Register
A password will be e-mailed to you.

Szent Bernát kérdésére, hogy melyik volt a legfájdalmasabb sebe, Krisztus mondta: „Volt egy sebhely a vállamon, három ujjnyi mély, három csontom is láthatóvá vált általa. Ezt a sebhelyet a kereszt hordozása okozta: ez volt az a sebhely, amely a legnagyobb fájdalmat okozta testemnek, és e sebhelyről az embereknek nincs is tudomásuk. Te azonban fedd fel e sebhelyet a keresztény hívek előtt, és tudd, hogy bármit kérnek is tőlem az emberek e sebhely erejéből, megkapják azt. És mindazoknak pedig, akik e sebhely dicsőségére és tiszteletére elimádkoznak három Miatyánkot, három Üdvözlégyet és három Dicsőséget, arra a napra eltörlöm minden bocsánatos bűnüket, halálos bűnüket megbocsájtom, ők maguk pedig nem halnak hirtelen halált, haláluk pillanatában pedig meglátogatja őket a Boldogságos Szűz, és minden kegyelmet és isteni irgalmat megkapnak majd.”
.
A vállsebet Krisztus elsősorban a megszentelt hivatásokért, a papok és szerzetesek lelkéért viselte.
.
A vállseb tiszteletére végzett imádságok végzését III. Jenő pápa (1145–53) hagyta jóvá, 3000 évi búcsút engedélyezve. Szentképekre s imádságos könyvekre szívesen rányomták ezeket az ijmákat. Bálint Sándor a vállseb tiszteletét Dél-német eredetű, barokk jámborságnak mondja.
.
A csíksomlyói Salvator-kápolna mögött áll a Szenvedő Jézus kis kápolnája, egy vállsebet viselő barokk Krisztus-szoborral.

Imádság: „Jézus Krisztus, jóságos Urunk, Isten legszelídebb báránya! Én, szegény bűnös, tisztelem és imádom a te szent sebedet, amelyet a válladon szenvedtél el, amikor nehéz keresztedet a kálvária lejtőjén hordoztad, amelyen át láthatóvá vált három szent csontod, és amelytől kimondhatatlan kínokat szenvedtél. E szent sebed érdemei által könyörgök hozzád, hogy légy könyörületes hozzám, és bocsásd meg minden vétkemet, minden bocsánatos és halálos bűnömet, halálom óráján pedig te állj mellettem, és végy fel engem a te dicsőséges és boldog országodba! Ámen.”

Forrás: Katolikus Lexikon

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

22 hozzászólás

  1. Katalin

    Kérlek titeket imádkozzatok a lányom testi- lelki gyógyulásáért, és teljes megtéréséért!
    Előre is köszönöm imáitokat!

    Válasz
  2. Tamás, László

    Kedves testvéreim, felebarátaim!
    2019-06-03.-án kért imáink meghallgatott Tiborért!
    Él és dolgozni is tud!
    Köszönöm a Mindenható Istennek Irgalmát!
    Nektek az imáitokat, melyet érettem is felajánlottatok kérlek ne hagyjátok abba!
    Imáimat folyamatosan mindenkiért amíg élek érettetek is felajánlom akik jószándékkal meghallgattatok és segítettetek!
    Köszönöm!
    Tamás, László

    Válasz
  3. Tamás, László

    +! Dicsőség Istennek!
    Kedves Testvéreim!
    Most értesültem egyik ismerősömről, aki a daganatos betegséggel küzd, melyet még családtagjai elől is titkolt…
    Hiszem és hirdetem , hogy az ima Nagyhatalom!
    Nincs nagyobb Erő nála!
    Főleg ha azt közösen közös ügyért mondjuk el.
    Akkor is ha nem sikerül ugyanazon időben mondani.
    Kérek minden szájadékú testvéremet foglaljátok Tibort is imáitokba!
    És családomat is!
    Érettem is mondjatok legalább egy kis imát, aki mindenkihez hasonlóan rászorul nyomorult bűnösként Urunk irgalmára!
    Köszönöm, hogy szakítottatok időt levelem elolvasására!
    Én itt és most felajánlok minden általam jelenlétemmel megszentelt Szentmisét, Imádott Istennek mid azokért, és családjukért is akik akárcsak egyetlen imával közbenjárnak beteg testvérért Tiborért, és családomért.
    Tiszta szívből Köszönöm! Tamás,László

    Válasz
    • Boriboro

      Önért, áldja meg a Szent isten. Tibor testvérét áldja meg a jó isten egészséggel. Jézus vállsebe által Tibor testvér tetőtől talpig meggyógyuljon egészséges legyen. Szent hatalmas isten gyógyítás meg testét lelkét.
      Önért, áldja meg a jó isten egész családját egészséggel.

