Register
A password will be e-mailed to you.

Az angol szöveg magyar fordítása itt:

Herbert Broome (my dad) died of cancer within hours after this video was made. These are his last words. A message he had from God that he needed to send to the world before he died. A wise man and a such a selfless act of kindness. He cared about others even in his last minutes of life!

There are his last words. A message he wanted to send the world before he died. I’m keeping my promise, that I would get his message out.

Semmihez sem foghatóan fontos ennek a videónak az üzenete! Herbert Broome (az apám) rákban halt meg, pár órával ennek a videonak az elkészülte után. Ezek voltak az utolsó szavai. Ezt az üzenetet Istentől kapta, és el akarta mindenkihez juttatni, mielőtt meghalt. Bölcs ember volt, kedves és önzetlen. Még élete utolsó pillanatában is másokkal törődött! Én pedig megígértem neki a halálos ágyán, és tartom magam az ígéretemhez, hogy közzéteszem utolsó szavait.

My idea was that security is as a sinner you have absolutely no security… because everything changes, the world changes, the seasons change, everyting changes, your clothes wear out, your job wears out, so can you thing of anything that does not change? How are you going to get security in an insecure world?

Az én vágyam a biztonság volt, márpedig a bűnös ember sosincs biztonságban… mert minden változik, a világ állandóan változik, az évszakok változnak, a ruháid, a munkád változik, van bármi, ami nem változik? Hogyan találhatsz biztonságra ebben a bizonytalan, állandóan változó világban?

Everything, but one thing does not change. Now, if you are… how do you get security? The only way you can get security and become a christian, is you have to accept Christ, you have to accept him and he is… must worship him in spirit and truth, so you have to became a member of God’s family, than you will have all the security you will ever need. Your security is where you are going to go when you die.

Minden változik, kivéve egyet. Szóval… hogyan találhatsz biztonságot? Az egyetlen út ahhoz, hogy biztonságban érezd magad és keresztény legyél, az az, ha elfogadod Krisztust, elfogadod őt, és.. dicsőíted őt lélekben és igazságban, így Isten családjának tagja leszel, és meglesz minden biztonságod, amire valaha csak szükséged lehet. Biztonság akkor, amikor oda mész, ahova a halálban kell menned.

In this world we have the scriptures, and why we have the bible is because it’s the only direction you need became severly wise. So after than you become in the family of God, and now you have security.

Ebben az életben útmutatóul kaptuk a Szentírást, ott van a Biblia, ez az egyetlen út a bölcsességhez. Hogy hogyan válhatunk Isten családjának tagjává, hogy hogyan élhetünk biztonságban.

John 3,16 says: unless you born again, you cannot see the kingdom of God, it says in the scriptures, unless you born again, you cannot enter into the heavens.

János 3,16 azt mondja: „ha nem születtek újjá, nem láthatjátok meg Isten országát", benne van az írásokban, ha nem születtek újjá, nem mehettek be a mennyek országába.

Anyways, just being good and just saying you’re a good fellow doesn’t get it, because you cannot say you’re living a good life and you’re not hurting anybody the point is you must be born again.

Nem elég jónak lenni, és azt mondani, hogy rendes ember vagy, mert nem mondhatod, hogy igaz életet éltél és sosem bántottál meg senkit, ha nem születtél újjá.

If you had seen what I saw in the hospital, there would be no doubt in your mind forever, because hell is so terrible, so awfull. It goes as far as eternity forever and ever. Once you are in hell, you are in hell.
The Lord gave me a glimps of heaven, and a saw an angel, my guardian angel. And I also got a glimps of hell. And I’m telling you now, please listen, hell is so bad, so awfull, you have no idea how bad hell is! Hell is terrible, a terrible place, I don’t want to see anybody to go there. I heard the murmings that sounded like a thousand voices, all walling at the same time. It was horrible.

Ha láttad volna, amit én láttam a kórházban, soha többé nem kételkednél abban, amit mondok, mert a pokol olyan szörnyű… olyan rettenetes… És örökkön örökké tart. Ha egyszer a pokolba kerülsz, örökre ott maradsz.
Az Úr egy futó pillantást vetett rám az égből, és láttam egy angyalt, az őrangyalomat. És a pokol is rámtekintett. És kérlek higgy nekem, hidd el, hogy a pokol olyan iszonyatos, olyan gonosz… el sem tudod képzelni, milyen gonoszság van a pokolban! A pokol rettenetes, rettenetes hely, nem akarom, hogy bárki odakerüljön! Hallottam a morajlást, ami olyan volt, mint sokezer hang, ami egyszerre körülzárt engem. Iszonyatos volt.

