Register
A password will be e-mailed to you.

< Az Oltáriszentség tisztelete – a tiszta szeretet

549. Minden embert Anyai Szívemben hordozok, és nagyon fájlalom, ha egy is elvész azok közül, akiknek váltságáért Szent Fiam kínhalált szenvedett.
.
550. Kimondhatatlan fájdalom gyötri szívemet, amikor annyi lelket látok a kárhozat szélén. – Segítsetek! Segítsetek, menteni a lelkeket!
.
551. Mindannyian vállaljatok részt Szent Fiam megváltó munkájában! – Hozzatok áldozatot a lelkekért!
.
552. Míg egyetlen ember is van a Földön, aki Fiamat nem ismeri és mindenek fölött nem szereti, addig egy pillanatig sem nyugodhatsz!

553. Imádkozzatok sokat, nagyon sokat, mert sok lélek a pokolba kerül, mivel nincs aki imádkozzon és áldozatot hozzon értük!

554. A lelkek mentésén fáradozó, megmenti a sajátját.

555. Mily gyakran hullattam keserű anyai könnyeimet, melyre sokan fel sem figyeltek! Most is könnyek közt esdeklek hozzátok: – Térjetek meg, mert Édesanyai Szívem, aggódik üdvösségetekért!

556. A Megváltó társaként szenvedtem Fiammal, és még kínjaim közepette is fájlaltam, hogy Júdást bűnbánat nélkülinek, a konok bal-Latort pedig kétségbeesni láttam. – Ti határtalanul bízzatok Üdvözítőtökben!

557. Gyermekem! Az apostolkodásodnak annyi a hatékonysága, mint amennyi a szíved őszinte odaadása!

558. A szeretet nélküli ember: lámpa, fény nélkül.

559. A modernkedés felvett álarca mögött, nehogy közömbös, cinikus és rest lelkekké váljatok, mert ez könnyen megátalkodottsággá kövülhet a szívetekben, s ez sajnos kárhozatba húzhatja a lelketeket!

560. Ha valamivel megbántanak, te ne sértődj meg! Gondolj Üdvözítődre, mi mindent viselt el teéretted.

561. Gyermekem! Jól fontold meg, miről és kik előtt beszélsz, és mérlegeld minden szavadat abban a tekintetben is, hogy később mi következhet abból.

562. Szeretetedet mindenki felé mutasd ki, akár szegény, akár gazdag, jóbarát vagy ellenség, mert valamennyien Isten képmásai, és Szent Fiam érettük is kifizette az üdvösség árát!

563. Valamennyi felebarátod, a ‘jó megjelenés’ hiányában is Isten képmásai – még akkor is –, ha fogyatékosak, vagy szükségben szenvedők!

564. Ne szeresd a világ dolgait, mert mindaz csak külsőség, káprázat és a test kívánsága, mely nem az Atyától van. Az anyagi világ, a kínálataival együtt egy szempillantás alatt képes elmúlni, de amit Istenért és a felebarátért cselekszel az megmarad mindörökké.

565. A szeretet hiányának oka: lustaság, mivel a szeretet lényege az áldozatra való készség!

566. Az igaz szeretetnek nem lehet az indítéka sem a szépség, sem a gazdagság sem a hatalom, mert ezek a hiúság és a múló felszín tárgyai. A valódi szeretet tárgya-vágya mindig az örökkévaló lélek, melyhez minden más csupán, külsőség és időleges ajándék.

567. A szereteted nem lehet sem személyválogató, sem ideigtartó, sem pedig múlandó dolgok indítéka!

568. Se áldozat, se kereszt, se keserűség, se elhagyatottság, se üldöztetés ne fékezzen a lélekmentésben!

569. Gyermekem! Ha részvéttel vagy a szenvedők iránt, és ha az elesettben Fiam arcát ismered fel, akkor nyilvánul meg igazán a te szereteted.

570. Ha valakit nem az Istenhez való hasonlóságáért szeretsz, akkor sajnos személyválogató – sőt –, bűnre hajló is lehet a te „nagy” szereteted.

571. Ha Istentől irgalmasságot vársz a magad számára, légy te is irgalmas embertársaidhoz!

572. A gazdagság önmagában nem bűn, viszont hatalmas lelki teher és felelősség az embertársak felé!

573. A szeretet nem létezhet igazságosság nélkül!

574. Mindenekelőtt a lelkek javát nézd, imádkozz az üdvösségükért és hozz meg minden áldozatot értük!

575. Életelved ez legyen: Amely tiszta cselekedetet a lelked szívesen fogadna, azt tedd mással, de ami ellen tiltakozik a lelked, ne kívánd embertársadnak!

576. Gyermekem! Soha ne légy kárörvendő más balszerencséje láttán, még akkor se, ha az ellenséged!

577. Sajnos, a világ fiainak természete; képmutatás és aljas ravaszság, és miként a hitetlen politikusok, ők is ettől várják a sikereiket. – Te ne légy ilyen!

578. Valóban szereted-e Fiamat akit nem is látsz, miközben ki nem állhatod azokat, akik pedig a szemed előtt vannak?

579. Gondold el, hogy mit használ neked, ha külsődben szelíd galamb vagy is, ha a lelked meg kígyó?

580. A valódi szeretet nem ismeri a lehetetlent, mert eleve azt hiszi, hogy mindenre képes.

581. Jézus igaz követőjének nem lehet ellenségképe, mert nem ellensége senkinek. Aki ugyanis bajt okozott neki azt barátjaként kezeli, hiszen alkalmat kapott tőle, hogy Istenért valamit elszenvedhessen.

582. Nem nagy érdem valakit csupán a szerencséje napjaiban szeretni, de annál inkább érdemszerző, ha elesettsége idején karolod fel őt – szeretetből.

583. Szentül szeresd a rád bízottakat, mert különben olyan vagy, mint akik még nem hallottak Fiamról.

584. Ha mindegyikteknek sikerül néhány lelket megtéríteni, az ezek szívében kigyúló Isten és emberszereretet tüze futótűzként árad tovább, hatványozva engesztelő munkátok sikerét. Ezáltal előbb valósíthatom meg azon ígéreteimet, melyet annyira vártok!

585. Gyermekeim, értsétek meg! Nem csak a saját, de mások üdvösségéért is felelősek vagytok!

586. Az isten- és emberszeretettől indíttatott lélekmentés olyan érdem, melynek értéke már a földön is jelentős, de az örökkévalóságban felmérhetetlen.

587. Különös gondod legyen a rádbízottakra és környezetedre, mert felőlük szigorúbban von kérdőre az Isten. Szeresd tehát felebarátodat! Kövess engem!

>> Engesztelés, bűnbánat – az emberiség esélye

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

1 004 hozzászólás

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.