      Válasz
    • boriboro

      Tibor Testvérért,
      Délután 3-kor amikor Jézus Krisztus meghalt , Isten irgalmára hivatkozva ADATIK
      Isten irgalmasság rózsafüzér imádsággal kérve ADATIK
      Jézus Krisztus Vállsebére hivatkozva ADATIK
      Jézus Krisztus Szent Sebei, Szent Vére, Szent Szíve által minden lehetséges, ADATIK
      Szűz Mária könnyei által ADATIK
      Szűz Mária Szent Szíve által ADATIK
      Szűz Mária összes szenvedése által ADATIK
      Jézus Krisztus összes érdemét felajánlva ADATIK
      Jézus Krisztus szent Nevében kérni ADATIK
      Jézus Krisztus szent sebei nevében kérve ADATIK

      Olvastam én is: egy daganatos ember minden nap ivott egy kis szentelt vizet és mosakodott is minden nap szentelt vízben , közben imádkozott, és meggyógyult.

      Az országban vannak, olyan források Szűz Mária kegyhelyeken ahol sokan sokféle betegségekből felépültek, pl a rákból.
      A következő történetet is hallomásból ismerem, volt egy kicsi kislány, akinek a nyakán volt egy daganat, és a Pálosszentkúti vizet itta is és mosakodott benne, hittel. És döbbenet mert egyik napról a másik napra miután többször megmosakodott a gyógyforrásban meggyógyult, pedig egy kislányról írok aki sokaknak adott hite hatalmas hite által.
      Az országban ahol szent források vannak Mária kegyhelyeken , sokaknál fordul elő gyógyulás. Én csodában részesültem pl. Máriapócson, illetve nagyon szeretem Mátraverebélyt nagyon finom a forrásvize és állítólag gyógyít, Csatka!!!!!!!!! pont most a napokban voltunk ott a drága férjemmel,
      A férjemmel kitaláltuk hogy az összes Mária kegyhelyet felkeressük, mert szeretjük Isten szent Édesanyját, voltunk idén, Máriakönnyén is, voltunk Pálosszentkúton, és Máriagyűdön.
      Sok zöldség, gyümölcs, rengeteg vitamin főleg c vitamin, mozgás, hit hit hit, c vitamin, citrom evése
      Remélem segítettem,
      Boriboró

      Válasz
    • Boriboro

      3. levélke Tibor testvérért,

      kihagytam
      a szentmise íratását,
      a szentmise részvételt, gyónás áldozás, jókat tenni,
      akarni meggyógyulni,
      minél többen imádkozni érette
      minél több szentmisét felajánlani a gyógyulásért,
      megbocsátani mindenkinek, senkit nem gyűlölni, ki kell engesztelődni,
      Isten Jó, kérni kell a gyógyulást, szívből.

      Válasz
  4. Barbara

    „Jézus Krisztus, jóságos Urunk, Isten legszelídebb báránya! Én, szegény bűnös, tisztelem és imádom a te szent sebedet, amelyet a válladon szenvedtél el, amikor nehéz keresztedet a kálvária lejtőjén hordoztad, amelyen át láthatóvá vált három szent csontod, és amelytől kimondhatatlan kínokat szenvedtél. E szent sebed érdemei által könyörgök hozzád, hogy légy könyörületes Alexandra kislányom hoz,és bocsásd meg minden vétkeit,minden bocsánatos, és halálos bűnét,mit tudva ,és tudattalanul neked okoz ,és okozott.Te állj mellette ,és mentsd meg Őt a további romlástól.Álítsd meg,hogy ne szedje tovább a hormont, amivel férfivé akar válni,már nem ismerek rá.Könyörülj rajtunk Jézus.Borítsd be szent véreddel,hogy az ellenség ne tudjon erőt venni rajta,és elhagyja ezt a káros életét,és felismerje,hogy lánynak született,Hiszen Te akartad,hogy megszüljem Ôt,és Te Kislánynak teremtetted!Kérlek Könyörülj rajtunk Uram! Ámen.”