Please listen, there was a white cloud, mist come into the room when he saw thet it was getting to me. As soon as he got to me, everything was bliss, perfect bliss. I guess the thought would be to the end of my story is…

Kérlek, figyelj rám, higgy nekem. Jött egy fehér felhő, köd szállt be a szobába, és elborított. És hirtelen minden csupa boldogság volt, tökéletes boldogság. Biztos vagyok benne, hogy ez vár rám a történetem végén…

You put your faith and trust in your money and houses and material things, you have to put it in something that never ever change.. and that’s my story.

Döntenetek kell, melyik irányba mentek… Ti a pénzetekben hisztek, és a lakásotokba meg anyagi dolgokba vetitek a hiteteket, pedig valami másba kéne, abba, ami sohasem változik… ezt akartam elmondani.

 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

6 hozzászólás

  1. Hortenzia

    Kedves Mariann!
    Köszönöm szavaidat, tanúságtételedet.
    Isten áldjon és vezessen!
    Hortenzia

    Válasz
  2. Mariann

    Nekem ugyanilyen latomasom volt mar tobb, mint 10 eve.
    Mindenkinek ajanlom a lelkitisztitast, En bojttel es imaval vegeztem el,
    es Jezus Urunk vezeteset kertem.
    Azota teljesen megvaltozott az eletem, s En a jo ember, rajottem, hogy mennyi hianyossagom van.
    A hianyossagom az volt, hogy nem adtam halat az Urnak, holott mindenem megvolt, ami embernek meglehet, de ugy fogtam fel, hogy ez az En es Ferjem erdeme!

    Aztan jottek a csapasok, „Isten nem verr bottal”, s ez valoban igy van.
    Mindenunket elveszitettuk 40 evesen, kozben a szuleim is meghaltak,
    s akkor ugy ereztem, hogy az elet igazsagtalan, semmi ertelme nem volt annak, hogy En embereken segitettem…

    Nem adtam halat es nem kertem Isten aldasat, imadkoztam reggel es este, s csak rohantam egesz nap es dolgoztam.
    Nem adtam halat, azert amit megkaptam, az erot, a turelmet, a szuleimet, csak magamammal es a magam erejevel voltam elfoglalva, s ez ment is egy darabig, mig el nem jott a Teremto Uram korbacsolasa. Ekkor csak imadkoztam, es lelkileg teljesen magam alatt voltam, imakonyvvel a kezemben aludtam es azzal ebredtem, mig jott
    ez a latomas.
    Ekkor nagyon megijedtem, viszont egybol elkezdtem lelkitisztitast vegezni, s azota rajottem, hogy a foldon egy valamit szabad nagyon szeretni, amihez kell ragaszkodni, az csak az, amit a teremtotol kaptunk.
    Ez pedig megtalalhato Jezus Urunk tanitasaiban, s igen az Urunk es Teremtonk szeretette a legfontosabb es minden mas csak aztan johet.
    Szeretettel forduljunk az eletunkhoz, s amikor korbe nezunk es latjuk a termeszetet, mindenben a Teremto munkajat lassuk benne, es akkor csak a szeretetett es a nyugalmat es a lelki beket fogjuk erezni.

    Ne ragaszkodjunk semmihez, mert az Isten adomanya, viszont adjunk halat erte, s mivel minden Isten Urunk adomanya, igy legyunk tisztaban azzal, hogy Isten Urunk barmikor elveheti Tolunk, meg akkor is amikor elveszitunk Valakit es gyaszolnunk kell.
    Amit latunk, ami korbe vesz Bennunket, az mind Isten adomanya.

    Válasz
    • Dorottya

      kedves Mariann.amit te csapásnak érezted Isten részéről vagy büntetésnek,az valójában Isten tanítása volt.Vagy mondok egy meglepőbb dolgot:ISTEN VÉGTELEN SZERETE irántad.Hogy miért? Mert érted is meghalt a kereszten.

      Válasz
  3. Arwen

    Elírás van a fordítás második sorában, szerintem helyesen: – a videónak az elkészülte UTÁN.

    Nyilván ez csak egy apró részletkérdés, mert egyébként egy igazán megrendítő dologról van szó, én nem is bírtam megnézni a videót, csak elolvastam a szöveget. Arwen

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.