RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

2014. március 21. péntek 18:55

Alicia Keys két évvel ezelőtti No One dalával lépett színpadra. Ebben a tehetségkutató műsorban a zsűri minden tagja háttal ül a színpadnak, így valóban a jelentkező hangja alapján keltett benyomásra kell hagyatkozniuk. Amennyiben tetszik nekik, amit hallanak, megfordulhatnak székükkel, így továbbjuttatva a versenyzőt a második körbe. A nővér nemcsak a közönséget, hanem a zsűritagokat is lázba hozta: mindannyian megfordultak. Mind a négyüknek tátva maradt a szája a csodálkozástól, amikor forgószékükkel a színpad felé fordulva megpillantották a fiatal apácát.

Megkérdezték tőle, valódi apáca-e. „A legvalódibb” – válaszolta. Miért jött el a műsorba? „Kaptam egy ajándékot, és azt továbbajándékozom” – válaszolta. Cristina nővér Ferenc pápát idézte, aki azt kéri a keresztényektől, hogy lépjenek ki a falak közül, és induljanak el evangelizálni. Arra hív, hogy elmondjuk a világnak: Isten nem vesz el az embertől semmit, sőt, még többet ajándékoz! A 25 éves szicíliai származású nővér megnevettette a közönséget azzal is, hogy elmondta: talán majd felhívja őt Ferenc pápa.

A fellépést követően a nővérnek választania kellett a zsűritagok közül egy mentort, mivel mind a négyen versengtek a kegyeiért. Már korábban eldöntötte, hogy azt választja, aki először fordul meg a székével: így a magát az ördögnek tituláló rappert választotta. A rapper, akit a J-Ax művésznéven ismernek – mivel a zene világában jól működnek az ellentétes párok – azt ajánlotta: alkossanak duót, s legyen a nevük: "Az ördög és a szenteltvíz".

Cristina régi álma volt, hogy énekes legyen, lelkes nézője volt a tehetségkutató műsoroknak. Sőt, jelentkezett is néhányra, ám akkoriban – félénk fiatal lányként – nem aratott sikert. Vallásos családban nőtt fel, de a bérmálkozás után eltávolodott az egyháztól. Megharagudott Istenre, amiért nem nyílt meg előtte az út, hogy sikeres énekes legyen. Csak az számított neki, hogy zenekarával felléphessen, énekelhessen.

Amikor befejezte a középiskolát, és elkezdett egyetemre járni, még mindig nyugtalanság gyötörte; érezte, hogy értelmet kell találnia az életének. Édesanyja hallotta a tévében Claudia Koll tanúságtételét. A híres színésznő beszélt megtéréséről, és felhívást tett közzé: főszereplőt keresett ahhoz a musicalhez, amellyel a Szent Család orsolyita nővérei kongregáció centenáriumára készültek. Cristina elment, megkapta Rosa nővér szerepét: ez a szerep azonban újabb és újabb kérdéseket vetett fel benne a hivatásáról, önmaga odaadásáról. Úgy döntött, hogy beiratkozik az orsolyita nővérek iskolájába (Star Rose Academy), amelynek Koll volt az igazgatónője. „Egy egész Etna működik benned, ki kell engedned magadból” – biztatta az énektanára. Cristina közben tele volt kétségekkel: folytassa az iskolát, vagy menjen el szerzetesnek?

Négy hónapnyi vívódás után ki tudta mondani, mint Sámuel: „Itt vagyok!” Diáktársai ellenezték a döntését; nem értették, miért kellene eltékozolnia különleges adottságát. Ő azonban ekkor már hajthatatlan volt: kérte felvételét a rendbe, másfél évig Rómában várakozott, majd 2010-ben repülőgépre szállt, hogy a brazíliai Sao Paolo külvárosában töltse a noviciátust. Utcagyerekek és kamaszok között szolgált öt novíciatársával együtt. „A zene sokat segített abban, hogy közel kerüljek hozzájuk. Újra felfedeztem, hogy az ének az Úr dicsőítésének egy módja, szüksége van rá a lelkemnek, és eszköz mások szíve felé” – vallotta meg az olasz Credere hetilapnak. Fogadalmat tett. Jelenleg Milánóban él, a kongregáció által fenntartott egyetemi kollégiumban és óvodában szolgál, segédkezik a szentmiséken a San Leone Magno-plébánián, hittanórákat tart.

