Register
A password will be e-mailed to you.

Részlet Szent Fausztina Naplójából
.
118
Kicsiny szerv a nyelv, de nagy dolgokra képes. Az az apáca, aki nem tud hallgatni, sohase fog szent életet élni, vagyis soha nem lesz szent. Ne áltassa magát — hacsak nem Isten Lelke szól általa, akkor viszont nem hallgathat. De ahhoz, hogy Isten szavát meghallhassuk magunkban, csendnek kell uralkodni a lelkünkben, hallgatni kell, de nem szomorúan, hanem a lélek csendjével Istenre összpontosítva, összeszedettségben. Beszélhetünk sokat anélkül, hogy megtörnénk a csendet, ugyanakkor lehet keveset mondani és mégis folyton megtörni a csendet. Ó, milyen jóvátehetetlen károkat okozhat, ha nem tartjuk be a csendet. Sok sérelem érheti ezáltal felebarátainkat, de a legtöbb kárt a saját lelkünknek okozzuk.
.
119
Véleményem és tapasztalatom alapján a hallgatásról szóló szabályzatnak az első helyen kellene szerepelnie. Isten nem nyilatkoztatja ki magát a fecsegő lelkeknek. Olyanok ezek, mint a herék a méhkasban, akik sokat zümmögnek, de mézet nem termelnek. A fecsegő lélek üres saját bensőjében. Nincsenek meg az alapvető erények benne, sem az Istennel való bizalmasság. Szóba sem jöhet nála a mélyebb élet, az édes béke és csend, amelyben Isten lakozik.

Az a lélek, aki nem tapasztalta meg a belső csend édességét, nyugtalan szellem, aki zavarja mások csendjét is. A pokol torkában sok olyan lelket láttam, akik nem tudták megtartani a csendet. ők maguk mondták el ezt, amikor megkérdeztem tőlük, mi az oka elkárhozásuknak. Ezek szerzetesi lelkek voltak. Ó, Jézusom, micsoda fájdalom, hiszen ezek a lelkek nemcsak az égben lehetnének, de akár szentekké is formálódhattak volna. Ó, irgalmas Jézusom, remegek, ha arra gondolok, hogy számot kell adnom nyelvemről. A nyelvben élet rejtőzik, de halál is; nemegyszer ölünk is a nyelvvel, valódi gyilkosságot követünk el vele. Tarthatjuk-e hát kis dolognak a nyelv szerepét? Igazánnem értem az ilyen lelkiismeretet. Ismertem valakit, aki megtudván, mit beszélnek róla a többiek, súlyosan megbetegedett,  nagy vérveszteséget szenvedett, és sok könnyet ejtett, majd pedig elérkezett a szomorú következmény. Mindezt pedig nem kard, hanem a nyelv okozta. Ó, hallgatag Jézusom, légy irgalmas hozzánk!

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.