Register
A password will be e-mailed to you.

<< Bevezető a JÉZUS BENSŐ ÉLETE c könyvhöz, a kinyilatkoztatás körülményei és elfogadása

<< Engesztelő könnyek

Drága Jegyesem, midőn szeretett Anyám karjai között voltam, ő egyre jobban epekedett azután, amit előképben a szent Jegyes mondott szíve választottjának:

"Csókoljon meg engem az Ő szája csókjával!" (Énekek Éneke I/1)

Mikor láttam, hogy mennyire szeretne Nekem, szeretett Fiának szűzi csókot adni és Tőlem csókot kapni és mert Én is egyre boldogítani akartam őt, Magam is részt kívántam venni abban az örömben, melyet ilyen tiszta, ártatlan és Általam annyira szeretett teremtménytől kaphatok. Tetszett Atyámnak ez a szándékom, s Én is bőséges vigaszt találtam abban, hogy a rá legméltóbb teremtménynek ezt az örömet megadhattam. Első ízben hatalmaztam fel őt arra, hogy szűzi ajkaival arcomhoz közeledjék, hogy megadja Nekem a szent, és elfogadja Tőlem a legszentebb csókot.

Ezt a felszólításomat a legszeretereméltóbb módon juttattam el szívéhez. Alighogy meghallotta benső szózatomat azonnal követte is szeretetteljes felszólításomat s kimondhatatlan örömére megcsókolt.
.
Nagy szeretettel viszonoztam s közben új kegyelemmel töltöttem el szívét s megízleltettem vele isteni csókom édességét. Nekem is nagy örömet szerzett, hogy szeretett Anyám megcsókolt. Ezt az első csókot, melyet Anyámnak adtam, az övével egyesítve szintén felajánlottam Atyámnak, azokkal az örömökkel együtt, melyeket Anyám lelkével éreztettem meg, és saját Emberségem élvezett. Ezért kértem Őt, hogy azokat az ártatlan lelkeket, akik epedve könyörögnek, gyakran részesítse atyai jóságánál fogva isteni édességében. Először vegye őket rá, hogy ízleljék meg az isteni dolgokat. És Ő valóban hajlandó ezeket az isteni örömöket megadni, ahogy a királyi próféta is mondja:
.
"Ízleljétek és örvendjetek, hogy milyen jó az Úr!" (33 Zsoltár 9)

Atyámat rendkívül megörvendeztették e felajánlásaim és kéréseim, teljesítésüket jóságosan és kegyelmesen meg is ígérte. Szabad tehát az Istent szerető lelkeknek azt kívánniuk, hogy Isten édességét és kedvességét megízlelhessék. Valóban tapasztalja is ezt az Utána őszintén és kitartóan vágyódó lélek.

JÉZUS ÉS MÁRIA GYAKRAN TARTÓZKODNAK A CSÓK ÖRÖMEITŐL

Ne gondold, jegyesem, hogy gyakran engedtem át Magamat annak az örömnek, melyet Én és Anyám egymás csókjában éreztünk. Mivel tartózkodni akartam mindentől, ami vigaszt okozhatott Nekem, azért ettől az élvezettől is, mely különösen megvigasztalt, megtagadtam Magamat. Nagyon ritkán fordultak elő köztünk az ilyen kölcsönös szeretetnyilvánítások. Láttam Anyámnak nagy vágyát, és épp ez hangolt arra, hogy ne csak az ő kedvében járjak, hanem Magam is élvezzem szűzi csókja édességét. De megtagadtam Magamat, és annak ellenére, hogy ez a kölcsönös csókadás tökéletes és szent volt, tartózkodtam tőle.

Mint Isten, hajlandó voltam tremtményeimnek örömöt okozni sé vigaszt nyújtani. Így a csóktól való tartózkodásomat, ami Nekem fájdalmat okozott, engesztelésül ajánlottam fel Atyámnak a sok és súlyos sértésért, melyet a teremtmények részéről tapasztaltam.

De valahányszor megengedtem, hogy Anyám megcsókoljon, s Én viszont megcsókoltam őt, szíve mélyén megsejtettem vele az áruló Júdás csókját, a sok arculcsapást és megalázást, melyet isteni ábrázatomnak kell majd elviselnie. Ezt azért tettem, hogy mérsékeljem a vigaszt és édességet, melyet a csóknál éreztünk. Anyám a megvetésre gondolt, amelyben részem lesz. Én mindazok hálátlanságát láttam, akik megvetnek és elárulnak majd Engem. Így az örömöt mindig az eljövendő szenvedések keserű gondolatai kísérték.

> Jézus Szent József karjában

 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

41 hozzászólás

  1. Martha

    I’m Rae, an American living in Sweden with my Swedish husnabd. I’ve been here for 2 years now. We decided on settling down here because it’s more family friendly and the paternal benefits are excellent. But the winters are killer!Last Thanksgiving I cooked a traditional dinner for 10 people, the most I’ve cooked, ever! It was a success and I intended to make it a new tradition, but this year, we’re planning a trip back to California to spend the holidays with my friends and family. I’m counting down the days!

    Válasz
  2. Ariel

    … ahogyan Júdás csókja sem az volt, amit ma a köznyelv ‘csók’-nak nevez, természetesen :-)

    Válasz
  3. Ariel

    Itt a csók természetesen a mai arcpuszit jelenti. A JÉZUS BENSŐ ÉLETE egyébként egyházi Nihil Obstat alatt van, és aki olvassa (a teljes művet) nagy benső élményekről számol be. Kedves anyuka, valamit nagyon félreérthettél…

    Válasz
  4. egy anyuka

    Természetellenes !!!! (és nem természetfölötti, a kettő nagyon nem ugyanaz!)

    Szent maszlaggal körített agymenés. Nagyon nem hiteles szerintem! és felháborító.

    Anya és gyermeke között nem így működik a szeretet! Istenem bocsáss meg, ha tévedek, de nem hinném, hogy Jézus és Mária közt ilyen ….(nem írom ki, mert durva a jelző)… kapcsolat lenne.

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.