgy, mint a házastársak hűsége – valójában Krisztus hűsége. Õ az, aki megtart, ezért az ezüst- vagy aranymisén, ezüst- vagy aranylakodalmon valójában nem a papot és nem a házaspárt, hanem Krisztust és az ő hűségét ünnepeljük. Az idő múlásával a szeretet neve: hűség” – fogalmaz a főpásztor.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.