Register
A password will be e-mailed to you.

Huszonötezer hívő befogadására alkalmas templomot adnak át november 2-án Brazíliában, Dél-Amerikai legnépesebb és a világ egyik legelkötelezettebben katolikus országában.

A Sao Paoló-i templom Ruy Ohtake építész tervei alapján készült, a tervező nem kért pénzt a munkáért. Ohtake a világhírű építész, Óscar Niemeyer hasonló terveiből merített ihletet a hullám formájú templomhoz, amelynek belsejében 25 ezren, az épületen kívül pedig további 75 ezren imádkozhatnak egyszerre.

A "szupertemplom" egy 30 ezer négyzetméteres területen épült fel, korábban sörgyár működött a helyén. A területet Marcelo Rossi brazil pap – egyben egyházi énekek népszerű előadója és vallási témájú könyvek szerzője – vette meg egy vállalkozóval együtt. Rossi lemezeiből eddig 12 millió példány kelt el, legutóbbi könyvéből, az Ágape címűből 8,2 millió fogyott. A pap elmondta, ebből származó bevételeit fordította a Santuario Theotokos nevű templom megépítésére. "Sok száz évig fog állni, a város új turisztikai látványossága lesz" – jelentette ki az épületről Rossi.

A fiatal pap Brazília-szerte ismert tömeges miséiről, például azokról, amelyeket Sao Paolónak a Santo Amaro nevű negyedében tart. Az új templom ékessége az a 42 méter magas betonkereszt, amely az épület tetején áll. A megnyitón Rossi misét celebrál, és fellépnek híres brazil énekesek.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.