Mit jelent számára a hit? „Olyan, mint egy alagút: amikor bemész, minden sötétnek és zavarosnak látszik. A mélyén azonban ott vár egy csodás fény, egy élő jelenlét, amely átölel: kéz, hang és lélegzet, ahogy egy dalomban írtam. Ha be akarjuk fogadni ezt az ajándékot, elég készségesen hallgatnunk, oly módon, hogy a sok háttérzaj ne terelje el a figyelmünket. Felszabadító érzés, ha válaszolunk Jézus hívására: ő nem okoz csalódást” – vallja.

Forrás: Magyar Kurír

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

911 hozzászólás

 1. Marika

  Christina, itt teljesen másról van szó!!!Lásd a fent leírtakat!

  Válasz
 2. maranata adatlap-képe
  maranata

  A sátán első számú vadászterülete mindig is az Egyház volt. Innen gyűjtötte és gyűjti be a legértékesebb trófeákat. Nem véletlen ez, hiszen az Istennek leginkább elkötelezett lelkeket szakíthatja el innen. Ennek a ténykedésnek egy szomorú, kezdeti fázisban levő példáját mutatja ez a videó. Természetesen lenne vagy lett volna innen is kiút (lelkiatya tanácsai stb.), de ez mintha itt nem működne. Ehelyett csak néhány apáca csápol szegénynek, nehogy véletlenül rádöbbenjen hová is került. Jól megkoreografált ördögi forgatókönyv.

  Válasz
 3. CaramElla

  Nem az enekkel van a baj, de latszik rajta, hogy ez a no meg nagyon fiatal, es nagyon osszezavarja, amiben van. Neri Szent Fulop egy Istenbe gyokerezett, eros, felnott, kifejlett jellem volt, tudott mit kezdeni a ra iranyulo figyelemmel. Atiranyitotta Istenre. De ez a szerencsetlen, fiatal, tapasztalatlan apacarol leri, hogy furdozik a figyelemben, elvezi, hogy csodabogarnak tartjak, es mindent hajlando megtenni erte…6:52 ordogvilla es horges. Itt a problema.

  Válasz
 4. Ariel adatlap-képe
  Ariel

  Igen, természetesen én is értelek benneteket, és az árnyalatokat. Nem is elemeztem ennek az apácának a mozgását, mert őszintén szólva nekem sem tetszik, amit előad, csak az én ízlésem nem egyezik a világéval sok mindenben ;-) Szóval… lehet, hogy ő tényleg így tudja magával ragadni a lelkeket, lehet, hogy ő ezt az egészet felajánlotta a lelkekért, és valahol még szenvedésként is megéli. Plusz az is eszembe jutott, hogy nem mindenki kiemelkedő nagy misztikus szenvedő…. hiszek a lelkek sokszínűségében. Marika, te félted ezt az apácát a sztárságtól, én viszont vakmerően megbízom benne, hogy ő egy rendkívüli lélek, aki ehhez jóval több kegyelmet kapott, mint az átlagember, és a szívében tökéletesen a helyén kezeli az egészet.

  Nekünk alapvetően bíznunk kell egymásban is, jóhiszeműen. Ha pedig aggódunk, akkot imádkozzunk érte! :)))

  Válasz
 5. Sári adatlap-képe
  Sári

  Nyilván azzal ment meg több lelket, ha szenvedését ajánlja fel.
  Az apáca éneklését megnéztem, és nekem az nem tetszett, hogy minden mozdulatával a sztárokat utánozta – és úgy táncolt, ami nem való neki, nem illendő. Ha pl. úgy énekelte volna el ezt a számot, hogy látszik, hogy az, aki a szerelmese, az Jézus maga – talán el lehetett volna ilyen módon, és visszafogottabb tánccal énekelni, – el tudnám fogadni. De ekkor nem jutott volna tovább, az biztos :)

  Válasz
 6. maranata adatlap-képe
  maranata

  Több oldalról is meg lehet közelíteni ezt a kérdést. Ami nekem most így hirtelen eszembe jutott, az Natália nővér naplójából ez a részlet:

  “Ne foglalkozz azzal, hány lelket mentettél meg. Én, Jézus, a lelkek üdvözítője, jegyzek minden megmentett lelket. Az örökkévalóságba való bevonulásod pillanatában ezt is leolvashatod a kegyelemtábláról. Ezek a lelkek majd hálásan mutatkoznak be neked, és az örök boldogságban köszöntenek. Édes Leányom! Isteni akaratom szerint, a lelkek megmentése legyen legfőbb gondod, egyetlen életcélod. Mennyei Atyám előtt az ember élete, a lelkek megmentése nélkül, csak üres lap.”