    Válasz
  5. Nagy Barbara

    „Jézus Krisztus, jóságos Urunk, Isten legszelídebb báránya! Én, szegény bűnös, tisztelem és imádom a te szent sebedet, amelyet a válladon szenvedtél el, amikor nehéz keresztedet a kálvária lejtőjén hordoztad, amelyen át láthatóvá vált három szent csontod, és amelytől kimondhatatlan kínokat szenvedtél. E szent sebed érdemei által könyörgök hozzád, hogy légy könyörületes Alexandra kislányom hoz,és bocsásd meg minden vétkeitminden bocsánatos, és halálos bűnét,mit tudva ,és tudattalanul neked okoz és okozott.Te állj mellette ,és mentsd meg Őt a további romlástól.Álítsd meg,hogy ne szedje tovább a hormont, amivel férfivé akar válni,már nem ismerek rá.Könyörülj rajtunk Jézus.Borítsd be szent véreddel,hogy az ellenség ne tudjon erőt venni rajta,és elhagyja ezt a káros életét,és felismerje,hogy lánynak született,Hiszen Te akartad,hogy megszültem Ôt.Kérlek Könyörülj rajtunk Uram! Ámen.”

    Válasz
  6. Remény

    Mennyei Atya, Jézus Krisztus Nevében, Jézus Krisztus Szent Sebei nevében kérem szépen a mamám testvérét Etelkát gyógyítsd meg kérlek szépen időskori pszichés betegségéből a demenciából. Etelka nagyon szeret Jézusom, sokat szenvedett életében a magány kísérte élete java részét, a betegségek, és a gyermektelenség és az egyszerű szegény , szerény élet. Az egész Mennyei udvart megkérem imádkozzatok Etelkáért. Istenem, reád bízom, Etu néni sorsát, életét. Tegyél jót vele.
    Mennyei Atya, Etu néniért felajánlom Jézus Vállsebét, Szent Sebeit, Szent Szívét , Szent Vérét, összes érdemét, áldott keresztáldozatát.
    Szűz Mária Szent könnyeit, Szent Szívét, és összes szenvedéseit.
    Jézus Nevében kérem Etu néni sorsának egészségének életének jóra fordulását.
    Jézus úgy és az történjék ami Etu néni szempontjából a legjobb.

    Válasz
  7. Remény

    Jézus Krisztus segíts meg kérlek szépen. Nagyon sok a betegségem pedig 37 éves vagyok. Nem tudom , hogy fog megoldódni az életem. Rengeteget szomorkodom a betegségeim miatt. 37 évesen valaki már nagymama kvázi, nekünk meg nem adatott kisbaba. Kérlek Jézus adj célt és értelmet az én életemnek. Ments meg engemet és az egész családot rokonságot. Gyógyíts bennünket kérlek szépen. Könnyíts a keresztemen kérlek , ha ez lehetséges. A nagymamám testvérét segítsd meg kérlek aki világ életében téged imádott s most demenciával küzd. Segítsd meg kérlek a nagyapámat. Adj kérlek szépen a szüleimnek nyugodtabb életet ne idegeskedjenek annyit szeressenek mindenkit. Segítsd meg Jézusom a házasságomat , a párom és az én egészségemet. Segítsd meg kérlek a párom szüleit testvéreit és azok családját.
    Jézusom sokat változtam, de add hogy még sokat formálódjam ha bántanak szavakkal emelt fővel viseljem , legyek erős ha bárki bánt szavakkal. Mindig juttasd eszembe a te szenvedéseidet amikor megaláztatás ér engemet. Áldd meg kérlek Jézusom életem összes emberét akiket rám bíztál. Köszönöm hogy mindenem meg van semmiben nem szenvedek hiányt. A szeretet terén se szenvedjek hiányt. Kérlek segíts hogy ne nézzen le senki se. Istenem bocsásson meg nekem mindenki legfőképpen a Jó Atya, és te Jézus . Jézus ha éltetsz kérlek adj hatalmas akaraterőt a mindennapok nehézségeiben . A szüleimet karold fel Jézusom. A Szüleim szeretetben éljenek. Vigyázz reám Jó Isten és az egész családjaimra rokonságra. Adj kérlek célt és értelmet az életemnek. Szeretnék értékesebb lenni. Szeretnék lefogyni is , mert a nagy súly is megnehezíti a mindennapjaimat. Kitartásra lenne szükségem. Van egy barátnőm aki a napokban fog szülni, segítsd meg drága Jó Isten könnyű és gyors szülése legyen. Ne legyenek komplikációk. Egészséges legyen a kicsi. Istenem eszközként használj a te dicsőségedre , élj bennem örökre. bocsánat minden bűnért amit elkövettem és a családjaim bűneit is bocsássad meg jó Isten. Köszönöm , hogy meg szoktál jelenni időközönként álmomba. Igazi megerősítés amikor látlak vagy hallak. Köszönöm, hogy szeretsz . Szeretlek

