RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Szent életű szerzetes lett a drogbáró

Fiatalabb korában kábítószer-kereskedőként kereste a kenyerét, aztán rátalált az igaz útra Makszim Kavtaradze. A grúz férfi egy több mint harmincöt méteres szikla tetején él.

Elege lett a rohanó és romlott világból egy grúz férfinak, ezért úgy döntött, hogy Isten szolgája lesz, és remeteéletet él. A korábban bűnözőként élő Makszim Kavtaradze az újjászületés helyszínéül egy harmincöt méteres szikla tetejére épített ókori kolostort választott.

Tizenhárom év alatt a puszta két kezével újraépítette a korábban romokban heverő szentélyt, majd, miután megkapta az engedélyt az ortodox egyháztól, beköltözött.

Az ötvenkilenc éves férfi csak egy valószínűtlenül hosszú létrán tudja elhagyni otthonát, de szerencséjére a közeli faluban figyelemmel kísérik sorsát, és ismerősei egy csörlővel juttatják fel hozzá az enni- és innivalót. Kavtaradze állítja, hogy nem maga választotta a remete­létet.

– Nem az én döntésem volt, hogy idejöjjek. Maga Isten jelölte ki nekem ezt az utat. Most már életem végéig itt akarok maradni. Itt várom meg, hogy a mindenható eljöjjön értem, mert ezen a helyen találkozik a föld és az ég – mondta az érdeklődő ­új­ságírónak a férfi.

 
Gondold el, hogy minden újságért fizetni kell, mi is várjuk a te önkéntes adományodat, ha meg tudod engedni magadnak :-)
> a metropolita.hu NEM ENGEDÉLYEZ reklámokat
> vannak terveink új oldalak létrehozására: kifejezetten a papi hivatásról, illetve imakampány oldal, ahova beírhatjátok sürgős szándékokat és válaszhattok imaszándékot (hasonlóan az adományoldalakhoz..)
> EGYETLEN anyagi forrásunk a ti adományotok
Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük adományozási szándékát

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Összes adomány: 1500Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.