Register
A password will be e-mailed to you.

<< Bevezető a JÉZUS BENSŐ ÉLETE c könyvhöz, a kinyilatkoztatás körülményei és elfogadása

<< Mária először csókolja meg Jézust

PÓLYÁBA TAKARVA

Mialatt szeretett Anyám egy ideig a karjában tartott, értésére adtam, hogy takarjon be a szegényes kendőkbe, melyeket maga készített e célra. Így szokás ez más gyermekeknél is. Anyám ezt nagy kedvességgel, szeretettel és vigasztalással csinálta. De ez a vigasz sem volt keserűség nélkül, mert ugyanakkor így szóltam szívéhez: ,,Kösd be Anyám Fiadat ezekbe a ruhákba és tudd meg, hogy más kötelékek készülnek Számomra. Eljön az ldő, midőn kötelekkel és láncokkal fognak irgalmatlanul megbilincselni Engem!”

Milyen fájdalmat okoztak ezek a szavak Anyám tiszta és nemesen szerető szívének! Midőn így kendőkbe csavarva láttam Magamat, azt a fájdalmat éreztem, amelyet az az ember érez, akit érett korban vernek bilincsbe. Felajánlottam ezt a fájdalmat Atyámnak, s így szóltam Hozzá – ,,Lásd Atyám, szeretett Fiadat pólyákba csavarva! Nézd, most minden mozgási lehetőségtől megfosztva, megkötözve fekszem itt. E szenvedéseim ereje által kérlek, oldd fel lrgalmadban a bűn bilincseitől azokat a vigyázatlan lelkeket, akik bilincsbe veretésüket oly könnyen megengedik. Azután pedig nem találják meg a módját annak, hogy a bűn kötelékeitől miként szabadítsák kl magukat. Szeretnének tőlük megszabadulnl, de nem bírnak. Adj ezért, szeretett Atyám, nekik kegyelmet és erőt ehhez!”

Atyám mindent megígért Nekem. Valóban mindennap kiszabadít egy-egy ilyen lelket a bűn bilincseiből. Ők ezt alig veszik észre. Azok ezek, akik nem teljes rosszakaratból, hanem vigyázatlanságból, emberi tekintetből, vagy valami kényszer miatt ragadtatják el magukat, s ezáltal gabalyodnak bele a bűnbe. De elszánt akarattal vágyódnak arra, hogy e gonosz kötelékekből kiszabaduljanak. Atyám szívesen nyújt a lelkeknek segítséget. Imám ereje áltat sokan megszabadulnak a bűn bilincseiből.

SZENT JÓZSEF KARJÁBAN

Szegényes pólyába csavarva, az állatok jászlába kellett kerülnöm. Mielőtt Anyám ezt megtette volna, benső indításomra Szent József karjaiba helyezett.

Elképzelheted, hogy Szent József mily nagy vigaszt érzett a lelkében, ha figyelembe veszed biztos tudását, hogy Istennek és tiszta jegyesének, Máriának „Fia” vagyok. Ezt a boldog lelket örömmel és édességgel töltöttem el. Szent József a szeretet elragadtatásába esett. Örömkönnyeket hullatott s úgy látszott, a mennyország gyönyörűségeit élvezi.
.
De az örömben ő is keserűséget érzett, mert hisz látta, hogy mily nagy szegénységben vagyok, szeretett volna segíteni Rajtam, de nem bírt.
.
Én is örvendtem, drága jegyesem, hogy ezt a szent lelket ilyen mennyei örömben láttam. Hiszen Istenét tartotta karjaiban…

Tehetetlensége feletti benső fájdalma Engem is elszomorított. Ezt a vigaszt és ezt a kínt is felajánlottam Atyámnak, és kértem Őt, kegyeskedjék minden ártatlan lelket megvigasztalni. Ízleltessen Engem meg velük; betöltve őket isteni kegyelmével. Különösen azokkal közöljön Engem, akik – szenvedésemre gondolva – mélyen szomorkodnak. Atyám mindehhez beleegyezését adta. Valóban, az ártatlan lelkekkel igen gyakran érezteti Jelenlétemnek és az isteni
kegyelemnek édességét.

JÉZUS MINT ,,EMBER” KÖNYÖRÖG AZ ATYÁHOZ

Drága jegyesem, ugye nagyon csodálkozol, mikor azt veszed észre, hogy Én, habár szintén Isten – s mint ilyen az Atyával egyenlő – vagyok, minden dolgot, melyet ebben a Írásban neked megemlítek, Tőle kértem?… Hiszen mint Isten, tetszésem szerint Magam osztogathatnám teremtményeimnek szeretetem bizonyítékait, mégpedig a kegyelmeket. Tudd meg, kedvesem, hogy tökéletesen igaz, hogy igaz lsten vagyok s mint ilyen egy az Atyával! Hiszen már tanítványaimnak is megmondtam, „Én és az Atya egy vagyunk.” (János 10:30)

De meg kell értened, hogy ,,Ember” lettem, következésképen egyesültem az emberi természettel s így, e természetem szerint, alsóbbrendű vagyok, mint Ő! Hiszen azért jöttem e világra, hogy akaratát teljesítsem, és mindenben alávessem Magamat Neki. Ezért, mint hódoló és engedelmes Fia, minden kérést Hozzá intéztem.

Kértem Őt, hogy minden testvéremnek adja meg mindama kegyelmeket és szeretetének bizonyítékait, amelyekről neked már beszéltem és még fogok is szólni. Ezért ne csodálkozz többé ezen, inkább szégyeld magad és abban iparkodj utánozni Engem, hogy a veled egyenlő teremtményeknek aláveted magad. Én a földön mindig Atyám hatalma alá rendelten éltem. Habár Isten voltam, mint Ő, nemcsak Atyámnak voltam alárendelve, hiszen ebben az írásban majd meglátod, milyen embereknek vetettem alá később Magamat – vagyis Istened, az emberek iránti szeretetében, mennyire lealázta Magát! . . . De az ember hálátlanságában és ellenkezésében gyakran még Istenének sem akar meghódolni, s ellenáll akaratának. Elég! Erről maid alkalmas helyen szólok még hozzád. Térjünk vissza eredeti beszélgetésünkre.

>> Jézus a jászolban

 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.