    Válasz
  8. Remény

    Mennyei Atya, Jézus Krisztus Nevében, Jézus Krisztus Szent Sebei nevében kérlek hallgasd meg könyörgésemet.
    Mennyei Atya, felajánlom neked, Jézus Krisztus Szent Vállsebét, Szent Szívét , Szent Szívét, Szent Vérét , összes érdemét, azért a vágyamért, hogy én és a férjem szülők legyünk. Szeretnék 2 gyermeket, akiknek leginkább egészséget kívánok. A gyermekeimet , igaz még meg se fogantak, felajánlom a Szent Jó Istennek , egy életen át téged dicsőítsenek életükkel, Isten és emberszeretetükkel.
    Jó Isten tegyél bennünket alkalmassá, hogy jóságos szülők legyünk. Tegyél bennünket egészséges szülőkké akik alkalmasak arra, hogy felneveljük gyermekeinket, gyermekünket. Te Jó Isten bölcsességed által tudod a jövőt, ennek fényében ha jónak látod add meg kérlek a gyermekáldást nekünk.
    Mennyei Atya, gondoskodj, Te, legyen meg a Te akaratod.
    Segíts meg bennünket, vágyom arra, hogy „fénysugár” is legyen az életünkbe ne csak a szomorúság.

    Válasz
  9. Remény

    Mennyei Atya, Jézus Krisztus Nevében, Jézus Krisztus Szent Sebei nevében felajánlom neked, Jézus Krisztus Szent Vállsebét, Szent Szívét, Szent Vérét , Szent Sebeit illetve összes érdemét, azért, hogy Magyarország megmeneküljön esetleges háborútól, és a hitehagyástól. Mennyei Atya, irgalmazz Magyarországon.
    Minden embernek bocsáss meg Jó Szent Hatalmas Isten, Atyánk.

    Válasz
  10. Remény

    Jézus Krisztus, van egy ismerősöm Sándor, segítsd meg kérlek nagy betegségében, enyhítsd szenvedéseit, bocsáss meg néki , karold fel és kérlek szépen minden pillanatban legyél vele a szüleivel is. Jézus Krisztus, köszönöm, hogy meghallgatsz.

    Válasz
  11. Remény

    Jézus Krisztusom a Szent Vállsebedre hivatkozva szeretnék tőled kérni.
    Jézusom segítsd meg kérlek a szüleimet szeretetben éljenek.
    A nagyapámat segítsd meg kérlek, nagy betegségében legyen kitartó, és amikor haza hívod őt, legyél hozzá irgalmas, és egyenesen a Mennyek országában kerüljön.
    A szüleimet gyógyítsd a Szent sebeid által. Segítsd meg kérlek Etu nénit is, mivel ő is idős amikor eljön a haza költözés ideje, egyenesen a Mennyek országába kerüljön a Szentek sorába. A szüleim lelki, szellemi, és testi gyógyulását kérem szépen a Szent sebeidre hivatkozva.
    Saját magamra és a férjem részére azt kérném szépen hogy gyógyuljunk lelkileg, szellemileg testileg. Sikerüljön a célunkat elérni amit kitűztünk.
    A gyermekáldást azt hogy legyen e kisbabánk , tudod mit rád bízom ahogy nekünk a legjobb.
    Jézus Krisztus én és a férjem és az egész családjaink rokonaink, családfánk, és akiket reánk bíztál soha ne vesszenek el kérlek.

    Válasz
  12. anna

    Ismét imáitokat kérném egy beteg Nővérünkért…köszönöm szépen.

    Válasz
  13. anna

    Köszönöm az imáitokat, Mária Nővérünk a jó Isten akaratát elfogadva adta vissza nemes Lelkét Teremtőjének…

    Válasz
  14. anna

    Kedves Testvéreim, imáitokat kérném egy beteg Nővérünkért, akinél sajnos rákot diagnosztizáltak…
    A jó Isten áldjon meg Benneteket!

    Válasz
  15. ibolya

    Felajállom az imát Jézus válsebéhez fiamét az alkohol szenvedéj betegségből való kigyogyulásért! Uram halgasd meg a könyörgésemet!

