Register
A password will be e-mailed to you.

"Ami a szívedben van, meghatározza azt, amit mondasz." Máté 12,34

A haraggal az a baj, hogy nem tűnik el egyszerűen, ha elmész vele az orvoshoz, vagy megnézel egy "Dr. House" epizódot, esetleg átbogarászol egy csináld-magad könyvet. A titok nyitja, amivel a haragod kezelhetővé válik, Isten erejében van, ami belülről átváltoztat. A Róm 15,5 azt mondja: "Az a türelem és bátorítás, ami Istentől jön, tegye lehetővé, hogy harmóniában éljetek egymással, ahogy azt Jézus Krisztus is akarja."

Hogyan tudja Isten a haragos magatartásodat megváltoztatni? A probléma gyökerénél kezdi az átalakítást – a szívednél. A harag nem a viselkedésedben gyökerezik, de még csak nem is a hátteredben vagy az érzelmeidben. A szívedből indul ki.

A Biblia szerint: "Ami a szívedben van, meghatározza azt, amit mondasz." (Mt 12,34) A szád csak azt árulja el, amit a szíved rejt. Néha az emberek valami bántó megjegyzést mondanak, és aztán így mentegetőznek: "Jaj, nem tudom, mi ütött belém… ez nem is én vagyok."

Dehogyis nem! A szád csak azt tárja fel, ami a szívedben van. Van, akinél a durva beszéd egy haraggal teli szívről árulkodik. Ha egy olyan emberrel találkozol, aki negatívan viszonyul mindenhez, tudhatod, hogy félelmekkel van tele a szíve. Ha valaki állandóan dicsekszik, annak a szíve tele van bizonytalansággal. Ha valki mindig ítélkezik másokkal kapcsolatban, annak bűntudat lakik a szívében. A csúnya és durva beszéd, amely nem tűr nyomdafestéket, tisztátalan szívre utal.

Másrészről viszont, ha olyan valakivel találkozol, aki mindig csak bátorít másokat, annak öröm van a szívében. Aki mindig kedvesen beszél, tudhatod, hogy szeretettel van tele a szíve. Ha valaki képes uralkodni a szavain, akkor arról tudhatod, hogy békesség lakik a szívében.
.
Elégedett vagy azzal a beszéddel, ami elhagyja a szádat? Ha nem, akkor szívátültetésre van szükséged, mert csak egy vadonatúj szív segíthet rajtad. Dávid a Zsoltárok 51:10-ben ezt kéri Istentől: "Tiszta szívet teremts bennem, Istenem, és újítsd meg az állhatatos szellemet bennem."
.
Ha a szíved kiált benned, az azért van, mert még nem fogadtad el egészen a Jézussal való személyes kapcsolat melegségét és biztonságát. Jézus meg tudja változtatni az Ő szeretetével a megsebzett és fájó szívet. Ő törődik a fájdalmaddal, és segíteni fog neked meggyógyulni, hogy a szavaidból, amik elhagyják a szádat, élet áradjon, és a Jézus Krisztusban való reménységről tegyenek bizonyságot.

Vizsgáld meg magad:

– Milyen szavak jönnek legkönnyebben a szádra?
– Hogyan szeretnéd, ha hatnának a szavaid az emberekre? Min kell változtass, hogy ez megtörténjen?
– Gondolkodj el ismerőseid közül azokról, akik általában bátorítást adnak másoknak. Mit tanulhatsz tőlük?

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.