RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

John L. Allen az egyik legismertebb Vatikán-szakértő egy írásában XVI Benedek pápa utódjelöltjeiről értekezett. Szerinte tizenegy jelölt van, de közülük három az igazi esélyes.

A fotón balról jobbra: Angelo Scola bíboros, Marc Ouellet bíboros és Leonardo Sandri bíboros

Angelo Scola bíboros, Milánó érseke:

Előnye: A volt teológiatanár a Vatikán legerősebb gazdasági szervezeteinek az embere, hatalmas anyagi támogatókkal a háta mögött. XVI. Benedek egyik „kedvence” és a Vatikán két legújabb projektjének, az Új Evangéliumnak és az iszlám felé való nyitást szorgalmazó Oázisnak a vezetője. Ismerői szerint II. János Pál karizmája és XVI. Benedek agya ötvöződik benne.

Hátránya: Az olasz bíborosok irigyek rá, s ahol lehet keresztbe tesznek neki. A lombardiai egyházi korrupció alaposan megtépázta tekintélyét, s noha már 70 éves, vezetői tapasztalata nincs.

Marc Ouellet bíboros, a Püspöki Kongregáció prefektusa

Előnye: Hihetetlenül intelligens, igazi kozmopolita: a kanadai francia központban, Québecben nőtt fel, Ausztriában és Németországban tanult, Kolumbiában voltmisszionárius. Óriási tapasztalata van, hisz a Vatikán „szamárlétráját” végigjárta. Ő lenne az első újvilági pápa, vele megszakíthatnák az európai dominációt a Vatikánban.

Hátránya: Ratzinger fotókópiájának tartják, de XVI. Benedeknél kevésbé vállalkozó szellemű. A reálpolitikától idegenkedik, csak az imádságban és az igaz hitben hisz.

Leonardo Sandri bíboros, a Keleti Egyházak prefektusa

Előnye: Tapasztalt diplomata, kiváló egyházi menedzser, öt éven át a Szentszék államtitkár-helyettese volt. Kemény, de politikai szempontból mérsékelt, a kompromisszumok embere. Argentína szülötte, de olasz származása megnyugvás az európai lobbinak.

Hátránya: Azt mondják róla, hogy jobb lenne államfőnek, mint pápának. A keleti egyházak befolyása igen csekély a Vatikánban.

Forrás: Bors Online

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.