    Óh legédesebb Jézus Krisztus Isten szelid báránya én szegény és bűnös ember köszöntöm és tisztelem ama legszentebb sebet meljet válladon éreztél mikor nehéz keresztedet hordoztad mej miatt áldott szent testeden különösen nagy fájdalmat és kint szenvedtél. Imádlak téged fájdalmas Jézus dicsérlek tisztellek áldlak szivem méjéböl és hálát adok neked válladnak méjségesen fájdalmas sebéjért alázattal kérve, hogy méj szent sebeden kiálott szenvedéseidért és kinjaidért és szent sebeden türelmesen hordozott nehéz keresztedért, nekem szegény bónösnek irgalmazz, bűneimet megbocsájsd és kereszt utadon véres lábnyomaidon az örök boldogságra elvezess Amen!

    Válasz
  16. ibolya

    Hasonlókép vélekedem én is ne kufárkodjanak itt ahol mi imával kérjük az Isten segitségét mert aki „uzsora ” kölcsönt akar az megtalálja magukat bárhol legyenek is mi itt Jézus Krisztust kérjük ,hogy segitsen mert értünk szenvedett kinhalált és aki őszintén imátkozik és őszintén megbánja bűneit azt az Úr meghalgatja. Számtalanszor éreztem az Ő hatalmas segitségét!!!

    Válasz
  17. én

    Uram! én Istenem!
    Te egykor kiverted a kufárokat, pénzváltókat Atyád Házából mert nem oda valóak!
    Ma mikor az ember lelki békét keres és igyekszik elmélyülni Veled,akkor mint anno találkozik a mammont ajánlókkal itt a lelkiség ápolásakor 2000 évvel később ugyan úgy…
    Nem kérek nekik fenyítést.
    Kérek inkább kegyelmet és megértést nekik, hogy hajszolnak még itt is helyetted!
    „Mert nem tudják mit cselekednek…”

    Válasz
  18. Tamás, László

    Kedves Reménykedő Testvérem!
    Imádkozom és kérem Istent, hogy őszinte fohásza meghallgattassák.
    Ugyanakkor, kérek mindenkit a már meghalt testvéreinkért ne felejtsenek el áldozatot hozni, hogy mihamarább a Mennybe kerülhessenek imáink által!
    Lehetőség van november havában a „borítékos” Szentmisére.
    Ez azt jelenti, hogy szeretteinket felsorolva nevüket és a szándékokat, borítékba helyezve, az Oltárra helyezik és értük is közvetlenül az Úr Megtestesülése mellett ott lehetnek kéréseink érettük és a saját hálánk és köszönetünk is.
    Mennyivel könnyebb időt és energiát találni arra, hogy ezt tudva személyesen részt vegyünk a legnagyobb kegyelemben a Szentmisén!
    Mennyi Örömöt szerzünk Urunknak Istenünknek a tudatos találkozások alkalmával Szenteljük meg az Ő áldozatvállalását!
    Köszönöm mindenkinek aki él ezzel a hatalmas lehetőséggel!
    Áldott legyen az Isten! Most és Mindörökké! Ámen!

    Válasz
  19. Remény

    Jézus Krisztus!
    Szent Vállsebed fájdalmáért , illetve az összes szent sebeid által, Szent szíved, Szent Véred által ments meg engem, a férjem, és családjainkat , és a reánk bízottakat.
    Köszönöm minden áldásodat.
    Jézus segíts életem minden területén.
    Égiek, segítsétek meg az egész családomat.
    Égiek, segítsetek, hogy a szívemben a szeretet uralkodjon.
    Jézus segíts elfelednem minden fájdalmat amit átéltem .
    Jézus segítsd meg a férjemet, a szüleimet , és a legaranyosabb nagypapát . Nekem már csak ők maradtak.
    De reménykedem,
    Légy jóságos hozzám Szent Isten .
    Irgalmaddal ölelj át. Bocsánatot kérek égiek .
    Jézus hitet , békét, egészséget , és szeretet kérek. S azt, hogy úgy legyen ahogy te megírtad az Élet könyvében.
    Rengeteg erőt adj Uram, hogy a nehézségek ellenére , a betegségek ellenére , küzdjek, s még buzgóbb legyek, a fájdalmaim ellenére.
    Jézus ha kérhetem könnyíts a keresztemen és a férjem keresztjén és a szüleim és nagypapám keresztjén.
    Gondoskodj Te! Szeretlek

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.