RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

A kereszténység szilárd alapjára épülő Európa fontosságát hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Parlamentben, ahol átadta a Magyar Érdemrend nagykeresztje kitüntetést Christoph Schönborn bíborosnak, bécsi érseknek.

Áder János köztársasági elnök a közép-európai katolikus összefogás előmozdításáért, a Magyarország melletti határozott kiállásáért és Európa keresztény gyökereinek következetes védelméért adományozta a kitüntetést a bécsi érseknek, az Osztrák Püspöki Konferencia elnökének.

A keresztény gyökereiről megfeledkező Európa hasonlatos ahhoz az emberhez, aki alap nélkül homokra építette a házát, majd jött az áradat, beleütközött ebbe az épületbe, amely az összeomlás szélére került – fogalmazott méltatásában az elismerést átadó kormányfő, aki szerint ezért ma sok felelősen gondolkodó ember közös célja az, hogy az új Európa ismét a kereszténység sziklaszilárd alapjára épüljön.

Orbán Viktor azt mondta, Európának a válsággal való sikeres szembenézéshez tisztáznia kell saját keresztény múltjához fűződő viszonyát, és meg kellene szilárdítania identitását. "Európa és Magyarország számára csak akkor lehetséges gazdasági felemelkedés, ha megtörténik a lelkek és a szívek felemelkedése is. Meggyőződésünk, hogy Európának a nemzetek nélkül nincsen szíve, kereszténység nélkül pedig nincsen lelke" – fejtette ki.

A miniszterelnök idézte az új magyar alaptörvényt, amely kimondja, hogy a kereszténység nemzetmegtartó erő, és a család, valamint a nemzet képezi a társadalmi együttélés alapját.

A kormányfő szavai szerint Christoph Schönbornra a Magyarország elleni közelmúltbeli támadások idején "mindig barátként számíthattunk", ő ugyanis nem azt kereste, mit lehet kifogásolni a magyar alaptörvényben, hanem éppen arra mutatott rá, hogy a szekularizált Európában milyen értékeknek kell újra hangot adni.
.
Beszédében a bécsi érsek azt mondta, a kitüntetés kifejezi az Ausztria és Magyarország egyházai közötti kapcsolat mély gyökereit, a több évszázados közös történelmet.

(MTI)
 

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

22 hozzászólás

 1. hamar

  Ezt mindenkinek tudomására kell hozni!!

  “1999-ben annak idején, – jó egy hónappal ezelőtt – Jézus Szíve ünnepe volt. A médiák, sajtó, hírközlő eszközök nem tették közzé:
  de egy keresztény házaspár: a férjet úgy hívják, hogy Orbán Viktor, katolikus feleségével Anikóval együtt Jézus Szívének felajánlották magukat, családjukat és az EGÉSZ ORSZÁGOT.
  Ráéreztek arra, hogy országos gondjainkban hol van a megoldás. Jézushoz kell vinni magunkat és a reánk bízottakat.
  És ha nem számoltak be erről, – mint országos eseményről a hírközlés eszközei, – Jézus szavai szerint: “amit hallottatok súgva, azt hirdessétek a háztetőkről!”
  Ezt lehet mondani, mert ez igaz, és jó, szent és szép!!!”

  (Ez a hír Eperjes Károlytól jutott Zsongor atyához – Szikla kápolna pálos atyához, aki 1999-ben júliusban homíliájában hirdette)

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.