  Szóval elgondolkoztam azon, hogy vajon mivel menthet meg több lelket ez az apáca: azzal, hogy ötvözheti gyermekkori álmait az igehirdetéssel vagy ha azt mondja, tudom, hogy ezt érhetném el, de inkább lemondok erről és szenvedek emiatt – és ezt a szenvedését felajánlja.

  Melyikkel szerez szerintetek több érdemet? Alapvetően hamisnak találom sajnos a dolog ilyen tálalását; mintha ez a fellépés valamilyen nagyon szuper dolog lenne ebben az esetben.

  Válasz
 7. Marika

  Kedves Ariel! Értelek, én sem úgy gondolom, hogy a Menny és a szentek savanyúak stb. A Szentek örömmel szolgálták, szolgálják az Urat. Szent Teréz mondása is igazság, az apácáknak Isten örömét kell sugározni!Ha bennük Isten, akkor semmi nem hiányzik nekik!Szent Fülöpön sem botránkoznék meg, Isten egyik tulajdonsága a humor!De a fenti apáca esetében nem erről van szó, legalábbis az én meglátásom szerint.Milyen a mai világ?Minden, médiában szereplő embert sztárol, a divatos szóhasználat szerint, celebesít, ami nagyon magával ragadhatja a gyarló embert, még egy apácát is!Gondold csak meg, ennek a szerzetesnőnek most már az idejét a versenyben maradás fogja kitölteni, mennyi ideje marad Krisztusra, az imára, az engesztelésre, a Szentségimádásra, a Rózsafüzérre melynek során mennyi lelket menthetne meg az örök életre, mert végül is, Krisztus menyasszonyaként ez a küldetése, de azt vidáman, ne savanyúan teljesítse! Én féltem ezt az apácát a sztárságtól, ami az ördög találmánya!

  Válasz
 8. Ariel adatlap-képe
  Ariel

  Akkor te bizonyára megbotránkoztál volna Néri Szent Fülöpön, aki zöldre festette a haját, éás cigánykereket hányt, majd miután elegen gyűltek köré kacagni a bohóckodáson, elkiáltotta magát: “Most pedig gyerünk be a templomba!”, és a népet vidáman bevezette imádni a vidám Urat.

  Marika, a menny nem savanyú és szigorú szentekből áll, ott minden vidámság, kreativitás és művészet. Istent és Isten gyermekeit nem lehet korlátok közé szorítani. Ahogy Avilai Teréz mondta: “Isten óvjon engem a savanyú apácáktól”.

  Válasz
 9. Marika

  Egy szerzetesnővérnek még inkább kell az irgalmasság testi és lelki cselekedeteit gyakorolni, mint egy világi személynek. A sztárság (őt már így fogják kezelni), észre sem veszi , megmételyezi a lelkét, elvonja figyelmét Krisztusról.Ilyen evangelizálásból nem kérek, figyeljük meg a Szentek életét, ők valóban Krisztust szolgálták.Nekem egyszerűen megbotránkoztató az énekesnek szurkoló, ugráló apácák!Inkább az Oltáriszentség előtt kellene szakadatlan engesztelni, imádkozni a lelkek üdvösségéért!Ha ez a szerencsétlen apáca engedett a kísértésnek, akkor vegye le a szerzetesi ruhát, s fürödjön a világi dicsőségben! Sajnálom!!Csak azt mondom, nem lehet két úrnak szolgálni!

  Válasz
 10. Ariel adatlap-képe
  Ariel

  Ezen a felvetésen én is elgondolkoztam.. De lehet, hogy ő evangelizálásként is fel tudja használni a rivaldafényt, és én azt is el tudom fogadni, hogy azért, mert Krisztus menyasszonya, még szerethet énekelni és színpadon állni, a kettő egyáltalán nem zárja ki egymást!

  Válasz
 11. Marika

  Csodás hangja van, de nem lehet két úrnak szolgálni! Isten vagy a világ!!

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.