Register
A password will be e-mailed to you.

Szent életű szerzetes lett a drogbáró

Fiatalabb korában kábítószer-kereskedőként kereste a kenyerét, aztán rátalált az igaz útra Makszim Kavtaradze. A grúz férfi egy több mint harmincöt méteres szikla tetején él.

Elege lett a rohanó és romlott világból egy grúz férfinak, ezért úgy döntött, hogy Isten szolgája lesz, és remeteéletet él. A korábban bűnözőként élő Makszim Kavtaradze az újjászületés helyszínéül egy harmincöt méteres szikla tetejére épített ókori kolostort választott.

Tizenhárom év alatt a puszta két kezével újraépítette a korábban romokban heverő szentélyt, majd, miután megkapta az engedélyt az ortodox egyháztól, beköltözött.

Az ötvenkilenc éves férfi csak egy valószínűtlenül hosszú létrán tudja elhagyni otthonát, de szerencséjére a közeli faluban figyelemmel kísérik sorsát, és ismerősei egy csörlővel juttatják fel hozzá az enni- és innivalót. Kavtaradze állítja, hogy nem maga választotta a remete­létet.

– Nem az én döntésem volt, hogy idejöjjek. Maga Isten jelölte ki nekem ezt az utat. Most már életem végéig itt akarok maradni. Itt várom meg, hogy a mindenható eljöjjön értem, mert ezen a helyen találkozik a föld és az ég – mondta az érdeklődő ­új­ságírónak a férfi.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.