Register
A password will be e-mailed to you.

<< Bevezető a JÉZUS BENSŐ ÉLETE c könyvhöz, a kinyilatkoztatás körülményei és elfogadása

<< Éjjeli nyugalom 

A LEGSZENTEBB SZŰZ TUDÁSA, MÁRIA TÁRSMEGVÁLTÓ
.
Mielőtt befejezném ezt a fejezetet, meg kell tudnod, hogy szeretett Anyám már mindenről értesült, amit el kellett szenvednem. Mikor az örök Atya Isten anyjává kiválasztotta, elegendő világosságot és ismeretet közölt vele, úgyhogy minden szenvedésemet már előre látta és szemlélte. Az égi követ, Akit Atyám hozzá küldött, a legaprólékosabban kioktatta mindenről. Ezért, attól az éIénk vágytól lelkesítve, hogy utánozhasson és Hozzám a legtökéletesebben hasonló lehessen, kérte, engedje meg Atyám, hogy amennyire csak képes lesz rá, Velem együtt élhesse át Emberségem minden szenvedését. Ezáltal Mária tökéletesen megvigasztalódott. Mialatt Anyám méhében sokat szenvedtem, részben ő is Velem szenvedett.

Habár szeretett Anyám testi érzékeinek szabad tevékenysége és mozgása megmaradt, mégis Velem együtt érezte érzékeim használhatatlanságának szenvedését. Hiszen méhében voltam s oly bensőségesén egyesültem vele, hogy úgy látszott, mintha ketten ,,€egy" lennénk.

AZ ÜDVÖZÍTŐ SZENVEDÉSE ÉS IMÁJA

Megéreztem Anyám fájdalmát. Ez külön gyötrelmeket okozott Nekem. Ezt az újabb kínt is felajánlottam Atyámnak, és kértem, adja meg mindazoknak a szükséges erőt és kegyelmet, akik ártatlanok, akik sanyargatják magukat, akik azért szenvednek, hogy Hozzám lehessenek hasonlóvá. Atyám ennek nagyon megörült és rendkívül gazdag kegyelmeit, egész különleges gondoskodását és különös oltalmát helyezte kilátásba számukra. Biztosított róla, hogy szenvedéseiket mérhetetlen dicsőséggel akarja megjutalmazni. Végtelen jóságának és kegyességének megfelelő értékeléssel fogja fogadni és felmagasztalni őket. Hogy ezekkel a szenvedésekkel milyen nagy érdemeket szerzett Anyám, azt később fogom elbeszélni.

JÉZUS FIGYELMEZTETI MÁRIA CECILIÁT

Most azt akarom neked mondani, hogy törekedjél azt utanozni, amiket Én ebben a fejezetben kinyilatkoztattam. Ezt lehetővé fogom tenni neked, mivel megfosztalak mindazoktóI a dolgoktól, amik érzékeidnek kielégülést szerezhetnének. Nemcsak azt kívánom tőled, hogy kerüld a kielégülést, amit a bűnös dolgok élvezete okoz, hanem azoktól az élvezetektől is tartózkodj, melyek neked megengedettnek látszanak és Engem nem sértenek.

Hogyan utánzol Engem, ha csak az előbbi élvezetekről mondasz le, az utóbbiaktól azonban nem tartózkodol? . . . . .

Hiszen már tudod, hogy az emberek iránti szeretetből még a megengedett élvezetekröl is lemondtam, csakhogy engesztelést nyújthassak vétkeikért. Tehát ebben is utánoznod kell Engem! . . . Így kívánja ezt állásod és hivatásod, Annál is inkább meg kell ezt tenned, mivel általa Engem, Jegyesedet utánzol. Az érdem a tied lesz és hibáid kiengesztelésére szolgál. Én másokért szenvedtem, mert Magamért nem volt ez szükséges. Minden érdemem azoké, akikért szenvedtem. És habár jól tudtam, hogy hálátlan, sőt makacs és ellenséges érzületű testvéreimért szenvedek, mégis szívesen tettem és Atyám akaratának tökéletesen alávetettem Magamat.

Utánozz ebben Engem, drága jegyesem; ajánld fel szenvedéseidet és önmegtagadásaidat Atyámnak s egyesítsd. szenvedéseidet az Enyémmel és az érdemeimmel. Így szenvedésed és önmegtagadásaid nagy értékkel fognak bírni azok számára, akik az isteni kegyelemtől megfosztottan a bűnben élnek.

Ajánld fel szenvedéseidet azokért is, akikről tudod, hogy ellenségeid. Ezekért még több szeretettel imádkozzál, önként ajánld fel cselekedeteidet értük. Így örömöt szerzel Atyámnak és mindig több s több kegyelemre és erényre teszel szert.

>> Az Üdvözítő vágyódása és idegenkedése Mária méhében

 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

35 hozzászólás

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.